Proszkowe lakierowanie ramy - wady i zalety?
Moderator: Zbowid
Proszkowe lakierowanie ramy - wady i zalety?
Panowie właśnie mam dylemat odnośnie tego tematu, może ktoś to robił i może się podzielić doświadczeniami?
Daihatsu Rocky 2,8 td 87r dawca
Daihatsu Rocky 2,8 td 86r gotowy
mnie też temat ciekawi
płaciłeś od kilograma? jaka cena?
jak przygotowałeś wnętrze ramy? jestem szalenie ciekaw, jak przygotować ramę, która jest wewnątrz hmmm... powiedzmy zabagniona wszelkim dostępnym syfem?
wiem że jak cynkuje się profile zamknięte, to trzeba robić otwory odpowietrzające, robiłeś jakieś dodatkowe w ramie?

płaciłeś od kilograma? jaka cena?
jak przygotowałeś wnętrze ramy? jestem szalenie ciekaw, jak przygotować ramę, która jest wewnątrz hmmm... powiedzmy zabagniona wszelkim dostępnym syfem?
wiem że jak cynkuje się profile zamknięte, to trzeba robić otwory odpowietrzające, robiłeś jakieś dodatkowe w ramie?
sorki za nieobecność, płaciłem za kilogram 2,44 zł wyszło 100 kg
rama była piaskowana i trawiona, wyszło lepiej niż się spodziewałem piękny ocynk nawet wewnątrz profili, a za flaszkę ocynkowali 2 razy
rama leżała 2 miesiące na zewnątrz ani śladu rdzy, jedyny problem to trzeba przegwintować wszystkie gwinty
teraz pomalowałem podkładem i lakierem myśle że troszkę to wytrzyma
( środek ramy należy przepłukać ) dodam że rama była z 86 r
pozdrawiam
rama była piaskowana i trawiona, wyszło lepiej niż się spodziewałem piękny ocynk nawet wewnątrz profili, a za flaszkę ocynkowali 2 razy

rama leżała 2 miesiące na zewnątrz ani śladu rdzy, jedyny problem to trzeba przegwintować wszystkie gwinty
teraz pomalowałem podkładem i lakierem myśle że troszkę to wytrzyma
( środek ramy należy przepłukać ) dodam że rama była z 86 r
pozdrawiam
Daihatsu Rocky 2,8 td 87r dawca
-
-
też cynkowałem i też dwa razy trzeba dokładnie oczyścić ze wszystkich zabespieczeń i silikonów kwas tego nie wytrawia i po tem jest problem z ocynkiem
ja swoją wystawiłem na deszcz i wszystki drobne kropki rdzy (było ich niewiele)oczyściłem i pomalowałem farbą cynkową dali mi troszkę w firmie gdzie cynkowałem teraz nic się nie pojawia
ja swoją wystawiłem na deszcz i wszystki drobne kropki rdzy (było ich niewiele)oczyściłem i pomalowałem farbą cynkową dali mi troszkę w firmie gdzie cynkowałem teraz nic się nie pojawia

wolę jeździć land cruiserem niż naprawiać
land rovera
land rovera