BRUNOX epoxy - zżera rdzę, chroni metal - opinie
Moderator: Zbowid
BRUNOX epoxy - zżera rdzę, chroni metal - opinie
Witam, mam zamiar wyczyścić ramę szczotką na szlifierce, resztę ręczną i zastanawiam się coby potem własnie to tyś środkiem przemalować. Robota na samochodzie - nie chce piaskować. Używał ktoś tego środka już i ma jakieś doświadczenia i wnioski ?
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL 

Szlifowanie ramy szczotką na szlifierce,lub wiertarce nie jest za dobre,zbytnio wygładzasz powierzchnię metalu co nie służy przyleganiu powłoki...
Zapytaj Zbowida w tej kwestii(zabezpieczenia antykorozyjne) ma on naprawdę ogromna wiedzę zawodową ,na pewno cos ci doradzi...
Zapytaj Zbowida w tej kwestii(zabezpieczenia antykorozyjne) ma on naprawdę ogromna wiedzę zawodową ,na pewno cos ci doradzi...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Re: BRUNOX epoxy - zżera rdzę, chroni metal - opinie
Pięknie zgnije zakonserwowanaFazi pisze:Witam, mam zamiar wyczyścić ramę szczotką na szlifierce, resztę ręczną?

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
Nie wiem czy odpowiem konstruktywnie na temat ale... każdą rzecz, którą jestem w stanie zatargać w tym każdą, której taki proces nie zniszczy bezpowrotnie oddaję do śrutowania. Jeśli mam coś robić na miejscu to traktuję rotoflexem z papierem ściernym aby zedrzeć do żywego, potem podkład styrenowy i na to po 2 tygodniach farba. Szczotką można w/g mojej wiedzy usunąć luźne kawałki rdzy na to Cortanin i potem podkład i farba. Inaczej tak jak napisał poprzednik - zgnije pod farbą.
Ale powracając do tematu - nieznana jest mi niestety zdolność przenikania wgłąb nowoczesnych środków chemicznie czynnych.
Niemniej wiele lat temu pomalowałem lekko oczyszczoną z rdzy starą furtkę metalową Kompleksorem i po około 10-ciu latach pomimo braku jakiejkowiek powłoki malarskiej poza Kompleksorem jest w stanie igła. Jeśli Bruno działa tak samo to ze spokojnym sumieniem mogę polecić.
Ale powracając do tematu - nieznana jest mi niestety zdolność przenikania wgłąb nowoczesnych środków chemicznie czynnych.
Niemniej wiele lat temu pomalowałem lekko oczyszczoną z rdzy starą furtkę metalową Kompleksorem i po około 10-ciu latach pomimo braku jakiejkowiek powłoki malarskiej poza Kompleksorem jest w stanie igła. Jeśli Bruno działa tak samo to ze spokojnym sumieniem mogę polecić.
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
jeżeli nie chcesz zdjać budy to każda zabawa z ramą to tylko półśrodki i tak na prawdę szkoda czasu i pieniędzy. W przeciwienstwie do Brunoxu środek, który Ci polecam doskonale robi w srodowisku wilgotnym a nawet jest ono niezbędne do właściwego procesu technologicznego. Na koniec płuczesz to wodą! Wejdź na stronę, poczytaj, zadzwon. Polecam
Złoty Lis w budowie (będzie jednak czarny)
-
- Kontaktowanie:
baranek!-czyli srodek ochrony karoseri, a na to olejna, lub chlorokauczuk, ale olena jest najlepsz, schnie tydzien ale jest ciagle miekka
a rdza to rak , jak raz wejdzie to juz nigdy jej nie usuniemy, tylko mozemy spowolnic jej rozwuj........
pamietajcie najwazniejsza jest pierwsza warstwa na metalu, to od jej polozenia wszystko zalezy
a rdza to rak , jak raz wejdzie to juz nigdy jej nie usuniemy, tylko mozemy spowolnic jej rozwuj........
pamietajcie najwazniejsza jest pierwsza warstwa na metalu, to od jej polozenia wszystko zalezy