elektryka, defik td5 i trojmiasto

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
spoco

elektryka, defik td5 i trojmiasto

Post autor: spoco » ndz lis 15, 2009 9:08 pm

Padl mi defik na goscinnych wystepach w trojmiescie. Szukam godnego polecenia serwisu coby mi brak reakcji na gaz zlikwidowali. Wzial lobuz i przestal dzialac.

Nie znam trojmiasta, a w spisie warsztatow na www nie widze zadnego elerowego warsztata, moze jakis dobry czlek doradzi cos, gdzies?

Coby nie bylo ze reklamy itp prosze o odp na prv, zalezy mi na czasie, jutro chcialbym gdzies wstawic do roboty.

Awatar użytkownika
darek_s
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: elektryka, defik td5 i trojmiasto

Post autor: darek_s » ndz lis 15, 2009 11:15 pm

spoco pisze:Padl mi defik na goscinnych wystepach w trojmiescie. Szukam godnego polecenia serwisu coby mi brak reakcji na gaz zlikwidowali. Wzial lobuz i przestal dzialac.

Nie znam trojmiasta, a w spisie warsztatow na www nie widze zadnego elerowego warsztata, moze jakis dobry czlek doradzi cos, gdzies?

Coby nie bylo ze reklamy itp prosze o odp na prv, zalezy mi na czasie, jutro chcialbym gdzies wstawic do roboty.

Wyłącz zapłon, wysiądź z samochodu, ...i skocz do monolopowego. Tam znabądź drogą kupna małpkę spirytusu. Następnie wyrwij siedzisko kierowcy i wysuń blachę przykrywającą accumulatora. Odłącz majnusową klęmę posługiwając się sprawnie kluczem płaskim 13. Następnie wygoń pasandżera i zrób to samo z jego siedziskiem co zrobiłeś ze swoim... jak równość ... to równość. Stosownym narzędziem (zależnie od modelu klucz 8, 10 ...lub torx) odkręć trzy wkręty mocujące kompjuczer. Natepnie posługiwając się techniką palpacyjną odłącz wtyczki czrną i czewoną. Poszukaj metodą zwrokową śladu oleju na złączach, ... i pomimo że Ci się serce będzie krajać zmyj je spieretusem. Metodą kompresji płucnej, używając organu gębowego jako dyszy powietrznej, usuń nadmiar spieretusoolejowej mieszanki. Ze względu na zawartość oleju odradzam metodę vacumetryczną. Następnie zapnij złącza, przykręć kompjuczer, podłącz klemę, uruchom silnik ...i sprawdź jak działa pedał gazu. Jeżeli nie zadziała to resztę spirytusu wlej w otwór gębowy, i rozejżyj się za nowym kopiuczerem.

Daj znak co i jak... a ja tu sobie Cuba Libre siorbnę :)13

Awatar użytkownika
chera

Post autor: chera » ndz lis 15, 2009 11:16 pm

darek_s pisze:

Wyłącz zapłon, wysiądź z samochodu, ...i skocz do monolopowego. Tam znabądź drogą kupna małpkę spirytusu. Następnie wyrwij siedzisko kierowcy i wysuń blachę przykrywającą accumulatora. Odłącz majnusową klęmę posługiwając się sprawnie kluczem płaskim 13. Następnie wygoń pasandżera i zrób to samo z jego siedziskiem co zrobiłeś ze swoim... jak równość ... to równość. Stosownym narzędziem (zależnie od modelu klucz 8, 10 ...lub torx) odkręć trzy wkręty mocujące kompjuczer. Natepnie posługiwając się techniką palpacyjną odłącz wtyczki czrną i czewoną. Poszukaj metodą zwrokową śladu oleju na złączach, ... i pomimo że Ci się serce będzie krajać zmyj je spieretusem. Metodą kompresji płucnej, używając organu gębowego jako dyszy powietrznej, usuń nadmiar spieretusoolejowej mieszanki. Ze względu na zawartość oleju odradzam metodę vacumetryczną. Następnie zapnij złącza, przykręć kompjuczer, podłącz klemę, uruchom silnik ...i sprawdź jak działa pedał gazu. Jeżeli nie zadziała to resztę spirytusu wlej w otwór gębowy, i rozejżyj się za nowym kopiuczerem.

:)20 :)20 :)20

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » ndz lis 15, 2009 11:18 pm

czyli co ? jak LR zastrajkuje to spirytusem w morde ?
:)21
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Awatar użytkownika
darek_s
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: darek_s » ndz lis 15, 2009 11:22 pm

sbb pisze:czyli co ? jak LR zastrajkuje to spirytusem w morde ?
ujmę to tak... relacje w każdych kontaktach można poprawić spieretusem ... :)13

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » ndz lis 15, 2009 11:25 pm

wniósłbym małą poprawkę.odkręcenie zwłaszcza jednej śrubki ECU w defie TD5 wymaga troszkę gimnastyki :lol:
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni

już Polska

Awatar użytkownika
darek_s
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: darek_s » ndz lis 15, 2009 11:32 pm

nowicjusz127 pisze:wniósłbym małą poprawkę.odkręcenie zwłaszcza jednej śrubki ECU w defie TD5 wymaga troszkę gimnastyki :lol:
dlatego spieretus ...później
:lol:

Awatar użytkownika
sbb

Post autor: sbb » ndz lis 15, 2009 11:49 pm

darek_s pisze:
nowicjusz127 pisze:wniósłbym małą poprawkę.odkręcenie zwłaszcza jednej śrubki ECU w defie TD5 wymaga troszkę gimnastyki :lol:
dlatego spieretus ...później
:lol:
w celu poprawy relacji i samopoczucia
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony :)

Awatar użytkownika
spoco

Post autor: spoco » pn lis 16, 2009 12:03 am

darek_s pisze:
spoco pisze:Padl mi defik na goscinnych wystepach w trojmiescie. Szukam godnego polecenia serwisu coby mi brak reakcji na gaz zlikwidowali. Wzial lobuz i przestal dzialac.

Testa zrobie jutro rano, nie wiem czy mnie ten problem z oleum dotyczy bo wczesniej troszke gaz mi glupial przy zbyt duzej wilgotnosci wody (naogol przy jednoczesnym nacisnieciu sprzegla i gazu wywalalo blad, ale po przesuszeniu wracalo wszystko do normy) :)21

Aczkolwiek tym razem nie bylo wody, a jeszcze nigdy nie odmowil posluszenstwa calkowicie... wiec albo oleum w zlaczkach albo wiazka mi przegnila do konca :)16

Awatar użytkownika
SzczesnyLR

Post autor: SzczesnyLR » pn lis 16, 2009 12:11 am

tia...
w twoim wypadku to raczej nie oleum w kompie :roll:
alkohol , brawura , wypadek

D1,D3...

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » pn lis 16, 2009 12:23 am

sugerujesz ,że wartośc drivers demand komp odczytuje jako 0 volt?to chyba słuszny trop by był :D

już Polska

Awatar użytkownika
SzczesnyLR

Post autor: SzczesnyLR » pn lis 16, 2009 12:54 am

kiedys sprawdzałem to auto , to wiem :wink:
czasu nie było aby się zająć dogłębniej :(
i teraz spoco ale w 3mieście jest w dupie
alkohol , brawura , wypadek

D1,D3...

Awatar użytkownika
spoco

Post autor: spoco » pn lis 16, 2009 9:53 am

Niestety w moim wypadku to nie sprawa oleju wedrujacego po kablach ale dzieki za tipa bo w sumie to moglo byc przyczyna. Autko zostaje w serwisie, zobaczymy gdzie sie dziury doszukaja.

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » czw lis 19, 2009 9:46 pm

Masz już diagnozę ?
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

Awatar użytkownika
spoco

Post autor: spoco » czw lis 19, 2009 10:28 pm

Dokladnie tak jak obstawial SzczesnyLR. Wiazka laczaca modul pedalow z kompem jest przetarta nad skrzynia biegow (przy przejsciu przez grodz). Wlasnie jest latana.

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » czw lis 19, 2009 10:35 pm

to ten def to chyba po jakichś przejściach bo oryginalnie wiązka pod fotel idzie w pięknej gumianej otulinie... 8)

już Polska

Awatar użytkownika
spoco

Post autor: spoco » czw lis 19, 2009 10:45 pm

nowicjusz127 pisze:to ten def to chyba po jakichś przejściach bo oryginalnie wiązka pod fotel idzie w pięknej gumianej otulinie... 8)
no nie ukrywam, ciezkie ma zycie ze mna :D

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » czw lis 19, 2009 10:49 pm

chyba,że tak :lol:

już Polska

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”