A coś większego?
Moderator: Albert_N
A coś większego?
Czy znacie typ/marke, felg alunminiowych do Pajero2, ale o dużych rozmiarach? A może miejsce, gdzie je sprzedają... ? Dzięki za podpowiedzi.. 

wiemy - sprzedają w sklepach
musisz znać rozstaw śrub, odsadzenie a następnie wpisujesz w wyszukiwarce hasło 4x4 lub offroad i szukasz
jak już znajdziesz to dzwonisz lub mejlujesz pod podany kontakt i dowiadujesz się reszty
bulisz 2000 pln potem tyle samo na opony jak już wsio dojdzie to dowiadujesz się że musisz przerobić nadkola i zawiechę
ps
zacznij od tyłu, po co ci takie felgi, jakie opony na to itd

musisz znać rozstaw śrub, odsadzenie a następnie wpisujesz w wyszukiwarce hasło 4x4 lub offroad i szukasz
jak już znajdziesz to dzwonisz lub mejlujesz pod podany kontakt i dowiadujesz się reszty
bulisz 2000 pln potem tyle samo na opony jak już wsio dojdzie to dowiadujesz się że musisz przerobić nadkola i zawiechę
ps
zacznij od tyłu, po co ci takie felgi, jakie opony na to itd

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
Oj, ja to pytanie interpretuję inaczej, raczej nie "offroad", tylko "bling" bo czuję, że chodzi o chromowane 22 cale z rotorami. A niestety dla Pajero II popularne konfiguratory (np Opony.com) przewidują max 17 cali. Śruby 6x139,7 . Jeśli dobrze wyczuwam, to nie to forumjpi pisze: hasło 4x4 lub offroad i szukasz

Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
oj jakiś Kolega taki uszczypliwyalfik pisze:Oj, ja to pytanie interpretuję inaczej, raczej nie "offroad", tylko "bling" bo czuję, że chodzi o chromowane 22 cale z rotorami. A niestety dla Pajero II popularne konfiguratory (np Opony.com) przewidują max 17 cali. Śruby 6x139,7 . Jeśli dobrze wyczuwam, to nie to forumjpi pisze: hasło 4x4 lub offroad i szukasz
może czegoś takiego szuka

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
felgi c.d.
Oj "sie" Panowie rozpisali...
Pajero mam od 3 miesięcy. Polubiłem ten samochód. Chociaż przy wymianie rozrządu dał mi się we znaki skubany... Na tyle, że zarażam znajomych i to z niezłym skutkiem. Mój ma zupełnie fajne kółka. Nie zamierzam ich zmieniać. Ale dostaję zapytania od znajomych i klientów (tych zarażonych znaczy..) o duże koła. Nie wszyscy w piątek odrazu walą w błoto koledzy
Są i tacy, którzy pokazują lub właśnie maja zamiar pokazać np. Pajero na asfaltach i to najlepiej równych, w centrum miasta. I dobrze. Różnorodność wskazana
Jako nowicjusz w 4x4 pytam więc bardziej doświadczonych. Od lat zajmuję sie osobówkami i na tym polu służę radą w całej rozciągłości, ze sportem włącznie
Wracając do felg, to przyszły właściciel, a mój znajomy pyta o felgi bliskie 18' tzn do szosowych opon. Może chromy, może lakierowane... Dzieki za dobre słowo człowieki
Day.

- wojtek_kom
-
felgi c.d.
Nie obrażam sie
Za co... Zapytałem grzecznościwo. O.K. rozumiem, temat zamkniety.

-
-
Nareszcie napisałeś coś konkretnego o tych felgach. Zeby coś znaleźć, trzeba ciut więcej informacji, ilość i rozstaw szpilek to raz, a ET i szerokość to dwa.
Rzuciłem okiem, w 18" jest mizernie, w 17" już coś więcej można znaleźć.
Rzuciłem okiem, w 18" jest mizernie, w 17" już coś więcej można znaleźć.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl