Powiem tak. Co insze zaniżyć wartość, co insze wpisać 200 euro za samochód, który w szczególności jest w stanie przyjechać sam do Polski, znaczy się ma przegląd ważny, co więcej został wyprodukowany po roku 2003. System systemem, ale bez przesady ;)TRAWOLT pisze:a od kiedy to? powrócili do starego systemu?kapec pisze:Poza tym zaczal sie cyrk w urzedach celnych, zmienili przepisy i licza akcyze od sredniej wartosci rynkowej a nie od rachunku.
toć był wyrok sądu że nie mają prawa tego robić czy jakoś tak :o
No to zakupilem...
Moderator: Jerry
zgadzam się co do przesadygrzegorzh pisze:Co insze zaniżyć wartość, co insze wpisać 200 euro za samochód, który w szczególności jest w stanie przyjechać sam do Polski, znaczy się ma przegląd ważny, co więcej został wyprodukowany po roku 2003. System systemem, ale bez przesady
ale to nadal nie daje im prawa (bez udowodnienia) naliczania czegoś sobie tam - chyba, że się coś zmieniło o czym nie wiem?
LR Rendzi stajla 

To nie jest efekt cwaniakowania handlarzy ale efekt wkladania lap naszych kochanych rzadzacych do naszych kieszeni wszedzie, gdzie tylko sie da. Inaczej bedziesz spiewal, jak zakupisz sobie jakis samochod za granica i wylicza ci jakas absurdalna akcyze. No chyba, ze nalezysz do tych praworzadnych co to nigdy w zyciu nic nie przeskrobali, nigdy nie wypluli gumy do zucia na ulice a jak palili trawke to sie nie zaciagali.HUSKYTEAM pisze:Bardzo dobrze - jest to efekt cwaniakowania handlarzy i teraz nie będzie im się już opłacało tak sprowadzac na potęgę autek. Z dwojga złego wolę, żeby zarobiło Państwo, niż wieśniaki kupujące BMW za "1 euro".
Myslisz ze ludzie zaczna uczciwie teraz placic akcyze? U mnie w miescie juz sie oglaszaja mechanicy, ktorzy za 300zl rozbiora auto i zloza. Do urzedu znow dojada same kasty z silnikami i to jeszcze pewnie popsutymi. A ja glupi pojechalem z uczciwym rachunkiem, wydrukowalem ogloszenie z mobile na podkladke i wiesz do czego sie przyczepil idiota ktory prowadzi ta sprawe? Ze adres z ogloszenia nie zgadza sie z pieczatka na rachunku mimo ze nazwa firmy jest ta sama i ze w ogloszeniu jest przebieg 200tys, ja mam w papierach napisane 210tys a w rzeczywistosci jest 209. Czekam teraz na decyzje tego barana.
Kapec, disco 300TDi '97,
Nie publikuja oficjalnie. Wstepna weryfikacja na podstawie Infoexperta (tu tez jaja jak berety - samochody terenowe sa w czesci B, ksiazka kosztuje 49zl a u nas w oddziale jej nie zakupilidarkman pisze:
gdzie te wartości publikują ?

Kapec, disco 300TDi '97,
Aha, ciekawe, czyli mniej więcej tyle ile na ile by wycenili w PZU, moja 98 jest dla nich warta 25000. I w życiu bym nie sprzedał poniżej 30k ;)kapec pisze:Nie publikuja oficjalnie. Wstepna weryfikacja na podstawie Infoexperta (tu tez jaja jak berety - samochody terenowe sa w czesci B, ksiazka kosztuje 49zl a u nas w oddziale jej nie zakupili ;)). Jezeli wartosc jest podpadajaca robia postepowanie i sprawdzaja wartosc w moim wypadku w Gdyni, ale juz idzie dokladna wyliczanka lacznie z przebiegiem i wyposazeniem auta - klima, abs, itd, na to maja jakis program komputerowy tez oparty chyba na Infoexpercie. Dla mojej dyskoteki rok 97 z klima wyszlo im 23500zl, zaproponowalem ze sprzedam im za 20 tys. Nie chcieli ;(darkman pisze:
gdzie te wartości publikują ?
I zajebiste jest, bo jak podaję 10.1998 produkcja, to wychodzi zazwyczaj, że jest to DII ;)
Ja od swojego zapłąciłem podatek rzeczywisty - od ceny zakupu, a jak auto dostałem, to wpisałem wartość wg stawek Eurotaxu.
Ale ile razy jestem w jakimś urzędzie (dziśiaj byłem w US i ZUS), to wkurwienie mnie bierze, bo widzę że płacę po to, aby armia pier.dolonych nierobów dostawała te pieniądze WYŁĄCZNIE za bezsensowne utrudnianie mi życia.
Ale ile razy jestem w jakimś urzędzie (dziśiaj byłem w US i ZUS), to wkurwienie mnie bierze, bo widzę że płacę po to, aby armia pier.dolonych nierobów dostawała te pieniądze WYŁĄCZNIE za bezsensowne utrudnianie mi życia.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
a tak z ciekawości ile miałeś na rachunku?kapec pisze:Nie publikuja oficjalnie. Wstepna weryfikacja na podstawie Infoexperta (tu tez jaja jak berety - samochody terenowe sa w czesci B, ksiazka kosztuje 49zl a u nas w oddziale jej nie zakupilidarkman pisze:
gdzie te wartości publikują ?). Jezeli wartosc jest podpadajaca robia postepowanie i sprawdzaja wartosc w moim wypadku w Gdyni, ale juz idzie dokladna wyliczanka lacznie z przebiegiem i wyposazeniem auta - klima, abs, itd, na to maja jakis program komputerowy tez oparty chyba na Infoexpercie. Dla mojej dyskoteki rok 97 z klima wyszlo im 23500zl, zaproponowalem ze sprzedam im za 20 tys. Nie chcieli ;(
Disco 3.9 LPG
1 eurobratek pisze:a tak z ciekawości ile miałeś na rachunku?kapec pisze:Nie publikuja oficjalnie. Wstepna weryfikacja na podstawie Infoexperta (tu tez jaja jak berety - samochody terenowe sa w czesci B, ksiazka kosztuje 49zl a u nas w oddziale jej nie zakupilidarkman pisze:
gdzie te wartości publikują ?). Jezeli wartosc jest podpadajaca robia postepowanie i sprawdzaja wartosc w moim wypadku w Gdyni, ale juz idzie dokladna wyliczanka lacznie z przebiegiem i wyposazeniem auta - klima, abs, itd, na to maja jakis program komputerowy tez oparty chyba na Infoexpercie. Dla mojej dyskoteki rok 97 z klima wyszlo im 23500zl, zaproponowalem ze sprzedam im za 20 tys. Nie chcieli ;(