czym pomalowac PCV?
Moderator: Zbowid
czym pomalowac PCV?
- a konkretnie - chce wymalowac na bialo numery na pontonie.
Chodzi o farbe, ktora:
- bedzie sie trzymała
- bedzie na tyle elastyczna, ze nie odpadnie podczas skladania pontonu.
Chodzi o farbe, ktora:
- bedzie sie trzymała
- bedzie na tyle elastyczna, ze nie odpadnie podczas skladania pontonu.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Rurę na dzialce to se możesz wszystkim pomalować i to nawet trzy razyPiotrul pisze:Kiedyś pomalowałem rurę PCV drewnochronem, służy na działce jako rura spustowa do rynny i trzyma już z 10 lat. Wyglada jak nówka, ale rura jest sztywna, a na pontonie może się wykruszyć albo przeżre go na wylot

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
No za to twoja odpowiedz była super precyzyjna:klucz13 pisze:Rurę na dzialce to se możesz wszystkim pomalować i to nawet trzy razyPiotrul pisze:Kiedyś pomalowałem rurę PCV drewnochronem, służy na działce jako rura spustowa do rynny i trzyma już z 10 lat. Wyglada jak nówka, ale rura jest sztywna, a na pontonie może się wykruszyć albo przeżre go na wylot
Farbą do PCV

Maźnij sobie drewnochronem rękę to zobaczysz po ilu dniach zejdzie to świństwo, podejrzewam, że i z lakieru by nie zeszło a nawet i z pontonu.

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Odpowiedź precyzyjna bo nie kupi 5l farby żeby wykonać napis a drwenochronem to se alfę pomaluj będziesz bardziej trendyPiotrul pisze: Maźnij sobie drewnochronem rękę to zobaczysz po ilu dniach zejdzie to świństwo, podejrzewam, że i z lakieru by nie zeszło a nawet i z pontonu.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
Takie farby mają tam gdzie robią napisy reklamowe na plandekach do TIR'ów. Ja kiedys kiedyś kupowałem w tej firmie http://www.trilacolor.pl - tam masz odbiorców farb do plandek. Farba jest nuklearna a rozpuszczalnikiem cykloheksan - uzywać w masce p-gaz albo na otwartej przestrzeni bo nastukasz się w 5-minut.
-
Uważaj na rozpuszczalnik bo farba może być OK ale rozpuszczalnik może rozpuścić podłoże. Proponuje zrobić napis na czyś elastycznym w techologii jak plandeki czy inne banery reklamowe i to przykleić. Chyba bedzie bezpieczniej. Ja malowałem stary ruski ponton chlorokałczukiem, ale nie było mi go potem szkoda 

LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
No wlasnie, tak zamierzalem, ale przepisy mowia, ze numer ma byc "trwale" wymalowany na samej lodce.
Ja mialem naklejony z folii samoprzylepnej, ale przy pompowaniu i spuszczaniu powietrza, kiedy podloze pracuje, to folia sie odkleja.
Ja mialem naklejony z folii samoprzylepnej, ale przy pompowaniu i spuszczaniu powietrza, kiedy podloze pracuje, to folia sie odkleja.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Folia będzie odchodzić, jeśli jednak chcesz użyć takowej to kup tzw. banerową. Bardziej elastyczna jest.
Do farb sitodrukowych używaj samego rozcieńczalnika, bez opóźniacza.
Proponuję taką np farbę: Sico EC 91 (biała kryjąca) - Farba elastyczna i uniwersalna na materiały samoprzylepne, PCV miękkie i twarde, papier, karton, polipropylen, plexi, itd.
żadnego z tych materiałów nie uszkadza. Myślę, że jak udasz się do firmy która drukuje to powinni odsprzedać Ci z 100 gram rozrobionej farby.
Chyba, że przez Kielce kiedyś będziesz jechał to wstąp na 100
Oczywiście te farby o których pisał Boris też są super
. Ale na ich temat się nie wypowiadam, nie używałem osobiście.
Do farb sitodrukowych używaj samego rozcieńczalnika, bez opóźniacza.
Proponuję taką np farbę: Sico EC 91 (biała kryjąca) - Farba elastyczna i uniwersalna na materiały samoprzylepne, PCV miękkie i twarde, papier, karton, polipropylen, plexi, itd.
żadnego z tych materiałów nie uszkadza. Myślę, że jak udasz się do firmy która drukuje to powinni odsprzedać Ci z 100 gram rozrobionej farby.
Chyba, że przez Kielce kiedyś będziesz jechał to wstąp na 100

Oczywiście te farby o których pisał Boris też są super