malowania
Moderator: Zbowid
-
- jestem tu nowy...
malowania
Chcę sobie pomalować trooperka :
sprężarka jest,pistolet też,pomieszczenie,problem tylko w tym iz nie wiem jak sie za to zabrac ,nie chodzi mi o szpachel,matowanie itp. tylko w samej farbie jaką wybrać (nie chodzi mi o kolor) czy akryl (czarny) moze być , jezeli tak to co oprócz samej farby kupić i ile tego potrzeba trooper długi tylko z zewnątrz oraz co z czym mieszać i wjakich proporcjach
sprężarka jest,pistolet też,pomieszczenie,problem tylko w tym iz nie wiem jak sie za to zabrac ,nie chodzi mi o szpachel,matowanie itp. tylko w samej farbie jaką wybrać (nie chodzi mi o kolor) czy akryl (czarny) moze być , jezeli tak to co oprócz samej farby kupić i ile tego potrzeba trooper długi tylko z zewnątrz oraz co z czym mieszać i wjakich proporcjach
Isuzu Trooper 2,2 D 4x4
W 210 E 320 "okular" (320 PS
)

Re: malowania
Ja pierniczę ambitnie zaczynaszaniremis pisze: akryl (czarny)
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
kilka rad ale nie da się wszystkiego napisać musi być praktyka
proporcje dowiesz się w sklepie wybierz akryl ładniej się rozlewa jak poliuretan czyli latwiej nim malować
elementy malowane nie powinny być nagrzane od słońca bo za szybko farba odparuje
i jak będzie trzeba wrócić się poprawić będą zmatowienia
możesz zastosować dość łatwą technikę pierwszą warstwę lakieru nie przelewasz czyli tak malujesz aby wyszło matowo jak tylko zacznie przysychać ( lepić się )
lecisz drugą przelewasz do połysku farba nie może być za gęsta bo wyjdzie Ci baranek czarny jest ładny ale widać na nim wszystkie błędy zmatowienia nie dotarte powieszchnie jak na dłoni
pewnie zwalisz i wszystko będziesz musiał poprawiać ale za naukę się płaci
proporcje dowiesz się w sklepie wybierz akryl ładniej się rozlewa jak poliuretan czyli latwiej nim malować
elementy malowane nie powinny być nagrzane od słońca bo za szybko farba odparuje

-
- jestem tu nowy...
Kaktus pisze:kilka rad ale nie da się wszystkiego napisać musi być praktyka
elementy malowane nie powinny być nagrzane od słońca bo za szybko farba odparujei jak będzie trzeba wrócić się poprawić będą zmatowienia
możesz zastosować dość łatwą technikę pierwszą warstwę lakieru nie przelewasz czyli tak malujesz aby wyszło matowo jak tylko zacznie przysychać ( lepić się )
lecisz drugą przelewasz do połysku farba nie może być za gęsta bo wyjdzie Ci baranek czarny jest ładny ale widać na nim wszystkie błędy zmatowienia nie dotarte powieszchnie jak na dłoni
![]()
Dzieki ale zalezy mi glownie na proporcje itp w sklepie nie wierze co mowia
Isuzu Trooper 2,2 D 4x4
)

to ja Ci inaczej poradze
idz do lepszej lakierni i zapytaj lakiernikow , kto by ci pomalowal auto, lub kto maluje ''na lewo''
zaplacisz pare groszy , popatrzysz i sie troche nauczysz....
to nie jest takie proste jak sie wydaje
jest kilka podstawowych zasad, ktorych nie pojmiesz odrazu
a znizczysz tyle materialow ,ze starczyloby na lakiernika
a jesli nie zalezy ci na efekcie to kup sobie czarny ale matowy
zmatuj lakier oklej i pomaluj
na czarnym macie zniknie twoja amatorszczyzna
jesli nigdy nie malowales samochodu
TO UWIERZ MI ZE PO MALOWANIU BEDZIE WYGLADAL O WIELE GOZEJ NIZ PRZED!!!!!!
idz do lepszej lakierni i zapytaj lakiernikow , kto by ci pomalowal auto, lub kto maluje ''na lewo''
zaplacisz pare groszy , popatrzysz i sie troche nauczysz....
to nie jest takie proste jak sie wydaje
jest kilka podstawowych zasad, ktorych nie pojmiesz odrazu
a znizczysz tyle materialow ,ze starczyloby na lakiernika
a jesli nie zalezy ci na efekcie to kup sobie czarny ale matowy
zmatuj lakier oklej i pomaluj
na czarnym macie zniknie twoja amatorszczyzna
jesli nigdy nie malowales samochodu
TO UWIERZ MI ZE PO MALOWANIU BEDZIE WYGLADAL O WIELE GOZEJ NIZ PRZED!!!!!!
ل يشل على تايرين
-
- jestem tu nowy...
szpachla to pikuśfaziuaz pisze:.....jeżeli będą zaniedbania w szpachlowaniu......to na pewnoMALOWANIU BEDZIE WYGLADAL O WIELE GOZEJ NIZ PRZED.....ludzie się dziwią że szpachla czyni cuda......
![]()

Isuzu Trooper 2,2 D 4x4
)

- janusz k160
-