ile na zbiorniku
Moderator: Jerry
ile na zbiorniku
ile da sie przejechac na zbiorniku paliwa w disco 300
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Re: ile na zbiorniku
pytasz o serię, czy takie, jak tu ma większośćsys-kom pisze:ile da sie przejechac na zbiorniku paliwa w disco 300

łoś też człowiek
tak sie zastanawiam bo w zeszłym roku jak jeszcze jeździłem na szosówkach , zatankowałem w dover i dojechałem do Gorzowa to ok 1000 wiec jestem ciekawy ile normalnie sie da przejechać
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Przecież to zależy od tak wielu czynników, że odpowiedzi może być zylion...
Począwszy od nogi kierowcy, typu trasy (miasto/autostrada/teren), prędkości z jakimi się jeździ, wagi pojazdu (w wielu przypadkach znacząco różnej od tej w instrukcji), opon, dodatkowego szpeju powodującego opór powietrza, skrzynie (man./aut.), czy pojemności zbiornika itd.
Począwszy od nogi kierowcy, typu trasy (miasto/autostrada/teren), prędkości z jakimi się jeździ, wagi pojazdu (w wielu przypadkach znacząco różnej od tej w instrukcji), opon, dodatkowego szpeju powodującego opór powietrza, skrzynie (man./aut.), czy pojemności zbiornika itd.
LR Disco 300ta awtomat MY95
http://www.NiebanalnyTurysta.pl
http://www.NiebanalnyTurysta.pl
- Ryszard Giedrojć
-
Aż tak dociekliwy nie jestem, by sprawdzać, ile przejadę na jednym zbiorniku. To chyba nie jest zdrowe dla auta, by zasysać do dna, zwłaszcza w dieslu.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
no a po co masz filtr paliwa
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
- Czosnek niedźwiedzi
filtr nic nie da, jak zazwyczaj końcówka baku to jest syf z wodą, a nie ropasys-kom pisze:no a po co masz filtr paliwa
wyjeżdżone do zera = wtryskiwacze nie są smarowane ropą
zapowietrzony układ, ale w LR to nie problem jeśli pompka na bloku sprawna
ale ja to się nie znam

LR Rendzi stajla 

a u mnie 600km na 82 litrach i co mi zrobicie 

TRAWOLT pisze:filtr nic nie da, jak zazwyczaj końcówka baku to jest syf z wodą, a nie ropasys-kom pisze:no a po co masz filtr paliwa
wyjeżdżone do zera = wtryskiwacze nie są smarowane ropą
zapowietrzony układ, ale w LR to nie problem jeśli pompka na bloku sprawna
ale ja to się nie znam![]()
kiedys mi znajomy podrzucił dobry patent na wode w zbiorniku , bo sama to sie nie wyciagnie
a jak juz pójdzie w obieg to samochód zgaśnie , a ze mało tego nie miesza sie za bardzo z niczym to juz wogóle lipa ,
ale za to miesza sie z denaturatem a ten natomiast sie ładnie spala , ja tak robiłem w benzynie , w dieslu nie próbowałem , ale mysle e efekt bedzie podobny
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
na szosówkach z 1000km.
na 235/85/16 robie ndg zakopane 820km i juz jest na ostatniej kresce, czy juz rezerwa to nie wiem,bo kontrolka mi nie swieci ...
na 235/85/16 robie ndg zakopane 820km i juz jest na ostatniej kresce, czy juz rezerwa to nie wiem,bo kontrolka mi nie swieci ...
no to ja za 17 dni porównam dwie 300 steki , jedna na szosówkach a druga na kl71 , 1400 km do przebrnięcia
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
-
- jestem tu nowy...
Fajnie macie z tym TDI. Moje V8 na benzynie robiła (max. rekord) 320km na pełnym baku po trasie z prędkością ok 90-110 km/h przy oponach MT 32" i 2-u calowym lifcie. Jak go zgazowałem, to na 50 litrowej butli LPG zrobiłem 220 po czarnym. W minony wekend byłem akurat na imprezie off-road i przetestowalem pierwszy raz gaz w terenie; na 110 przejechanych kilometrów, w tym ok 30% na reduktorze w czasie ok 7godzin "wciągnął" 43 litry LPG.
Żółte Disco wiejt
robertkamet pisze:byłem akurat na imprezie off-road i przetestowalem pierwszy raz gaz w terenie; na 110 przejechanych kilometrów, w tym ok 30% na reduktorze w czasie ok 7godzin "wciągnął" 43 litry LPG.
smiem stwierdzić, że nie byłeś w ogóle w ternie

niedowiarek psiakrewLR_Olek pisze:
smiem stwierdzić, że nie byłeś w ogóle w ternie

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

ani me ani be , no nawet czesc OLOWI nie powiedził
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
-
- jestem tu nowy...
Cześć Olowi powiadam. A czemu "śmiesz" twierdzić że nie byłem w terenie? Za mało spalił?sys-kom pisze:ani me ani be , no nawet czesc OLOWI nie powiedził

Żółte Disco wiejt
robertkamet pisze:Cześć Olowi powiadam. A czemu "śmiesz" twierdzić że nie byłem w terenie? Za mało spalił?sys-kom pisze:ani me ani be , no nawet czesc OLOWI nie powiedził
bo co to za teren jak tylko przez 30% tego terenu miales reduktor wlaczony ...
a w ogole co to za impreza?
-
- jestem tu nowy...
Impreza lajtowa, do wyżyn offroad się nie zaliczam, to sobie w klasie tzw. turystycznej pojechałem. Wystarczyło mi przejechać nie musiałem być pierwszy.
Żółte Disco wiejt
robertkamet pisze:Impreza lajtowa, do wyżyn offroad się nie zaliczam, to sobie w klasie tzw. turystycznej pojechałem. Wystarczyło mi przejechać nie musiałem być pierwszy.
no bez jajec...
impra terenowa ma byc terenowa

myslisz ze pierwszy to mial caly czas reduktor zapiety?