na puszce pisze ze zawiera ksylen, keton izobutylowo-metylowy

Moderator: Zbowid
A nie lepiej jakiś podkłada epoksydowy z dodatkiem forsoranu cynku?? Rozumiem, że stosujesz na wypiaskowany goły metal?? Czy epoksyd bedzie się też trzymał starych farb i lakierów odpowiednio zmatowionych?Kaktus pisze:moze ktos to testowal http://www.novol.pl/strony/1/i/73.php 48 zl za dwie puszki 0,8L
na puszce pisze ze zawiera ksylen, keton izobutylowo-metylowymoze zbowid zna te skladniki, wlasnie zakupilem i jak dla mnie to sie za mocno blyszczy nie wiem czy nie powinno sie ja zmatowic przed lakierem troche to klopotliwe
Niestety NOBIEPOKSYD tylko w duzych opakowaniach sprzedają i nie ma dystrybucji do sklepów (tylko hurtownie). Ale OLIVA sprzedje epoksydy w małych opakowaniach. Jest nawet sklep internetowy:Kaktus pisze:no widze ze sie ruszylo w koncu i nobiles dolaczyl do walki z korozja, ja zamawiam specjal podklad ale dla jednego litra to nie bede gitary komus zawracal i szukam cos co jest pod reka na szybko w sklepie, ale jaka jest cena tego NOBIEPOKSYD bo cos nie widze![]()
a sklad chemiczny bardzo podobny do novola
co do tego czy epoksyd sie trzyma starych lakierow to probowalem zdrapac nvola z izolacji przewodu na ktorym wisialy graty malowane i przylepil sie jak cholera nawet sie zdziwilem bo test robilem w ten sam dzien co malowalem po 4 moze 5 godzinach
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości