dwa przypadki - czym to potraktowac?

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

bonart1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

dwa przypadki - czym to potraktowac?

Post autor: bonart1 » pt lip 12, 2013 9:15 am

witam,
w poniedzialek chce ruszyc z konserwacja

1. jeep - byl czyszczony i pomalowany CORINA, potem na to bitum bolla... 2 lata temu

- chce teraz "odswiezyc" powierzchnie - zrobic znowu konserwacje, co mam poczynic? tylko umyc karcherem, oczyscic z rdzy cokolwiek wyszlo, i te miejsca czym? znowu CORINA, i potem calosc znowu bitumem bolla? czy macie inny lepszy pomysl? (ps. nie chce zrywac starej nawierzchni)

2. panda - nigdty nie miala konserwacji... co zaaplikowac, chodzi o rozwiazanie ekonomiczne ale nie gownolit...
moze tak - z zajebistym stosunkiem jakosci do ceny...

dajcie znac bo sie gubie w tych specyfikach i nie wiem, czy w pandzie robic to samo co w jeepie - czyli corina + boll-bitum?

co w profile zamkniete (w jeepie zrobilem 2 lata temu tak ze po prostu wtryskalem tam srodek do profili zamknietych bolla - taki na bazie wosku jakby)

co od wewnatrz (pod dywaniki) na podloge...

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: dwa przypadki - czym to potraktowac?

Post autor: Zbowid » pt lip 12, 2013 11:05 am

Zamiast rozpoczynać kolejny wątek na ten sam temat, proponuję poczytać ten dział a zwłaszcza wątki przyklejone. Jak chcesz się pogubić - przeczytaj całość :)21
Rozwiązanie które opisałeś jest z grupy lakierników domowych. Jak nie chcesz się stresować to stosuj je dalej.
Zbowid

bonart1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bonart1 » ndz lip 14, 2013 9:21 pm

nie rozumiem stwierdzenia "jesli nie chcesz sie stresowac to stosuj je dalej..."?
to jak jest - dobrze robie? czy zle robie? zabezpieczenie antykorozyjne to jest czy nie?

wybacz zbowid - ale odnosze wrazenie ze popadli coniektorzy tu w skrajnosc...

nie zaprzeczam, zapewne zajebisty interplus i produkty powiazane z international
sa zajebiste tez... ale kosztowne jak cholera...

moze sie okazac ze coniektorzy wiecej wloza w srodki do zabezpieczenia czegos,
co jest mniej warte niz cena tych srodkow...

powinny byc trzy grupy produktowe - jak w LM: najtanszy, korzystny, znakomity

mozesz pomoc i wytypowac?

wtedy kazdy by dostosowac mogl rozwiazanie do zasobnosci kieszeni i wartosci przedmiotu ktory chca zabezpieczyc...

niestety tego brakuje... :( i zachodze w glowe co robic...
bo sprzedawca w sklepie z farbami wcisnie co ma, a tu niestety tylko mowa o znakomitosciach = interplus...

ps. zadnych uszczypliwosci pod adresem nikogo... :)

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » pn lip 15, 2013 12:28 am

Bonart, Ty raczej na pewno bardzo młody jesteś. Nie da się zrobić koloru żółtego, aby jednocześnie był biały i czarny. To czego oczekujesz "nie istnieje". Masz dwa wyjścia
- Fachowców możesz słuchać lub nie. Zawsze możesz pójść swoją drogą - czytaj na skróty. Z czasem zrozumiesz, że tak się nie da.
- Znajdujesz Fachowca, który doradzi Ci zajefejne bardzo tanie rozwiązanie i "Będzie Pan zadowolony"
Zbowid

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”