Metal w farbie

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

klucz13

Kontaktowanie:

Metal w farbie

Post autor: klucz13 » sob paź 28, 2006 8:04 pm

Poszykuję w polsce farby dekoracyjnej "metal w farbie" lub podobna nazwa jest to patent angielski a robią to tylko angole i amerykanie .Powłoka po pomalowaniujest nie do odróżnienia od oryginalnego metalu jaki ma naśladować np.stal ,chrom ,mosiądz, mosiądz patynowy, miedź, miedż patynowa,stal przykorodowana ,aluminium itd.
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
marmoo

Post autor: marmoo » sob paź 28, 2006 8:33 pm

A ile tego potrzebujesz??

Bo istnieja modelarskie farby firmy ALCLAD które naprawde nie do odróżnienia imituja metal.

Cena : ze 30zł za mała buteleczke....
Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob paź 28, 2006 9:13 pm

To jest w opakowaniach o,7 l a cena chyba znacznie wyższa niż ta modelarska :)21 to nie imituje to jest jak metal w wyglądzie i dotyku
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Rafał D

Post autor: Rafał D » śr lis 01, 2006 8:35 pm

Na rynku są farby w sray'u. Ja akurat znam wyroby firmy WURTH.
Dostępne są miedz, cynk, alu-cynk, aluminium, mosiądz, chromonikiel (nierdzewka).
Cynk to powłoka dająca ochronę katodową antykorozyjną, raczej pod lakier natomiast pozostałe można uzanć ża powłoki spełniające funkcje zabezpieczające i dekoracyjne.

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr lis 01, 2006 8:45 pm

Rafał D pisze:Na rynku są farby w sray'u. Ja akurat znam wyroby firmy WURTH.
Dostępne są miedz, cynk, alu-cynk, aluminium, mosiądz, chromonikiel (nierdzewka).
Cynk to powłoka dająca ochronę katodową antykorozyjną, raczej pod lakier natomiast pozostałe można uzanć ża powłoki spełniające funkcje zabezpieczające i dekoracyjne.
Znam ale to nie to czego szukam a cholera nazwe zapomnialem chyba lecytynę tża zacząć brać ale nie wiem czy nie zapóźno :)21

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr lis 01, 2006 8:57 pm

klucz13 pisze:
Rafał D pisze:Na rynku są farby w sray'u. Ja akurat znam wyroby firmy WURTH.
Znam ale to nie to czego szukam a cholera nazwe zapomnialem chyba lecytynę tża zacząć brać ale nie wiem czy nie zapóźno :)21
może Cie trochę pocieszy :)21, że widziałem o tym wynalazku program na Discovery, ale tez za cholerę nie moge sobie przypomniec nazwy :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”