A coś większego?

rozmiary, odsadzenie, odwracanie

Moderator: Albert_N

Daytona
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

A coś większego?

Post autor: Daytona » pn sie 11, 2008 11:49 pm

Czy znacie typ/marke, felg alunminiowych do Pajero2, ale o dużych rozmiarach? A może miejsce, gdzie je sprzedają... ? Dzięki za podpowiedzi.. :)

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt sie 12, 2008 6:14 am

wiemy - sprzedają w sklepach :wink:

musisz znać rozstaw śrub, odsadzenie a następnie wpisujesz w wyszukiwarce hasło 4x4 lub offroad i szukasz

jak już znajdziesz to dzwonisz lub mejlujesz pod podany kontakt i dowiadujesz się reszty

bulisz 2000 pln potem tyle samo na opony jak już wsio dojdzie to dowiadujesz się że musisz przerobić nadkola i zawiechę

ps
zacznij od tyłu, po co ci takie felgi, jakie opony na to itd :wink:
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
alfik

Post autor: alfik » wt sie 12, 2008 9:04 am

jpi pisze: hasło 4x4 lub offroad i szukasz
Oj, ja to pytanie interpretuję inaczej, raczej nie "offroad", tylko "bling" bo czuję, że chodzi o chromowane 22 cale z rotorami. A niestety dla Pajero II popularne konfiguratory (np Opony.com) przewidują max 17 cali. Śruby 6x139,7 . Jeśli dobrze wyczuwam, to nie to forum :(
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » wt sie 12, 2008 9:10 am

alfik pisze:
jpi pisze: hasło 4x4 lub offroad i szukasz
Oj, ja to pytanie interpretuję inaczej, raczej nie "offroad", tylko "bling" bo czuję, że chodzi o chromowane 22 cale z rotorami. A niestety dla Pajero II popularne konfiguratory (np Opony.com) przewidują max 17 cali. Śruby 6x139,7 . Jeśli dobrze wyczuwam, to nie to forum :(
oj jakiś Kolega taki uszczypliwy

może czegoś takiego szuka
Obrazek
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
alfik

Post autor: alfik » wt sie 12, 2008 12:18 pm

Ależ dlaczego uszczypliwy? Sam mam 18" - jak by chodziło o szersze felgi to pewnie napisano by szersze, a o dużych romiarach to nie off-roadowe tylko ładne (choć proponowane przez jpi też są ładne).
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

Daytona
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

felgi c.d.

Post autor: Daytona » wt sie 12, 2008 9:07 pm

Oj "sie" Panowie rozpisali... :) Pajero mam od 3 miesięcy. Polubiłem ten samochód. Chociaż przy wymianie rozrządu dał mi się we znaki skubany... Na tyle, że zarażam znajomych i to z niezłym skutkiem. Mój ma zupełnie fajne kółka. Nie zamierzam ich zmieniać. Ale dostaję zapytania od znajomych i klientów (tych zarażonych znaczy..) o duże koła. Nie wszyscy w piątek odrazu walą w błoto koledzy :) Są i tacy, którzy pokazują lub właśnie maja zamiar pokazać np. Pajero na asfaltach i to najlepiej równych, w centrum miasta. I dobrze. Różnorodność wskazana :) Jako nowicjusz w 4x4 pytam więc bardziej doświadczonych. Od lat zajmuję sie osobówkami i na tym polu służę radą w całej rozciągłości, ze sportem włącznie :) Wracając do felg, to przyszły właściciel, a mój znajomy pyta o felgi bliskie 18' tzn do szosowych opon. Może chromy, może lakierowane... Dzieki za dobre słowo człowieki :) Day.

Awatar użytkownika
wojtek_kom

Post autor: wojtek_kom » wt sie 12, 2008 9:14 pm

Raczej temat na inne forum :)21 się nie obrażaj 8)
Nissan-y

Daytona
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

felgi c.d.

Post autor: Daytona » wt sie 12, 2008 9:29 pm

Nie obrażam sie :) Za co... Zapytałem grzecznościwo. O.K. rozumiem, temat zamkniety.

rokfor32

Post autor: rokfor32 » wt sie 12, 2008 10:32 pm

Nareszcie napisałeś coś konkretnego o tych felgach. Zeby coś znaleźć, trzeba ciut więcej informacji, ilość i rozstaw szpilek to raz, a ET i szerokość to dwa.

Rzuciłem okiem, w 18" jest mizernie, w 17" już coś więcej można znaleźć.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi”