Felgi 15x10' GMC Ewantualnie POSZERZANIE FELG lub DYSTANSE

rozmiary, odsadzenie, odwracanie

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Felgi 15x10' GMC Ewantualnie POSZERZANIE FELG lub DYSTANSE

Post autor: K1_CZARNY » czw mar 23, 2006 2:39 pm

Witam!

I znów problem z tym moim amerykanskim parchlem :/ wrr.... :evil:

podniosłem go o 15 cm w planach miałem koła 37 cali ale zszedłem na ziemie i chce założyć 35'' mam ogromny porblem z dostaniem felg.

Wszyscy mówią stany stany..... jedna felga ze sprowadzeniem to wydatek rzędu 1000 zł więc mi sie to w zaden sposób nie kalkuluje.

Moze macie kogoś kto sprzedaje felgi do takich samochodów (Intersują mnie fele 10x15' rozstaw śrub 8x6,5 cala (8x162,5mm).

Jeżeli nie to może wiecie jak poszerzyć oryginalne felgi (z 7,5 cala do 10) bądź kto dorobi dystanse ze zmianą rozstawu śrub z 8x162,5 mm na 6x139,2 mm.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdro!
[: NO OFFROAD - NO FUN :]

Bury

Post autor: Bury » czw mar 23, 2006 9:24 pm

ale 7,5 cala to niest az tak wąska felga i bez problemu da radę na nią załozyć 12,5 cala szerokości opone. A co do poszerzania felg to bardzo wiele zakładów to robi. Musisz popytać :-)

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Re: Felgi 15x10' GMC Ewantualnie POSZERZANIE FELG lub DYSTAN

Post autor: mudder » czw mar 23, 2006 9:39 pm

K1_CZARNY pisze:Witam!

podniosłem go o 15 cm w planach miałem koła 37 cali ale zszedłem na ziemie i chce założyć 35'' mam ogromny porblem z dostaniem felg.

Wszyscy mówią stany stany..... jedna felga ze sprowadzeniem to wydatek rzędu 1000 zł więc mi sie to w zaden sposób nie kalkuluje.

Moze macie kogoś kto sprzedaje felgi do takich samochodów (Intersują mnie fele 10x15' rozstaw śrub 8x6,5 cala (8x162,5mm).

Jeżeli nie to może wiecie jak poszerzyć oryginalne felgi (z 7,5 cala do 10) bądź kto dorobi dystanse ze zmianą rozstawu śrub z 8x162,5 mm na 6x139,2 mm.

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdro!
nie wiem co ty za felgi chcesz sprowadzić ale ostatnio mój kuzyn przywiózł felgi koszt 400pln za szt chromowane 10" szerokie
w sumie 1353 KM :)21
no replacement for displacement!

hajdi

Post autor: hajdi » czw mar 23, 2006 9:48 pm

Bury pisze:ale 7,5 cala to niest az tak wąska felga i bez problemu da radę na nią załozyć 12,5 cala szerokości opone. A co do poszerzania felg to bardzo wiele zakładów to robi. Musisz popytać :-)
7,5 to moze i nie jest waska ale do samuraja a nie do wielkiego hamerykana
king cab 2.4
ramcharger 5,9

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Felgi 15x10' GMC Ewantualnie POSZERZANIE FELG lub DYSTAN

Post autor: K1_CZARNY » pt mar 24, 2006 8:11 am

mudder pisze:
K1_CZARNY pisze:Witam!

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdro!
nie wiem co ty za felgi chcesz sprowadzić ale ostatnio mój kuzyn przywiózł felgi koszt 400pln za szt chromowane 10" szerokie

400 zł za sztuke razem z kosztami wysyłki mu wyszło??

Jak mam sprowadzać ze stanów to chyba bardziej mi sie już komplet opłaca przywieźć felgi plus opony co myślicie?

a ile kuzyn czekał na przesyłke?? bo ja jestem maniak i mi na czasie zależy :D

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » pt mar 24, 2006 9:16 am

Bury pisze:ale 7,5 cala to niest az tak wąska felga i bez problemu da radę na nią załozyć 12,5 cala szerokości opone. A co do poszerzania felg to bardzo wiele zakładów to robi. Musisz popytać :-)

Pomyśl jak to będzie wygladac :) ogromny pickup na waskich felgach a opony ułożone na nich jak klepsydra...wiesz o co mi biega? :> .....efekt cudo :)

Bury

Post autor: Bury » pt mar 24, 2006 10:07 am

przepraszam, może ja nie jarze o co chodzi z tymi autami waszymi, ale rozumiem że nie chodzi tu tak naprawdę o jazdę w terenie............... :wink:

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » pt mar 24, 2006 11:34 am

Bury pisze:przepraszam, może ja nie jarze o co chodzi z tymi autami waszymi, ale rozumiem że nie chodzi tu tak naprawdę o jazdę w terenie............... :wink:
a co ma szerokość felgi do jazdy w terenie jam ma 10" i spisuję się w terenie bardzo dobrze :o :o

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » pt mar 24, 2006 1:44 pm

Bury pisze:przepraszam, może ja nie jarze o co chodzi z tymi autami waszymi, ale rozumiem że nie chodzi tu tak naprawdę o jazdę w terenie............... :wink:

ja też cie nie rozumiem bury..... szeroka felga i szerokie gumy są dobre do jazdy w terenie róniez......nie rozumiem cie...widziałes kiedys samochody z islandii jeżdzace po śniegu? może oni mają wąskie opony? a samochody jeżdzace po skałach? a po piachu?? nie wiem...może ty jeździsz w terenie na kołąch od roweru...ale jakos ja tego nie widze.....

a pozatym masz racje bo dla mnie auto nie bedzie strickte terenowe...oczywiście jakiś wypad w teren sie zdarzy...poprostu ma fajnie wyglądać...

pozdro...szkoda ze zeszliśmy z tematu

Bury

Post autor: Bury » pt mar 24, 2006 8:19 pm

ja jeżdzę na kołach od kolażówki. pozdro

chodzi mi o to, że jeżeli by tu chodziło o jazdę to na felgach 7,5 cala już dawno byś jeździł, a nie pieprzył się z farmazonami o feldze 10 cali - ja poza tym nie powiedziałem, że fele 10 cali są złe.

poza tym nie mówie tak jak piszesz o szerokości OPON tylko o szerokości FELG, bo to cie chyba interesowało pierwotnie, nie ???

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » sob mar 25, 2006 8:37 am

K1_CZARNY pisze:

ja też cie nie rozumiem bury..... szeroka felga i szerokie gumy są dobre do jazdy w terenie róniez......nie rozumiem cie...widziałes kiedys samochody z islandii jeżdzace po śniegu? może oni mają wąskie opony? a samochody jeżdzace po skałach? a po piachu?? nie wiem...może ty jeździsz w terenie na kołąch od roweru...ale jakos ja tego nie widze.....

a pozatym masz racje bo dla mnie auto nie bedzie strickte terenowe...oczywiście jakiś wypad w teren sie zdarzy...poprostu ma fajnie wyglądać...

Niekoniecznie Misiu szerokość opony dobiera się do wagi auta a takie błotko jakie jest w Zakopanem i okolicach czyli twardo pod spodem nie toleruje zbyt szerokich opon a poza tym przy wielkości twojego samochodu to zapomniał bym o jakichkolwiek wyjazdach w teren bo się i tak nigdzie nie zmieścisz :)21

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » sob mar 25, 2006 8:53 am

mudder pisze:
K1_CZARNY pisze:

Niekoniecznie Misiu szerokość opony dobiera się do wagi auta a takie błotko jakie jest w Zakopanem i okolicach czyli twardo pod spodem nie toleruje zbyt szerokich opon a poza tym przy wielkości twojego samochodu to zapomniał bym o jakichkolwiek wyjazdach w teren bo się i tak nigdzie nie zmieścisz :)21

Oczywiście...przecież ja nie napisałem nigdzie ze chce jeździć w teren...raz na czas jakis wypad w pole....bo do lasu to nie da rady :D Ale nie mów bo na szerokich gumach po grząskim śniegu elegancko sie jeździ :)

pzdr

Awatar użytkownika
mudder

Kontaktowanie:

Post autor: mudder » sob mar 25, 2006 9:00 am

no ale ja wcale nie mówiłem o śniegu :o

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » sob mar 25, 2006 2:48 pm

mudder pisze:no ale ja wcale nie mówiłem o śniegu :o

a u nas śniegu to mało jest :D fakt :) a moze wróćmy do tematu

hajdi

Post autor: hajdi » sob mar 25, 2006 8:04 pm

a wiec wracajac do tematu to biezesz 8 sztuk felg ,rozcinasz na pol ale nie posrodku tylko zostawiajac z kazdej felgi wieksza czesc ktora cie interesuje i spawasz w calosc .to tak pokrotce a w rzeczywistosci musisz wziasc pod uwage wglebienie sluzace do montazu opon bo jesli wezmiesz same szerokie czesci to nie zamontujesz opony ,i jeszcze trzeba to zrobic dosc dokladnie bo bedzie nie do wywazenia
king cab 2.4
ramcharger 5,9

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » pt mar 31, 2006 1:20 pm

Jak bedziesz chciał założyć dystanse np 3cm, przykręcane do piasty to każdy kto je wykonuje przerobi Ci zewnętrzny rostaw na 6x139,7. Jest to o tyle lepsze rozwiązanie że już więcej nie bedziesz miał takich problemów !! :)
gg 3041301

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » sob kwie 01, 2006 1:10 pm

Felga 7,5" jest zdecydownie za waska na kola 35" bo takie kola na takiej feldze to zaraz gdzies w terenie sciagniesz i zostawisz... bynajmniej tego nie chcac :)2
Bertone FREECLIMBER I 2.7i 91r.
Suzuki Jimny 1.3i 07r. 30" MT 2xARB
Suzuki GV I 3D 2.0TD 05r.

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » sob kwie 01, 2006 3:27 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:Felga 7,5" jest zdecydownie za waska na kola 35" bo takie kola na takiej feldze to zaraz gdzies w terenie sciagniesz i zostawisz... bynajmniej tego nie chcac :)2

to samo mówie! A co do tych dystasnwó to pytałem w kilku firmach i nie ma moźliwości zmiany rozstawu śrub z 8 na 6 :(

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » ndz kwie 02, 2006 11:19 am

Przy kolach 35" i szerokosci 12,5" to najwezsza felga. ktora sie nadaje do zalozenia takiej gumy to 8,5" :)2

Z tymi 8 srubami to faktycznie problem i tylko chyba sprowadzenie czegos z USA zostaje niestety :(

Mysle, ze na szrotach maja tam tego pelno tylko kwestia transportu zostaje :)2

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » ndz kwie 02, 2006 9:52 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:Przy kolach 35" i szerokosci 12,5" to najwezsza felga. ktora sie nadaje do zalozenia takiej gumy to 8,5" :)2

Z tymi 8 srubami to faktycznie problem i tylko chyba sprowadzenie czegos z USA zostaje niestety :(

Mysle, ze na szrotach maja tam tego pelno tylko kwestia transportu zostaje :)2
Znzalazłem goścai który mi przerobi felgi z 6 na 8 śrub w pełni profesjonalnie. Tylko zę kolejny problem sie przytoczył....nie wejdzie felga na bęben..... :/ na szczęscie uadło mi sie zamówic dystanse....wiec dam rade założyć takie kółka....tylko ze beda strasznie wystawac.....macie jakąs koncepcje na poszerzenia??

Awatar użytkownika
MACIEK KRAKÓW

Post autor: MACIEK KRAKÓW » ndz kwie 02, 2006 9:57 pm

Zrob poszerzenia z gumy do pasow transmisyjnych :)2

W kazdym sklepie ze sprzetem rolniczym powinni miec takie gumy !!

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » ndz kwie 02, 2006 10:21 pm

MACIEK KRAKÓW pisze:Zrob poszerzenia z gumy do pasow transmisyjnych :)2

te z pasów transmisyjnych nie są zbyt piękne :D a te co mi wysałałes na PW da sie lakierować??

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » pn kwie 03, 2006 12:24 am

K1_CZARNY pisze:

te z pasów transmisyjnych nie są zbyt piękne :D a te co mi wysałałes na PW da sie lakierować??
Bo one wcale nie mają być piękne tylko skuteczne :lol:
gg 3041301

Awatar użytkownika
K1_CZARNY
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: K1_CZARNY » pn kwie 03, 2006 3:03 pm

Koni pisze:
K1_CZARNY pisze:

Hehe....wiesz....tylko ze ja nie przygotowuje autka do rajdów....tylko tak poprstu zeby miec fajna terenówke...a wyjazd w teren to raczej sporadycznie....niż na codzień...auto też bedzie do celów reklamowych wiec musi być elegancko Pozdro

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » pn kwie 03, 2006 7:10 pm

K1_CZARNY pisze:
Koni pisze:
K1_CZARNY pisze: te z pasów transmisyjnych nie są zbyt piękne :D a te co mi wysałałes na PW da sie lakierować??

Hehe....wiesz....tylko ze ja nie przygotowuje autka do rajdów....tylko tak poprstu zeby miec fajna terenówke...a wyjazd w teren to raczej sporadycznie....niż na codzień...auto też bedzie do celów reklamowych wiec musi być elegancko Pozdro
No jeśli tak to pasów już nie polecam :)
gg 3041301

ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi”