Mosty super super Parcha
Moderator: Jerry
- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk
To tak jak z viejta chcesz zrobic dyzla..TRAWOLT pisze:ale to wcale śmieszne nie jestkrzysiek-gdansk pisze:A nie mowilem?!
uzdatnienie oryginałów wychodzi drożej niż przekładka z tfu patrola
smutne ale prawdziwe![]()
Cena zalozenia gazu - 4500
Niech pali 20 x 2.20 = 44 zl.
Cena wsadzenia dyzla - tez pewnie cos kolo tego.. (cena silnika, przekladka itd)
Palic bedzie 12-15 x 4.20 = 50-55 zl..
Wiec sie nie oplaca

A to tez jest tylko usprawnianie. Ale jak zawsze jest kilka za i przeciw..
RRC 3.9 EFI Vogue SE Black.
2" + 265/75R16.. W końcu
2" + 265/75R16.. W końcu

nie widzę nic złego w tym pomyśle jeżeli rozmawiamy o RRC który jest trudno osiągalny z normalnym tdi, natomiast przy disco to już właściciel przed zakupem powinien wiedzieć czego chce i być świadom konsekwencji.krzysiek-gdansk pisze:To tak jak z viejta chcesz zrobic dyzla..
Powiem tak, osobiście nie mam przekonania do gazu w aucie terenowym. Założenie instalacji gazowej swoje kosztuje, utrzymanie jej też. W zwiazku z tym, ja wolałbym dołożyć i założyć "bezproblemowego" diesla, niż później płakać: że dużo pali, że gaz nie robi, że silnik pada itp. itd.
no i chyba trochę naciągasz swoje teorie:
tu chyba trochę ten gaz zaniżyłeśkrzysiek-gdansk pisze:Niech pali 20 x 2.20 = 44 zl.
za to diesela chyba zawyżyłeśkrzysiek-gdansk pisze:Palic bedzie 12-15 x 4.20 = 50-55 zl..

LR Rendzi stajla 

- krzysiek-gdansk
Moze i masz racje.. Ale pisalem o wtrysku.. Mysle ze kolo tego powinno byc.TRAWOLT pisze:nie widzę nic złego w tym pomyśle jeżeli rozmawiamy o RRC który jest trudno osiągalny z normalnym tdi, natomiast przy disco to już właściciel przed zakupem powinien wiedzieć czego chce i być świadom konsekwencji.krzysiek-gdansk pisze:To tak jak z viejta chcesz zrobic dyzla..
Powiem tak, osobiście nie mam przekonania do gazu w aucie terenowym. Założenie instalacji gazowej swoje kosztuje, utrzymanie jej też. W zwiazku z tym, ja wolałbym dołożyć i założyć "bezproblemowego" diesla, niż później płakać: że dużo pali, że gaz nie robi, że silnik pada itp. itd.
no i chyba trochę naciągasz swoje teorie:tu chyba trochę ten gaz zaniżyłeśkrzysiek-gdansk pisze:Niech pali 20 x 2.20 = 44 zl.
za to diesela chyba zawyżyłeśkrzysiek-gdansk pisze:Palic bedzie 12-15 x 4.20 = 50-55 zl..
![]()
Gaz jak najbardziej robi jak jest dobrze zalozony i wszystko wyregulowane i juz nie wspomne ze najlepsza sekwencja. Wtedy jezdzi..
Wole benzyna + gaz. Nie topie samochodu zeby mi sie w czyms dizel przydal.
To jest MOJA prywatna opinia

Pozdro!
2" + 265/75R16.. W końcu
2" + 265/75R16.. W końcu

- krzysiek-gdansk
Nie nie nie..TRAWOLT pisze:i tego się trzymajmykrzysiek-gdansk pisze:To jest MOJA prywatna opinia![]()
Ty wolisz V8 z gazem
ja wolę V8 bez gazu![]()
ale jeszcze bardziej wolę jeździć gdzie chce i ile chce, niż się szczypać przy tankowaniu na stacji - więc zostaje telepawka![]()

2" + 265/75R16.. W końcu
2" + 265/75R16.. W końcu

- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk
- krzysiek-gdansk