Wywiercenie nowych otworów na śruby

rozmiary, odsadzenie, odwracanie

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » czw wrz 01, 2005 1:23 pm

a po co w ogole takie cos rzezbic, felgi teraz naprawde nie sa juz takie drogie
Za 15" w dobrym stanie zapłaciłem na szrocie 30 zl/szt. + piaskowanie aby je maznąć na ładniejszy kolor :lol: :lol:
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

rafiknt

Post autor: rafiknt » wt wrz 06, 2005 5:12 pm

Nahen pisze:Podfrezowany otwór "lepiej trzyma" nakręktkę/śrubę. Na płaskiej powierzchni większe prawdopodobieństwo że się sama odkręci. Tak samo jak "podcięcie" frezowania nie będzie zgrane z kątem brzegu nakrętki/śruby będzie sie odkręcało a w zasadzie ine bedzie sie dało dokręcić. Przeabiałem ten temat w Taunusie z alusami sam dorobiłem nakrętki i niestety stanęło na kupnie "oryginalnych" po kilku akcjach w stylu "...mama: coś się telepie koło w samochodzie i tak dziwnie stuka... Ja: pewnie znów się odkręciło.... :D " Wiec własnie po to są frezowane otwory w felgach i po to śruby/nakrętki mają również zfrezowane pod odpiwednim kątem krawędzie a w alusach często na nakrękach/śrubach są mocowane podkładki do śrub/nakrętek spasowujące się z krawędziami otworów w feldze.
:)21 :)2
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota

Awatar użytkownika
Jarek_

Post autor: Jarek_ » wt wrz 06, 2005 8:48 pm

jak felga stalowa to mozna jeszcze przyspawac nakretki , wtedy napewno sie nie odkreci :)21 :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi”