Felgi 15x10' GMC Ewantualnie POSZERZANIE FELG lub DYSTANSE

rozmiary, odsadzenie, odwracanie

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » pn kwie 03, 2006 8:40 pm

Koni pisze:
K1_CZARNY pisze:
Koni pisze: Bo one wcale nie mają być piękne tylko skuteczne :lol:

Hehe....wiesz....tylko ze ja nie przygotowuje autka do rajdów....tylko tak poprstu zeby miec fajna terenówke...a wyjazd w teren to raczej sporadycznie....niż na codzień...auto też bedzie do celów reklamowych wiec musi być elegancko Pozdro
No jeśli tak to pasów już nie polecam :)

No wiec własnie :) Dzisiaj oddałem autko do speców z Auto Gumi w Nowym Targu. Namówili mnie na koła 37 cali.....porobią mi wszytsko...zobaczymy co z tego bedzie :) Juz nie moge sie doczekac.... 8) 8)
[: NO OFFROAD - NO FUN :]

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » pn kwie 03, 2006 8:49 pm

No na 37 to niewątpliwie będzie wielka rzecz !! :)
gg 3041301

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » pn kwie 03, 2006 8:55 pm

Koni pisze:No na 37 to niewątpliwie będzie wielka rzecz !! :)

Niewatpliwie tak :) Z tym ze koło mi włoża 8,5 cala szerokie....bo 10 cieżko dostac... do tego jeszcze dystanse 3 cm ......masz racje Koni bedzie wielka rzecz :) Zdjęcia może wrzuce. jak bedzie gotowy musze sie na jakims rajdzie zjawić....tak...dla reklamy :D

P.S Prawie jak monster truck.... prawie robi wielką różnice :)

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » pn kwie 03, 2006 9:54 pm

A co to będą za oponki ??
gg 3041301

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » pn kwie 03, 2006 10:48 pm

znając chłopaków z NT to MTR-y
w sumie 1353 KM :)21
no replacement for displacement!

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » wt kwie 04, 2006 12:08 am

No ciekaw jestem jak to będzie wygladać !!
gg 3041301

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » wt kwie 04, 2006 12:21 am

K1_CZARNY pisze:
Koni pisze:No na 37 to niewątpliwie będzie wielka rzecz !! :)

Niewatpliwie tak :) Z tym ze koło mi włoża 8,5 cala szerokie....bo 10 cieżko dostac... do tego jeszcze dystanse 3 cm ......masz racje Koni bedzie wielka rzecz :) Zdjęcia może wrzuce. jak bedzie gotowy musze sie na jakims rajdzie zjawić....tak...dla reklamy :D

P.S Prawie jak monster truck.... prawie robi wielką różnice :)
No to czekamy na zdjecia :)2
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » wt kwie 04, 2006 8:07 am

Koni pisze:A co to będą za oponki ??
To będą prawdopodobnie BFG 37"x12,5"x15". Chyba dobra guma nie?

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » wt kwie 04, 2006 5:52 pm

K1_CZARNY pisze:
Guma zajefajna i sprawdzona :)2

Sam jezdze na BFG AT i jest :)2

a MT czy AT ?? !! .. :wink:

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » wt kwie 04, 2006 7:39 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:
K1_CZARNY pisze:
Guma zajefajna i sprawdzona :)2

Sam jezdze na BFG AT i jest :)2

a MT czy AT ?? !! .. :wink:
Wow :o .....to teraz mi zadałeś pytanko..... :) Wiesz że nie wiem :) .....chyba AT :roll:

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » wt kwie 04, 2006 9:51 pm

Z tego co piszesz to wydaje mi sie, ze AT-ek dla Cie bedzie :)2

Sam jezdze rowniez duzo w terenie i bardzo dobrze sobie radza, a duuuzo lepiej w sniegu i na asfalcie (szczegolnie mokrym) od MT-kow :)2

Sa poza tym znacznie cichsze a w tym rozmiarze to juz ma wielkie znaczenie :wink:

Nieznacznie gorsze sa w blocie (szybciej sie zapychaja i gorzej czyszcza) !!

