automat czy manual
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
automat czy manual
witam jest pytanie odnośnie LR DISCOVERY mam lekki dylemat czy szukać w automacie czy w manualu rok 2001 - 2003 ten przedział kasowy .
Ostatnio zmieniony wt wrz 08, 2009 10:15 pm przez krystiangr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- jestem tu nowy...
No, do takiego potwora tylko automat, manual sie rozsypie przy tych mocach.TRAWOLT pisze:2.0 mpi roveraAdamek pisze:Automat srolat......Moze bys tak sprecyzowal i napisal z jakim silnikiem ma byc to disco.......![]()

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
-
- jestem tu nowy...
A to jak juz wolisz, ja mam automata w V8 i jestem zadowolniony. Jezdzilem tez kilkoma TD5 w automacie i calkiem przyjemnie to jezdzi, nie brakuje mu nic i nie jest mulowaty.krystiangr pisze:silnik 2500 TD5 przebieg podobno 170 tysięcy kmAdamek pisze:Automat srolat......Moze bys tak sprecyzowal i napisal z jakim silnikiem ma byc to disco.......

Witam ja mam TD5 w auto i właśnie robi wrażenie mulenia nawet odwiedziłem kilku majchrów od skrzyń no i na forum pytałem bo mam wrażenie że sie ślizga ale wszyscy twierdzą że ten typ tak ma, wesoło sie robi z przyczepą bo trza opracować "technikę" ale następny będzie napewno atomat. Może ktoś ma uwagi jak jeździć automatem z ciężką przyczepą ( w dowód bili 3,5t.) Proszę kogoś mądrego o uwagi co do automatu w terenie (jak działa manual itp.)
ja tam się nie znam na automatach LR-owychbodziu pisze:Witam ja mam TD5 w auto i właśnie robi wrażenie mulenia nawet odwiedziłem kilku majchrów od skrzyń no i na forum pytałem bo mam wrażenie że sie ślizga ale wszyscy twierdzą że ten typ tak ma, wesoło sie robi z przyczepą bo trza opracować "technikę" ale następny będzie napewno atomat. Może ktoś ma uwagi jak jeździć automatem z ciężką przyczepą ( w dowód bili 3,5t.) Proszę kogoś mądrego o uwagi co do automatu w terenie (jak działa manual itp.)
ale wiesz, że w innych to się normalnie biegi zmienia ręką od 1 do D choć to automat - jak się ciągnie ciężkie przyczepy?

LR Rendzi stajla 

krystiangr pisze:silnik 2500 TD5 przebieg podobno 170 tysięcy kmAdamek pisze:Automat srolat......Moze bys tak sprecyzowal i napisal z jakim silnikiem ma byc to disco.......
w d2 wziąłbym automacik, ale jak się zdecydujesz na manual też nie popełnisz błędu. obie skrzynie pracują dobrze w tym modelu.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- LR Tomaszek
-
Moze zmien mechaniorow. Bo TD5 zapierdzielaja i nie ma jakiegos mulenia.bodziu pisze:Witam ja mam TD5 w auto i właśnie robi wrażenie mulenia nawet odwiedziłem kilku majchrów od skrzyń no i na forum pytałem bo mam wrażenie że sie ślizga ale wszyscy twierdzą że ten typ tak ma, wesoło sie robi z przyczepą bo trza opracować "technikę" ale następny będzie napewno atomat. Może ktoś ma uwagi jak jeździć automatem z ciężką przyczepą ( w dowód bili 3,5t.) Proszę kogoś mądrego o uwagi co do automatu w terenie (jak działa manual itp.)

Moze zmien mechaniorow. Bo TD5 zapierdzielaja i nie ma jakiegos mulenia.
[/quote]
Zgadzam się. Jechałem 300 tdi w automacie i wyraźnie muliło, ślizgało ( jeździłem w osobówkach różnymi automatami) widać była skrzynia rozjechana. Jechałem td5 w dobrym stanie i super oczywiście pomijam więcej mocy w td5. Dla mnie ok śmiga. Jak auto na co dzień to automat jest dobrym rozwiązaniem.

Zgadzam się. Jechałem 300 tdi w automacie i wyraźnie muliło, ślizgało ( jeździłem w osobówkach różnymi automatami) widać była skrzynia rozjechana. Jechałem td5 w dobrym stanie i super oczywiście pomijam więcej mocy w td5. Dla mnie ok śmiga. Jak auto na co dzień to automat jest dobrym rozwiązaniem.
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...