Jaki numer lakieru - Land Rover
Moderator: Zbowid
Jaki numer lakieru - Land Rover
Przyznam ze nie mam pojecia, jak dowiedziec sie, jaki jest numer lakieru na moim kiosku.
Jest to Disco z 1997, ciemnozielony metalic.
I drugie pytanie:
jeżeli ten numer znajde, to jakiej firmy lakiery w spray'u najbardziej się nadają do pomalowania drobnych fragmentów nadwozia?
Chce tylko zapryskać miejsca, gdzie otarcia sięgają gołej blachy
I czy wystarczy tylko prysnąć lakierem, czy na aluminium trzeba dać jakiś podkłąd (jaki?) - chodzi tylko o to, żeby w tym miejscu nie zżeralo blachy.[/i]
I drugie pytanie:
jeżeli ten numer znajde, to jakiej firmy lakiery w spray'u najbardziej się nadają do pomalowania drobnych fragmentów nadwozia?
I czy wystarczy tylko prysnąć lakierem, czy na aluminium trzeba dać jakiś podkłąd (jaki?) - chodzi tylko o to, żeby w tym miejscu nie zżeralo blachy.[/i]
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Jaki numer lakieru - Land Rover
numer i nazwe lakieru masz na nalepce po lewej stronie tabliczki znamionowej.pezet pisze:Przyznam ze nie mam pojecia, jak dowiedziec sie, jaki jest numer lakieru na moim kiosku.
I drugie pytanie:
kolory lr są uwzględniane we wzornikach szanujących sie producentów lakierów.
do tego co napisałeś wystarczy udać się do najbliższej kaufhali typu norauto albo veuvert gdzie dostępne są zaprawki w małych opakowaniach z pędzelkami. doberzesz bez problemu.
malowanie sprayem jest do bani.
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Witam Szanowne Grono!
W temacie ubytków, korozji etc.
Ma ktoś ochotę skrócić mój dystans niepokoju?
Intryguje mnie skłonność do korozji aluminiowych nadwozi LR-ów w przeciwieństwie ....do niemalowanych alufelg. Rozumiem zależności elektrolitowe w m-cach łączenia ze stalą, ale do k.... nędzy lakier lubi zbąblować na powierzchniach bynajmniej bez takiego kontaktu
Może lepiej wyszlifować całą budę Disco i niczym nie malować?
Taki supernatural metalic
W temacie ubytków, korozji etc.
Ma ktoś ochotę skrócić mój dystans niepokoju?
Intryguje mnie skłonność do korozji aluminiowych nadwozi LR-ów w przeciwieństwie ....do niemalowanych alufelg. Rozumiem zależności elektrolitowe w m-cach łączenia ze stalą, ale do k.... nędzy lakier lubi zbąblować na powierzchniach bynajmniej bez takiego kontaktu

Może lepiej wyszlifować całą budę Disco i niczym nie malować?
Taki supernatural metalic

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: