czy 4MAD to dobre felgi?
Moderator: Albert_N
czy 4MAD to dobre felgi?
Witam,
Pojawiły się w okolicy felgi marki 4MAD. Cenowo zbliżone do DOTZów, czy ma ktoś z nimi jakieś dobre/niedobre doświadcznenia?
Jak wygląda jakość wykonania, malowania ?
Pojawiły się w okolicy felgi marki 4MAD. Cenowo zbliżone do DOTZów, czy ma ktoś z nimi jakieś dobre/niedobre doświadcznenia?
Jak wygląda jakość wykonania, malowania ?
,pozdrawiam,
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder
Tomasz_SB
ex.Terrano I 3.0V6 PartsFinder
Re: czy 4MAD to dobre felgi?
przyłączam się do pytanie, zna ktoś jakość tych felg ?
Chromowane zardzewiały(mocno) po miesiącu użytkowania w zimie.
Srebrne po roku narazie ok.
Srebrne po roku narazie ok.
...
znam osobiście użytkowników tych felg, 2 ma srebrne i są na razie ok jednak mają je dopiero pół roku.
1 ma chromowane ale zbyt krótko aby stwierdzić jak się będzie zachowywał chrom.
1 ma chromowane ale zbyt krótko aby stwierdzić jak się będzie zachowywał chrom.
low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
4mad, to oni chyba wszystko robia! Wyciagarki i inny szpej. Z tego co wyniuchałem, to niejaki warsztat 4x4 z Bielska zajmuje sie rozproawdzaniem tegoż sprzetu, a nazwa 4mad, to do celów handlowych.
Pewnie chinese-food, jak wszystko juz prawie...nawet czosnek
Pewnie chinese-food, jak wszystko juz prawie...nawet czosnek

Nissan Patrol
Tego typu pytań o felgi będzie coraz więcej
Mamy już bull face, 4mad i coś jeszcze, ze dwie ,,marki '' co to nazw nie pamiętam
a za parę chwil na rynku pojawią się felgi Dragon Wheel, Escape Whell ect ect 

Mamy już bull face, 4mad i coś jeszcze, ze dwie ,,marki '' co to nazw nie pamiętam

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
He he, no na razie się nie przymierzamy do sprowadzania felg. Sam mam te felgi chromowane, niestety chrom zlazł i pojawiła się rdza. Z tego co wiem chłopaki mają z tym problem a szkoda bo ładne są.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
- ArturoK4
-
- Kontaktowanie:
Właśnie zakupiłem takie 4MAD w rozmiarze 15x10j ET-25 w kolorze srebernym , z tym że daję je odrazu do piaskowania i malowania proszkowego więc nie sprawdzę jakości lakieru org.
Jak troszkę na nich pojeżdżę to podzielę się wrażeniami , w cieżki teren ich nie będę ciągał bo nie do tego celu ja zakupiłem.
Jak troszkę na nich pojeżdżę to podzielę się wrażeniami , w cieżki teren ich nie będę ciągał bo nie do tego celu ja zakupiłem.
Jak prezentuje sie 4MAD pod wzgledem jakosciowym oraz wytrzymalosciowym w starciu z Dotz Dakar? Mam na mysli stalowki, jazda szosowo-wyprawowa.
Z tego co sie dowiedzialem to 4Mad jest malowany proszkowo, Dotzy natryskowo.
Z tego co sie dowiedzialem to 4Mad jest malowany proszkowo, Dotzy natryskowo.
Isuzu Monterey 3.1 LTD, +2", Safari snorkel, Superwinch, KL78 32"
• trooper4x4.pl
• trooper4x4.pl
mam srebrne dwuletnie dotze i od paru miesięcy 4mady. 4mady choć nowe już zdążyły pordzewieć, szczególnie na rantach. w jednej to już z pół rantu jest brązowe. To chyba jednak inna liga niż dotze.
GG 2626465
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
mister Stodd twierdzi że ich oferty są najlepszej jakości 

Czwarte serce 

na patrolu od roku mam chromowane 4mady.
Wszytsko o.k., ale dość szybko pojawiła się rdza. Po pierwszej zimie jest sporo plam rdzy i szpeci to felgi, choc tragicznie nie jest.
Dla porównania mam chromowane mangelsy, które mam na jeepie. Mają już chyba z 10 lat, a ilość rdzy delikatnie tylko większa niż na 4madach, ale sporo mocniej użytkowane i ilość rdzy za bardzo nie przyrasta.
Także może czarne 4mady to lepsze rozwiązanie. Chciałem takie kupić, ale nie było więć wziąłem chrom:/
Wszytsko o.k., ale dość szybko pojawiła się rdza. Po pierwszej zimie jest sporo plam rdzy i szpeci to felgi, choc tragicznie nie jest.
Dla porównania mam chromowane mangelsy, które mam na jeepie. Mają już chyba z 10 lat, a ilość rdzy delikatnie tylko większa niż na 4madach, ale sporo mocniej użytkowane i ilość rdzy za bardzo nie przyrasta.
Także może czarne 4mady to lepsze rozwiązanie. Chciałem takie kupić, ale nie było więć wziąłem chrom:/
Ja mam komplet czarnych 15x8 et-25 od 4 czy 5 miesięcy. Lakier jak na razie ok - wada to kiepskie wyważenie, ciężarków nasrane na każdym kole
i dlatego mam zamiar je wymienić.

Life's Too Short For A Full Time Job
Kup Bullface, jezdze na takich i nie z nimi zadnych problemów, do tego mają kółeczka, srebrne śrubki i zólty pasek na obwodzieMaqlinka pisze:Ja mam komplet czarnych 15x8 et-25 od 4 czy 5 miesięcy. Lakier jak na razie ok - wada to kiepskie wyważenie, ciężarków nasrane na każdym kolei dlatego mam zamiar je wymienić.

W połączeniu z białym napisem, robią lepiej w terenie

Oczywiście czarne...
Nissan Patrol
- wojtek_kom
-
Dla mnie wszystko jedno, której firmy, jakość podobna... mialem Dotze, mam jedną 4mad. Z rozpoznania cena oryginałow używanych jest wyższa od wymienionych - piszę tutaj o felgach wolnych od rdzy.
Najlepsze są oryginalne stalówki... nie chcą giąć się
Najlepsze są oryginalne stalówki... nie chcą giąć się

Nissan-y
nie wiem jak felgi , ale nakrętki na koła 4mad za po zamontowaniu w sierpniu to zardzewiały po dwóch myciach , bo chyba nie od soli w sierpniu
.

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
Kolega zakupił takowe rok temu.(chromy). Na rantach pełno ognisk rdzy. Poszły do reklamacji i.... masakra. Ktoś starł rdze papierem ściernym i pomalował to lakierem bezbarwnym który ma na dodatek inny odcień niż reszta felgi
Należy wspomnieć że felgi chromowane nie mają już gwarancji (poczytajcie dobrze aukcje), zatem świadczy coś to o powłoce chromu! Zatem zastanówcie się.

Należy wspomnieć że felgi chromowane nie mają już gwarancji (poczytajcie dobrze aukcje), zatem świadczy coś to o powłoce chromu! Zatem zastanówcie się.

# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
Jak chcesz to Ci załatwie dobre felgi z australjiiMaqlinka pisze:Ja mam komplet czarnych 15x8 et-25 od 4 czy 5 miesięcy. Lakier jak na razie ok - wada to kiepskie wyważenie, ciężarków nasrane na każdym kolei dlatego mam zamiar je wymienić.

ja sie teraz rozgladam za felgami i wlasnie 4mad mialem na oku ale tak czytam i musze przemyslec to ale wpadlo mi w rece jeszcze cos takiego http://allegro.pl/felgi-stalowe-czarne- ... 59698.html chyba jakies no name ale w poniedzialek zadzwonie i zapytam jak wygladaja warunki gwarancji odnosnie powloki lakierniczej(korozji) i ogolnie zobaczymy co mi powiedza... A ktos juz mial z takimi doczynienia???
Myslalem tez nad jakimis alu ale to odpada chyba bo sie zaraz spsuja pewnie...
Niema jak odgrzac temat po 3 latach:D
Myslalem tez nad jakimis alu ale to odpada chyba bo sie zaraz spsuja pewnie...
Niema jak odgrzac temat po 3 latach:D

Roboczy Y60 2.8td Wymiana skrzyni....w trakcie...
- rafale_23
-
- Kontaktowanie:
4mad mam chromowane od 1.5 roku i wole i nie my bo sa bardziej rude niż chromowane,,,więc lepiej niech są w błocie...czarną dokupiłem na zapas i też rdzewieje tylko mniej na czarnym widac...i do tego przy 3 tonowym patrolu chyba są za słabe bo troche pogięte...ciężko wywazyc wiec wsypalismy kulki ale szału nie ma...jak bedzie $$ to napewno coś z bedlokiem poszukam
Nissan Patrol Y61 2,8 Long Off Road
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzca!
Nissan Patrol Y60 ZMOTA
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzca!
Te felgi to chińska tandeta ,kupilem chromy w rozmiarze 15 na 10 cali ET -50 i chrom zgnił strasznie szybko.Wyglądały paskudnie po roku czasu a koszt jednej felgi byl 430 zloty.Niepolecam tego szajsu.
GR Long y60 ,
MOJA ZASADA ,,DWÓJA I GAZU OD CHUJA,,
Król Liftu jest tylko jeden.
MOJA ZASADA ,,DWÓJA I GAZU OD CHUJA,,
Król Liftu jest tylko jeden.
........ostatni sprzedawca informował , że polepszyli jakoś chromu - zobaczymy (wyboru dużego nie ma).
GR Y60 + Gaz69 = Meksyk