Polecam AT :)2

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » śr kwie 05, 2006 7:46 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:Z tego co piszesz to wydaje mi sie, ze AT-ek dla Cie bedzie :)2

Sam jezdze rowniez duzo w terenie i bardzo dobrze sobie radza, a duuuzo lepiej w sniegu i na asfalcie (szczegolnie mokrym) od MT-kow :)2

Sa poza tym znacznie cichsze a w tym rozmiarze to juz ma wielkie znaczenie :wink:

Nieznacznie gorsze sa w blocie (szybciej sie zapychaja i gorzej czyszcza) !!

Polecam AT :)2

Mam nadzieje ze AT założą :) Mówiłem im że w teren będe rzadko jeździł...śnieg i asfalt.... głównie... No zobaczymy jutro tam pojade zobaczyć jak sie prace posuwają :)

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » śr kwie 12, 2006 11:40 am

Troche pozno przeczytalem ten temat ale co do felg, szczegolnie alusów to radze sie skontaktować z kolegą Waldii, jest na forum Miśków, sprzedaje on takowe nowki do pklaskaczy i do terenowek wiec j4est biegly w tym temacie
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » śr kwie 12, 2006 9:16 pm

gebels pisze:Troche pozno przeczytalem ten temat ale co do felg, szczegolnie alusów to radze sie skontaktować z kolegą Waldii, jest na forum Miśków, sprzedaje on takowe nowki do pklaskaczy i do terenowek wiec j4est biegly w tym temacie
Szkoda ze tak późno :/ Juz sobie poradziłem także nie bede Waldiemu truł :) Ael wielkie dzięki za pomoc :)

pzdr

Awatar użytkownika
romaniec tomasz

Post autor: romaniec tomasz » śr kwie 12, 2006 9:43 pm

czarny dobry jesteś gadasz i przebąkujesz i mądrzysz się o układaniu sie opony na feldze a nie wiesz o jakiej oponie gadałeś z ludźmi? :o
w teren tego klocka nawet nie próbuj pchać bo nie będzie takich co cię dadzą radę wyciągnąć
pozdrawiam wszystkich off road-owiczów (509564911)

Bury

Post autor: Bury » śr kwie 12, 2006 10:04 pm

:)2 :)2

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » czw kwie 13, 2006 10:03 am

romaniec tomasz pisze:czarny dobry jesteś gadasz i przebąkujesz i mądrzysz się o układaniu sie opony na feldze a nie wiesz o jakiej oponie gadałeś z ludźmi? :o
w teren tego klocka nawet nie próbuj pchać bo nie będzie takich co cię dadzą radę wyciągnąć
Wyluzuj sie kolego.....kto powiedział ze ja w teren sie tym bede pchał?? Jeżeli czytasz uważnie ani razu nie napisałem ze chce jeździc w ciezki teren...od casu do czasu jakiś wypad. A co do szerokosci opon to nie mów ze na warunki śniegowe nie są lepsze szersze gumy?? Mój kumpel ma takie gumy jak ja i jak tylko przychodzi zima zmniejsza ciśnienie w oponach żeby mieć większą powierzchnie styku z podłożem - przez co większą trkacje na grząskim śniegu.

Tak jak powiedziałem samochód do CELÓW REKLAMOWYCH nie do RAJDÓW!!! <-i bede to powtarzał aż mnie usłyszycie :D

pozdro

Aha...i są tacy którzy dadzą mnie rade wyciagnąc :) wiec wiesz....

Pozatym nie wiem co wy sie tak zaraz denerwujecie. Forum jest po to żeby zasięgnać opini. Jest to pierwsza 'terenówka' (celowo pisze w cudzysłowiu zeby włąściciele Samurajów, Gazów tudzież innych strickte terenowych wehikułów mnie nie zlinczowali <- majac na uwadze ich porywczość) w moim życiu wiec nie orientuje sie za bardzo w tym temacie... jezeli wam sie nie podoba to nie udzielajcie sie w watku....a jak już to wnieście coś mądrego, próbujac wytłumaczyć pewne kwestie mniej od was doświadczonym użytkownikom off roadu....

Jakos np MACIEK mógł wytłumaczyc spokojnie na czym polega kwestia opon...a wam odrazu ciśnienie wzrasta....nie kumam was chłopaki.....

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » czw kwie 13, 2006 10:33 am

Kruca bomba, kołka 37"... O matko :) Wyglądać będzie mega :)2
Powstaje tylko pytanie o układ napędowy (choć pewnie zniesie bez zająknięcia się) i co ważniejsze- o osiągi- zmieniasz przełożenia w mostach? Bo jeśli tego nie zrobisz to na takich gumach rozpędzanie się może zająć chwilkę...
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

Awatar użytkownika
romaniec tomasz

Post autor: romaniec tomasz » czw kwie 13, 2006 2:12 pm

mi tylko chodziło o to jak potraktowałeś innych kolegów na forum, bury dobrze radził a ty go krótko.
widziałem fajnego pick upa chevroleta silverado na 38(albo większe) na feldze 15, poszerzenia nadkoli tył i przód(raczej spawanie i szpachelek i lakierek) wyglądał pięknie. dubel kabina i piękna czerwień.
co do felg, następnym razem jak masz dobrego tokarza, to możesz praktycznie sam koła wyrzeźbić.
kupić jakieś fele, najlepiej jakieś 10/15 do remontu, wytoczyć flansze orginalną i dotoczyć tą która ma być, centrala i rozstaw na podzielnicy wszystko zrobisz. zaznaczam dobry tokarz, no i spawacz.

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » czw kwie 13, 2006 9:23 pm

mendelmax pisze:Kruca bomba, kołka 37"... O matko :) Wyglądać będzie mega :)2
Powstaje tylko pytanie o układ napędowy (choć pewnie zniesie bez zająknięcia się) i co ważniejsze- o osiągi- zmieniasz przełożenia w mostach? Bo jeśli tego nie zrobisz to na takich gumach rozpędzanie się może zająć chwilkę...

No zapewne bedzie zajmować chwilke :) Ale w końcu to nie wyścigówka..z reszta przy takiej pojemności nie powinno to zbytnio wpłynać na osiągi. A wyglądać będzie fajnie....już sie nie moge doczekać!
romaniec tomasz pisze:mi tylko chodziło o to jak potraktowałeś innych kolegów na forum, bury dobrze radził a ty go krótko.
widziałem fajnego pick upa chevroleta silverado na 38(albo większe) na feldze 15, poszerzenia nadkoli tył i przód(raczej spawanie i szpachelek i lakierek) wyglądał pięknie. dubel kabina i piękna czerwień.
co do felg, następnym razem jak masz dobrego tokarza, to możesz praktycznie sam koła wyrzeźbić.
kupić jakieś fele, najlepiej jakieś 10/15 do remontu, wytoczyć flansze orginalną i dotoczyć tą która ma być, centrala i rozstaw na podzielnicy wszystko zrobisz. zaznaczam dobry tokarz, no i spawacz.
Jeżeli kogokolwiek uraziłem (szczególnie Burego) to przeraszam!! Nie miałem takiego zamiaru!!!

A gdzie widziałęś tego pickupa?? Kumpel jeździ czerwonym Fordem F250 koło 39 cali /15 też to slicznie wyglada.....

