Co na cortianin ?
Moderator: Zbowid
Co na cortianin ?
Witam.
Pytanie jak w temacie , chodzi o wewnętrzną strone błotnika , jaką dalej zastosować powłoke ? Czy umyć to np. rozpucholem i potraktować konserwacją typu bitex , czy podkład i dopiero konserwacja?
pzdr.
Mariusz
Pytanie jak w temacie , chodzi o wewnętrzną strone błotnika , jaką dalej zastosować powłoke ? Czy umyć to np. rozpucholem i potraktować konserwacją typu bitex , czy podkład i dopiero konserwacja?
pzdr.
Mariusz
Panowie, czytalem tu, ze podkladu epoksydowego nie mozna klasc na miejsca gdzie byl stosowany odrdzewiacz typu cortanin/brunox/tym-podobne. Rozumiem, ze nie bedzie sie to trzymac, ale czy po wypiaskowaniu takiego elementu do golego metalu tez dalej nie mozna zastosowac podkladu epoksydowego ?
Pytam bo chce narazie doraznie na jakis czas zastosowac odrdzewiacz w miejsca lekko chwycone rdza (rama), a przeciez nie oplaca sie rozbierac auta do piaskowania, jak tych miejsc nie ma duzo. Jak rama "dojrzeje" to wtedy bede ja piaskowal, tylko czy bede mogl zastosowac epoksyd ?
Pytam bo chce narazie doraznie na jakis czas zastosowac odrdzewiacz w miejsca lekko chwycone rdza (rama), a przeciez nie oplaca sie rozbierac auta do piaskowania, jak tych miejsc nie ma duzo. Jak rama "dojrzeje" to wtedy bede ja piaskowal, tylko czy bede mogl zastosowac epoksyd ?
Możesz tylko trzeba patrzeć na pH tych preparatów. Ja bym umył przed piaskowaniem lekko alkalicznym roztworem co powoduje neutralizację kwasu , a potem dobrze wymył kilka razy wodą ale demineralizowaną lub destylowaną. Po piaskowaniu możesz stosować już wszystkie podkłady epoksydowe i inne cudeńka 

LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz