Farby SEA-LINE

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

Łukasz79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Farby SEA-LINE

Post autor: Łukasz79 » czw sie 25, 2011 4:10 pm

Dzień dobry. Ostatnio czytałem o farbach SEA-LINE i się zastanawiam nad zakupem puszki podkładu epoksydowego oraz farby pouliretanowej. Zastanawiam się między SEA-LINE, OLIVA oraz INTERPLUS. SEA-LINE i OLIVA mają mniejsze puszki i są łatwiej dostępne. Nie słyszałem żadnych opinii o farbach SEA-LINE. Jak one się mają do farb OLIVA oraz INTERPLUS?
BLAZER 98' LT

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: Farby SEA-LINE

Post autor: Zbowid » czw sie 25, 2011 9:30 pm

Nie da się tego prównywać... to tak jakbyś chciał porównać zdolności jezdne malucha z samurajem i galendą.... zasadniczo mechanizm działania każdego jest podobny a może nawet taki sam....
Jak interesują Cię małe puszki to warto zapytać tam gdzie wskazałem...
Zbowid

MisiekK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MisiekK » pt sie 26, 2011 12:39 am

A gdzie dokladnie sa namiary na te farby bo cos nie widze? Mam na mysli te pouliretanowe.
Samurai.

uadam

Post autor: uadam » wt wrz 20, 2011 9:07 pm

Sea-line stosowałem i są ok. Wcześniej używałem poliuretanowej Olivy i był problem koloru i gęstości. Farba była zamawiana wg. koloru ral i za każdym razem dostawałem nieco inny odcień. Sea-line jest gęstszy i lepiej kryje. Co do trwałości to trudno mi się wypowiadać, gdyż malowałem w tym roku (2011) więc minął za krótki czas aby ocenić ten parametr.
rybak

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”