Patrol/Pajero fegi beda sie mieniac??
Moderator: Albert_N
Patrol/Pajero fegi beda sie mieniac??
czy sa otym samym roztawie otworow??
GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

Kiedyś JarekK mając Patrola K160 chciał ode mnie pożyczyć oryginalne felgi od Pajero i nie pasowały. Potem tego parach kupiła D2 i chciała ode mnie pożyczyć na Góry Sowie opony 33x12,50 R15 na felgach DOTZ Dakar 8,50x15 ET -30 i tez nie pasowały.
Dla tego prosiłem o sprecyzowanie który Patrol K160 K260 Y60 Y61. SuziXL miał Y60 i jego Mangels R15 pasował do mojego Pajero
Ostanio na rajdzie Góry Bardzkie kolega rozpierniczył przednią opone w Y60 miał zapas od K160 okazało sie że na przednią os nie da sie zamontować zapasu ale na tylną tak - wiec trzeba było wszytko przekładać
Dla tego prosiłem o sprecyzowanie który Patrol K160 K260 Y60 Y61. SuziXL miał Y60 i jego Mangels R15 pasował do mojego Pajero
Ostanio na rajdzie Góry Bardzkie kolega rozpierniczył przednią opone w Y60 miał zapas od K160 okazało sie że na przednią os nie da sie zamontować zapasu ale na tylną tak - wiec trzeba było wszytko przekładać
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
a propo felg do pajero,mam takie coś w swoim gracie http://www.allegro.pl/item250558209_kol ... o_16_.html tylko żę moje są 15 niewiem dlaczego gośc napisał że 16
a takie same.I chciał bym się dowiedzieć odnośnie ile te felgi mają ET(czy wogóle mają ujemne)teraz mam załozone na nich 32 na 11.50 i przy skręcie mi nie ociera,ale będe chciał załozyć 33" na 12.50 i chciał bym sie dowiedzieć czy wógóle wcisne taką szerokośc na nie, i czy nie będą ocierały bo chyba do 33 w potroli to minimum -20Et.

Patrol Gr Tjm XgS Sileverstone mt-117
- Robur zmota
Re: Patrol/Pajero fegi beda sie mieniac??
Witam
Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się tutaj bo także chodzi o fele od parcha do pojary, a mianowicie:
Mogę mieć po dobrych kosztach oryginalne stalowe 15" felgi od Parcha i czy możecie mi powiedzieć jakie tam jest ET?
Drugie pytanie jest takie czy na te felgi od Parcha jak założę 33x10,5 to będzie to dawało sie upchnąć. (lift budy2"+ podkręcone drążki,przełożone górne sworznie, sprężyny tył od G-klase).
Czy inwestować w nowe felgi o ET-25
Nie chcąc zakładać nowego tematu podepnę się tutaj bo także chodzi o fele od parcha do pojary, a mianowicie:
Mogę mieć po dobrych kosztach oryginalne stalowe 15" felgi od Parcha i czy możecie mi powiedzieć jakie tam jest ET?
Drugie pytanie jest takie czy na te felgi od Parcha jak założę 33x10,5 to będzie to dawało sie upchnąć. (lift budy2"+ podkręcone drążki,przełożone górne sworznie, sprężyny tył od G-klase).

# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
33x10.5x15 zakłada się na felgi 7". Felgi o szerokości 7" i ujemnym ET da się kupić tanio od GRa lub Land Cruisera. O konkrety pytaj sprzedającego. Plus tych używek jest taki, że najczęściej są znacznie lepszej jakości(mocniejsze) niż te "tanie nówki" wszelakie.Przemy pisze:Witam
Miałem 33x10.5x15 na feldze 7" i ET-24 i nie obcierało.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Nie wiem jak w Pahero, ale LC otwór centrujący 110 a GR 111. Niby niewielka różnica, ale Toykowe (oryginalne) felgi nie da się wcisnąć na piasty GR. Trzeba przetoczyć.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0