Na elementy zawieszenia chce dać farbę krzemianowo-cynkową TEKNOZINC SS.
Jakie potem najlepiej zastosować farby wykończeniowe?? Czy trzeba np. stosować podkład akrylowy lub poliuretanowy pod odpowiedni kolor czy można malować od razu na to

Moderator: Zbowid
Jak już się decydujesz na konkretną farbę to trzymaj się dalej tego samego producenta... co prawda zna się on lepiej na emulsjach do ścian ale...Piter69A pisze:Bede malował sam wszystko lub pierwsza warstwe TEKNOZINCa 90SE pomaluja mi zaraz po piaskowaniu a reszte sam juz u siebie. Nie mam innej niz piaskowanie mozliwosci wyczyszczenia blachy ze starych farb a te epoksydy cynkowe kupie dość tanio. Jakis konkretny podkład i farbę polecasz na te epoksydy cynkowe??
Mniejsze rzeczy mogą mi w pracy zrobić. Jesli chodzi o nadwozie samochodowe to jeszcze nie wiem gdzie zawiozę. Wiem, że robia w Pszczynie, Rybniku, Kobiórze. Wczoraj dzwoniłem rozeznać temat i wołają ok. 1000zł.Mag69 pisze:Piotrek, gdzie piaskujesz blachy ?
Oj nie tak całkiem, farby na metale to mają dobrze opanowane, łącznie z proszkami.Zbowid pisze: Jak już się decydujesz na konkretną farbę to trzymaj się dalej tego samego producenta... co prawda zna się on lepiej na emulsjach do ścian ale...![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość