Mangels czy coś innego??
Moderator: Albert_N
Mangels czy coś innego??
Witam Towarzycho.
Mam felgi które kupiłem razem z autem juz jakiś czas temu - sprzedający twierdził że to mangels-y. Do tej pory nie miało to dla mnie znaczenia - ale teraz chciałbym je wymienić (te mają za małe ET do tych opon). Więc moje pytanie - czy powinien być gdzieś na feldze wytłoczony napis mangels czy coś podobnego? Moje maja jedynie napis z rozmiarem. Pod spodem link do zdjęcia (najlepsze jakie znalazłem - może później zrobie zdjęcie samej feldze)
http://img462.imageshack.us/my.php?imag ... 027kl4.jpg
Mam felgi które kupiłem razem z autem juz jakiś czas temu - sprzedający twierdził że to mangels-y. Do tej pory nie miało to dla mnie znaczenia - ale teraz chciałbym je wymienić (te mają za małe ET do tych opon). Więc moje pytanie - czy powinien być gdzieś na feldze wytłoczony napis mangels czy coś podobnego? Moje maja jedynie napis z rozmiarem. Pod spodem link do zdjęcia (najlepsze jakie znalazłem - może później zrobie zdjęcie samej feldze)
http://img462.imageshack.us/my.php?imag ... 027kl4.jpg
Life's Too Short For A Full Time Job
-
- Kontaktowanie:
Mangels kupa gnie sie jak puszka po browarze.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
-
- Kontaktowanie:
Nie wypowiem sie bo nie miałem.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Wczesniej mialem oryginalne patrolowe tyle ze obrocone i nigdy sie im nic nie stalo a te ledwo zalozylem i wywinalem tak ze malo opona nie spadla.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
Kylon pisze:Każda felga się gnie jak się napier... a nie jeżdzi.
300 tyś km na Mangelsach - dwie wymieniane.
Popieram- 3 różne modele mangelsów na 3 różnych samochodach przerabiałem od Hiluxa, przez LandCruisera do Patrola - i nigdy żadnych nie rozwaliłem tak żeby się jeździć nie dało.
Jest podobna felga stalowa Toyoty (do Nissana oczywiście też pasuje) 7x15 z ET -20 albo - 25 (nie pamietam dokładnie) z dużo grubszej stali. Mam na takiej Simexy - felga chyba pancerna. Cieżko jest tylko trafić używane bo ludzie jak mają to je trzymają.
-
- Kontaktowanie:
To jak mowisz ze mangelsy takie dobre to daj te od toyoty a ja ci dam mangelsy chetnie.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Odpusc sobie te teksty na temat jezdzenia. Umiejetnosci ci nie pomoga jak w srodku kaluzy ktora robisz na bucie bedzie kamien.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Dobra niech ci bedzie. Przez jakis lagier nie kaluze.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Ja mam mangelsy chrom, wszystko na ich temat jest napisane przy otworach na śruby, w środku nawet made in brasil, ale ich nie lubie bo mi ciągle się rozszczelniają z oponą. Dętkarz rzemieślnik do bani czy opony?
( graber AT 31/10.5 i fele 7,5 cala ).
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
Ale jest wybity napis "Mangels"Dagu pisze:Ja mam mangelsy chrom, wszystko na ich temat jest napisane przy otworach na śruby, w środku nawet made in brasil, ale ich nie lubie bo mi ciągle się rozszczelniają z oponą. Dętkarz rzemieślnik do bani czy opony?

Na moich pisze Australia.
Life's Too Short For A Full Time Job
Tak, czcionką około 7 mm przy srubach oraz po zdjęciu opony od sodka felgi, obręcz to się chyba nazywa. Jaką masz szeroką felgę do tych 33?
Kolega w toyocie miał 33/12,5 i nic sie nie działo na graberach mt. A mi cholera wystarcza przy zakładaniu 0.3 atmosfery i siedzi na stopce ( wcześniej pastą monterską) . Dętkaż mówi że powinna właźić przy 2, 3 atm z hukiem, toby trzymała.
Kolega w toyocie miał 33/12,5 i nic sie nie działo na graberach mt. A mi cholera wystarcza przy zakładaniu 0.3 atmosfery i siedzi na stopce ( wcześniej pastą monterską) . Dętkaż mówi że powinna właźić przy 2, 3 atm z hukiem, toby trzymała.
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
to jakie felgi 15x10" ? wyboru chyba nie ma tylko mangels zresztą do wygłupów amerykanie wzmacniają jak komuś słabe to moze zrobić to samo
http://svante.linuxgods.com/gallery/mot ... 4.JPG.html
sam się nad tym zastanawiam
http://svante.linuxgods.com/gallery/mot ... 4.JPG.html
sam się nad tym zastanawiam