LR Discovery 1. Jakie opony..??
Moderator: Jerry
Re: LR Discovery 1. Jakie opony..??
No a teraz to się popisaliście.. No ja wiem, że można pożartować ale teraz to dajecie czadu.. I teraz wejdzie nowa osoba taka jak ja czyta takie rzeczy i dziwicie się, że zakłada nowy temat, żeby dowiedzieć się jaka jest prawda... Porażka panowie.. porażka.. Mam nadzieję, że jest tu jakiś moderator i zostawi tylko posty które wnoszą coś do tematu...
LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
PASSAT B5 1.9 TDI 152 KM 336NM
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
no własnie jaką to prawdę wysnujesz ? kupisz na zime mtka czy ateka ? czy pedalską zimówkę ?

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

-
-
inne auto

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
http://www.free-clinic.org/
Hmm... W sumie to skuszę się prawdopodobnie na takie
http://opony.pl/opona.aspx?oid=151112&rodzaj=3
Albo na te
http://www.allegro.pl/item885519182_now ... 16_mt.html
Albo na te
LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Rafal102 pisze:No a teraz to się popisaliście.. No ja wiem, że można pożartować ale teraz to dajecie czadu.. I teraz wejdzie nowa osoba taka jak ja czyta takie rzeczy i dziwicie się, że zakłada nowy temat, żeby dowiedzieć się jaka jest prawda... Porażka panowie.. porażka.. Mam nadzieję, że jest tu jakiś moderator i zostawi tylko posty które wnoszą coś do tematu...
kolego my nie żartujemy
tu większość cały rok na szumeksach jeździ, i to nie tylko z działu LR ale wszystkich

Czwarte serce 

A ja w to wcale nie wątpię bo znam takie osoby które także jeżdżą na tym cały rok i ja również chciałem je kupić co prawda bieżnikowane no ale na razie jestem po kupnie auta i trzeba było już wymienić oleje pasek filtry no i akumulator także miały być bieżnikowane simexy ale odradzili mi je zakładać bo ponieważ na seryjnym układzie napędowym w Discovery takie opony zrobią duży bałagan, dlatego chciałem dokładnie dowiedzieć się co myślicie.. ale widzę mądrości nie których..gebels pisze: kolego my nie żartujemy
tu większość cały rok na szumeksach jeździ, i to nie tylko z działu LR ale wszystkich

LAND ROVER DISCOVERY 96'
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
AUDI B4 Cabrio V6 2.8
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
ja tam mam seryjny układ napędowy ale jeżdżę prasowanym ryżem, ale jak głowy będziesz używał to i w zielonym jaju seryjnemu krzywdy nie zrobiszRafal102 pisze:A ja w to wcale nie wątpię bo znam takie osoby które także jeżdżą na tym cały rok i ja również chciałem je kupić co prawda bieżnikowane no ale na razie jestem po kupnie auta i trzeba było już wymienić oleje pasek filtry no i akumulator także miały być bieżnikowane simexy ale odradzili mi je zakładać bo ponieważ na seryjnym układzie napędowym w Discovery takie opony zrobią duży bałagan, dlatego chciałem dokładnie dowiedzieć się co myślicie.. ale widzę mądrości nie których..gebels pisze: kolego my nie żartujemy
Czwarte serce 

- Czosnek niedźwiedzi
IMHO opony MT to maks co warto pchać do jazdy na codzień do tego samochodu. Po kiego wafla simexy czy fedimy jak auto ma jeździć 60% po czarnym? Chyba, że dla lansu pomijając głośność, większe zużycie paliwa, zmniejszone osiągi, szybsze ścieranie bieżnika, zużycie dyfrów...
A te 40% to po jakim terenie? Jak planujesz wjeżdżać w takie błocko gdzie tylko od emteka opona daje radę to zaopatrz się w solidne uchwyty do szarpania, kinetyka, szpadel i hilifta bo na bank gdzieś ugrzęźniesz.
A w ogóle to kupowanie takiego niskiego emteka jest nierozwojowe bo po lifcie zawieszenia o 2" (średnio 1800-3000zł ) wsadzisz tam wyższą oponę zwiększającą prześwit.
Ale ja tam jeżdżę na ATekach i się nie znam.
A te 40% to po jakim terenie? Jak planujesz wjeżdżać w takie błocko gdzie tylko od emteka opona daje radę to zaopatrz się w solidne uchwyty do szarpania, kinetyka, szpadel i hilifta bo na bank gdzieś ugrzęźniesz.
A w ogóle to kupowanie takiego niskiego emteka jest nierozwojowe bo po lifcie zawieszenia o 2" (średnio 1800-3000zł ) wsadzisz tam wyższą oponę zwiększającą prześwit.
Ale ja tam jeżdżę na ATekach i się nie znam.
Zielone jajo 300 tdi
No i bardzo pięknieRafal102 pisze:Hmm... W sumie to skuszę się prawdopodobnie na takie
Albo na te

I model i rozmiar w sam raz.
Jak jeździsz głównie po asfalcie, to rozważ bieżnik AT. W terenie daje radę w miarę przyzwoicie, a na mokrym asfalcie czy pokrytym śniegiem - jest pewniejszy. Mniej się też zużywa na asfalcie suchym.
PS.
Ciekawe jak się po czarnym jeździ na takim bieżniku:

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Krótko 

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
Znaczy...hmm do pierwszego ostrego zakretu
Czy do pierwszego drzewa na zakrecie
:)

Patrol GR Y 60 LONG
BFG MT KM 33", OME 2", UP i T-max
BFG MT KM 33", OME 2", UP i T-max
Tak samo jak na simexach
na lodzie droga hamowania milion kilometrów. tylko jak nieźle zmotane auto to budzi strach zwłaszcza u tych co maja drogie autka. Ostatnio przed światłami właśnie tak leciałem bokiem to pan w Q7 tak spierdalał ze mało na środek krzyżówki nie wyjechał
. Droge chamowania na takich oponach skraca wskoczenie w bande śnieżna
na poboczu

LAND ROVER DISCOVERY 200 alias "POKRAK"
LAND ROVER DISCOVERY 300 alias "ROBUR"
na takich simexach nalewanych to na czarnym też słabo sie hamuje... raz mi sie już nie udało zatrzymać i zroilem z bmw serii 5 serie 3...
ale własciciel musiał być szczesliwy 

Melon nie pamięta ... co się działo po tym jak do niego podeszli kolesie z bmwPIENIO pisze:ale własciciel musiał być szczesliwy

LR Rendzi stajla 

Zobaczył tylko błysk pasków na dresach a potem już tylko ciemność i Marusia w szpitaluTRAWOLT pisze:Melon nie pamięta ... co się działo po tym jak do niego podeszli kolesie z bmwPIENIO pisze:ale własciciel musiał być szczesliwy![]()

RR zmota, mechanik itp.
RAV4 żony
RAV4 żony

blask pasków, łysej czachy i fingli na palcach 

cos w tym jest.... to było taxi
zaraz po zdarzeniu przyjechały jeszcze 2 i generalnie nie było ciekawie,
do tej pory zastanawiam sie czy auta nie przemalować... bo mnie taksówkowa mafia ściga...

do tej pory zastanawiam sie czy auta nie przemalować... bo mnie taksówkowa mafia ściga...
Heh, jak cie faktycznie 'sciga' czyli jest ZA toba to zdezak z szyny na tyl i po hamulcach.
Nie lubie 'złotówek'.
Nie lubie 'złotówek'.