A co do felg to już raczej nie bede miał problemu bo wytoczyli mi dystanse zmieniające rozstaw srub z 8 na 6 (Patrol chyba ma 6x137 ?? ) to spokojnie znajde koła w Polsce! A co do tego 'prywatnego' rzeźbienia felg to bym sie troche obawiał... nie mam zaufania do takich wyczynów :)

pzdr

Awatar użytkownika
romaniec tomasz

Post autor: romaniec tomasz » sob kwie 15, 2006 8:30 am

można to spokojnie robić i będzie działać, to jest tak jak z dystansami, wszyscy je zakładają i jest ok, a zmieniające rozstaw z 6 na 8, z 5 na 4 czy inne to też nie jest najlepsze rozwiązanie. zmieniasz 6 na inne 6, jest ok bo ciężar i inne pierdoły na piaście są zachowane.
miałbym większe zaufanie do właśnie takiego przerobieni felg.
co do auta to widziałem tego cheviego w koeln w niemczech, naprawdę fajny bullbar

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » sob kwie 15, 2006 10:05 pm

K1_CZARNY pisze:A co do felg to już raczej nie bede miał problemu bo wytoczyli mi dystanse zmieniające rozstaw srub z 8 na 6 (Patrol chyba ma 6x137 ?? ) to spokojnie znajde koła w Polsce!
pzdr
No :)2 Jak wcześniej pisałem da sie to zrobić :wink: A masz jakieś fotki jak to wygląda teraz na tych butach ??
gg 3041301

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » ndz kwie 16, 2006 8:15 am

Koni pisze:
K1_CZARNY pisze:A co do felg to już raczej nie bede miał problemu bo wytoczyli mi dystanse zmieniające rozstaw srub z 8 na 6 (Patrol chyba ma 6x137 ?? ) to spokojnie znajde koła w Polsce!
pzdr
No :)2 Jak wcześniej pisałem da sie to zrobić :wink: A masz jakieś fotki jak to wygląda teraz na tych butach ??
Wiesz co.....jeszcze samochodu nie odebrałem. Problem był z materiałem na dystanse bo był potrzebny jakiś większy wałek, ten co mieli standartowy okazał sie za mały. Dopiero przed świętami uadało sie materiał załatwić, w srode bedą gotowe dystanse (okazuje sie ze zmiana rozstawu z 8 śrub na 5 (ten sam co w wranglerze)). Pewniue w czwartek wsadzą koła, powycinają nadkola, to zostaje jeszcze wydech i autko będzie do odbioru koło soboty. Zdjecia napeno zapodam na forum!!

Dla zaineresowanych co do opon: MTR Wrangler 37/12,5/15

Pozdro.

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » ndz kwie 16, 2006 3:43 pm

Boje sie, ze jak rozstaw srub w dystansach zrobia jeep-owski to sie kolka moga urwac pod ciezarem Twojego syfa i przy taaakich kolach :( Po prostu moze sciac szpilki :)3

Chyba, ze jest to stary jeep-owski rozstaw srub z otworem centralnym 110mm i 5x139,7 to wtedy wszystko bedzie :)2

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » ndz kwie 16, 2006 3:51 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:Boje sie, ze jak rozstaw srub w dystansach zrobia jeep-owski to sie kolka moga urwac pod ciezarem Twojego syfa i przy taaakich kolach :( Po prostu moze sciac szpilki :)3

Chyba, ze jest to stary jeep-owski rozstaw srub z otworem centralnym 110mm i 5x139,7 to wtedy wszystko bedzie :)2

Chyba raczej stary jeepowski, bo otówr centrujacy u mnie ma 110 mm... wiec chyba zrobia taki sam, do tego rozstaw śrub od jeepa. Troche mnie przestraszyłeś tymi kołami, ale oni chyba są swiadomi tego bo nawet mówili że to musi być porządnie zrobione - przecież to bedzie po ulcach śmigać...nawet ponad 100 km/h wiec wiesz...nie ma zartów :]

Zobaczymy.... ich głowa w tym żebym sie nie zabił tym autem :) Wydaje mi sie ze maja zbyt duze doswiadczenie w tym temacie zeby zrobić kiche...

pozdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi”