Czy coś stoi na przeszkodzie żeby założyć 205/70/15 na ośmiocalową felgę ?
No i czy taki konfig (felga 8x15 ET -19) wejdzie do Jimnyego bez konieczności cięcia-gięcia ?
Dokładnie to o coś takiego chodzi =>
Moderator: Albert_N
Tak sobie to właśnie liczyłem i wydawało mi się, że będzie OK.Ironcruz pisze:Tak dla zobrazowania:
felga => 8 cali * 2,54 = 20,32 cm
opona => 205 mm = 20,5 cm
to się trzymać nie będzie.
To jest ważna kwestia, jakoś o tym nie pomyślałem ... z tamtych ósemek zrezygnowałem, ale kupiłem takie 205/70/15 na siódemkach ... czyli w razie czego albo dętki, albo na fabryczne 5,5` ?Kabal pisze:Dokładnie, ja mam naciągnięte opony na szerokie felgi, dramat, co wyjazd to rozszczelnienie. W miśku nie zdarzyło mi się ani razu, w suce - albo sprzedam lanserskie felgi, albo kupię dętki...
8" dla 245/70 to prawidłowa felga w górnej granicy zaleceń producentów. Nie ma co się szczypać z małymi kółkami - 245 lepsze niż 235krzysiek.K pisze:Witam. Mam podobny problem ale opony szersze. Kupiłem Terrano II na felgach 16 cali szerokie na 8. Chciałem założyć BF Goodrich AT 235/70R16 lub 245/70R16. Ogólnie to byłem cały czas za 235 ale pojawił się problem felgi więc doszło ewentualne 245. Nie chciałbym mieszać z felgami ale w ostateczności będę musiał zmienić na oryginalne 7jj15.
Kupować szersze opony czy nowe felgi?????
Pozdrawiam.
Nie, przepraszam, faktycznie nic nie napisałem o felach, o które pytam...: chodzi mi o aluminiowe z 2011, Elegance. ET takie same jak w 10-cio kółkowych? Dzięki za odpowiedź.punix pisze:Jeśli mówisz o tych z 10 kółkami, to mają et10.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości