Szpachlówka natryskowa - temperatura
Moderator: Zbowid
Szpachlówka natryskowa - temperatura
Czy może ktoś wie przy jakiej minimalnej temp. można pracować szpachlówką natryskową. Na opakowaniu nie ma takiej informacji a żywice poliestrowe (chyba stanowią bazę) wymagają min 18 stopni. A jak chcę pracować przy kilku stopniach i pytanie czy zwiąże?
rybak
- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:
chlorokauczuk przy -5 super sechł na drewnie. 5 minut 3 warstwy i lepiej wyszło niż te elementy malowane w ciepłym pomieszczeniu. na wiosnę wyglądały lepiej. to był extrem ale wyszło. jak jest chłodno i sucho to będzie działać. w szpachlę natryskową stosowałem gdzieś w granicach +10 bo tyle są w stanie wydolić podstawowe grzejniki w stolarni, która zamienia się na warsztat samochodowy. chemia zrobi swoje. zajmie to więcej czasu ale te +18 to za ciepło
zaschnie w locie jak nie masz wprawy.

PIMPEK albinos - brudna świnia 

- Zielony&Załoga
- Kontaktowanie:
ja to ja
taki zawód. czasem lepiej robić poprawki niż płacić odsetki za zwłokę
dom na papierze oddany, rzeczoznawca z banku rano ma być robić zdjęcia to nie ma że mróz
a wspomniane drewniane elementy i tak na wiosnę miały być przerabiane bo klient myślał, że drewno to plastik i zdrowe sęki się nie widziały. takie tam.. chodziło mi o zdziwienie na wiosnę jak zobaczyłem różnicę miedzy zimnym a ciepłym malowaniem.
samochodu na zewnątrz o tej porze roku raczej bym nie szpachlował. myślę, że w pomieszczeniu tak między 10 a 15 stopni to wystarczy. lubię eksperymentować i dlatego kupiłem Aro

samochodu na zewnątrz o tej porze roku raczej bym nie szpachlował. myślę, że w pomieszczeniu tak między 10 a 15 stopni to wystarczy. lubię eksperymentować i dlatego kupiłem Aro

PIMPEK albinos - brudna świnia