Witam
Wypiaskowałem juz bude, teraz wymieniaja wszystkie elementy ktory byly marne, mam takie pytanie dajcie mi namiar do kogos kto sie zna na podkladach jakie grunty czy farby zastosowac po kolei po piaskowaniu, albo prosze o napisanie jakich srodkow uzywac. Raczej wolalby te srodki z wyzszej pulki.
pzdr.
Wypiaskowana Buda podklady jakie farby
Moderator: Zbowid
Wypiaskowana Buda podklady jakie farby
YJ w trakcie motania
Witam
Jestem dopiero co po podkładowaniu części mojego gza.
wnioski:
1. Zbowid zna się na rzeczy ponieważ epoksyd zabiś... się sprawdza.
2. Miniowałem mniejsze części jak obudowa nagrzewnicy, efekt jest taki, że podczas przekładania na półce widać zarysowania.
3. Epoksydem z pędzla powłoka robi się jak skorupa.
4.epoksydem z natrysku trzeba dawać jak najmniej powierza bo powłoka staje się chropowata - nieszczelna
jeszcze jedna obserwacja
Wyciąłem sobie z pustego opakowania po bezynce etsrakc pojemnik do farbki epoksydowej. Najpierw malowałem z pędzla Novolem na drugi dzień zeskrobałem epoksyda ze ścianek gładkiego opakowania. Potem malowałem Olivą Epirustem 2002 i tego nie dało się zedrzeć ze ścianek
wniosek: Oliva lepsza bo zajebiście przylega nawet do gładkiego
pozdrawiam
Jestem dopiero co po podkładowaniu części mojego gza.
wnioski:
1. Zbowid zna się na rzeczy ponieważ epoksyd zabiś... się sprawdza.
2. Miniowałem mniejsze części jak obudowa nagrzewnicy, efekt jest taki, że podczas przekładania na półce widać zarysowania.
3. Epoksydem z pędzla powłoka robi się jak skorupa.
4.epoksydem z natrysku trzeba dawać jak najmniej powierza bo powłoka staje się chropowata - nieszczelna
jeszcze jedna obserwacja
Wyciąłem sobie z pustego opakowania po bezynce etsrakc pojemnik do farbki epoksydowej. Najpierw malowałem z pędzla Novolem na drugi dzień zeskrobałem epoksyda ze ścianek gładkiego opakowania. Potem malowałem Olivą Epirustem 2002 i tego nie dało się zedrzeć ze ścianek
wniosek: Oliva lepsza bo zajebiście przylega nawet do gładkiego
pozdrawiam
Gaz 69 AM w proszku
Nie chcę się czepiać ale ta firma ma lepsze rozwiązania - według ich własnej klasyfikacji Epirust 2002 jest jednym z najsłabszych produktów. Skoro to jest najsłabszy to ich dobre produkty powinny być dużo, dużo lepsze - no a z tym jest jakoś różnie - tak twierdzi większość Klientów. Szkoda, że polska fabryka tak nisko upadła...
Zbowid