klej do metalu
Moderator: Zbowid
klej do metalu
nie wiem czy i gdzie było wiec pisze w tym dziale.mam pytanko czy ktoś kleił świece do głowicy-nie wiem jak to będzie trzymać,po prostu nie chce mi się od nowa wyciągać ,gwintować czy nabijać tulejkę.przy planowaniu głowicy przeoczyłem ze na głowicy na pierwszym baniaku nie było gwintu.poprzedni majster nawiną drut na świece i nawet trzymało.do czasu.
Re: klej do metalu
Tylko przemysłowe i tylko w określonych warunkach które to przez przeciętniaka są nie osiągalne

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
ja skleiłem na jakimś takim kleju 2 składnikowym ogólnie dostępnym w sklepach moto (aluminium w płycnie czy cosik taiego) świece do głowicy w simsonie i trzymała dobrze 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
dzieki.wlasnie skleilem na takim dwuskladnikowym,pelna twardosc po 24godz.jutro sprawdze to napisze co zwojowalem 

i nic innegoklucz13 pisze:Tylko przemysłowe i tylko w określonych warunkach które to przez przeciętniaka są nie osiągalne![]()
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
sie nie znamy na klejologiiDragunov pisze:i nic innegoklucz13 pisze:Tylko przemysłowe i tylko w określonych warunkach które to przez przeciętniaka są nie osiągalne![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Kiedyś pokleiłem zbiornik paliwa Poxiliną, raz nawet coś gwintowanego z tego robiłem, jakiś korpus uzupełniałem, czy coś... w każdym razie też to zimne było
ale karabińczyków do wspinaczki to bym z tego sobie nie lepił... acha... i jeszcze raz rurę c.o. u kogoś ratowałem, to było ciepłe.

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Czasami w rozpaczy czy z braku innych możliwości a konkretnych potrzeb chwili stosuje się różne cuda i wynalzki bo na tym polega imrowizacja i o dziwo to działa jakiś czasPiRoman pisze:Kiedyś pokleiłem zbiornik paliwa Poxiliną, raz nawet coś gwintowanego z tego robiłem, jakiś korpus uzupełniałem, czy coś... w każdym razie też to zimne byłoale karabińczyków do wspinaczki to bym z tego sobie nie lepił... acha... i jeszcze raz rurę c.o. u kogoś ratowałem, to było ciepłe.

Ojej no... Zbiornik hulał u mnie jeszcze ze 3 lata, potem poszedł do ludzi i pewnie dalej hula, ten korpus to nie pamiętam co to było... (ale jeśli potrzeba taka powstanie, to sobie przypomnę. A rura C.O. mnie wisi, bo to u Mojej Byłej... Niech se cieknie...
Generalnie to ja całe życie nic innego nie robię, tylko improwizuję...

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
a źle mi się zacytowało - o Helicoil mi szło a nie kleje 

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Są dobre kleje dostępne dla kowalskiego i na dodatek sprawdzone 
Mają takie kleje firmy, które robią sklejanie wałów, kół zębatych, uzupełnianie ubytków w wałach, łożyskach( bieżniach
). Jest nawet gościu na forum, który zajmuje się tym profesjonalnie...
Wiem, ale nie powiem

Mają takie kleje firmy, które robią sklejanie wałów, kół zębatych, uzupełnianie ubytków w wałach, łożyskach( bieżniach

Wiem, ale nie powiem

Zbowid

odpalilem motor i na razie trzyma.koszt naprawy wyniósł by ok 100zl,do tego nowa uszczelka i dwa wieczory grzebania.niechcialo mi sie,a tak 3 dychy i zobacze,moze chwile pohula.dzieki za odp.
pohula, z tego co wiem ludzie takimi wynalazkami głowice kleją 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Skoro armia USA i jej sprzęt Ducktape'm stoi to i siakieś kleje tyż powinny dać radę 

mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)

nie bój sia! ostatnio jak wróciłem UAZem do domu z terenu, odruchowo macha do góry i ku mojemu zdziwieniu - po katowaniu go w terenie odkręcone dwie świece latały razem z kablami WN na gwintach. Więc w tym swoim Gazie, pojedziesz, wrócisz, ciapniesz jeszcze trochę kleju i wsio ;]