jedz sam kup. chociaż nie będziesz miał kogo później winić.
Moderator: Marcin-Kraków
jedz jedz tam pewnie stoji i czeka na ciebie wymarzony trond za kilka ojro??? pisze:a czy jest jakiś sposób na prywatnych handlarzy?
czy lepiej się nie pakować i samemu sprowadzić?
To pytanie w tym wątku padło już 3 razy, ale nie było na nie odpowiedzi.Mariobros pisze:Może ktoś zdradzi jak wygląda sprawa z autami "z homologacją na ciężarowe". Taki dajmy na to parch . Ponoć na ciężarowe nie ma akcyzy. Ale tzn, że w ogóle można olać UC i tam się nie pokazywać, czy trzeba jakieś kwitki z nimi załtwiać? (typu zwolnienie z akcyzy albo coś w tym stylu).
DamnIt! pisze:... skoro wymogi w stosunku do samochodów są w całej UE praktycznie takie same...
Jeżeli auto nie jest wymeldowane w niemczech to nie ma żadnych przeciwwskazań, mało tego nawet nie potrzebujesz polskiego ubezpieczenia.Fazi pisze:Mam pytanie, bo słyszę sprzeczne informacje:
- czy autem na niemieckich numerach, przegląd niemiecki ważny + polskie ubezpieczenie OC, mogę po drodze jechać ?
Dwóch ludzi mnie przekonuje, że NIE.
z żółtym paskiem - kurzzeitkennzeichen - 5-cio dniowe tablice próbne do własnoręcznego wypisania dowód (fahrzeuschein)Fazi pisze:A czym się różnią żółte od czerwonych ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość