Przejrzałem starsze posty i otomoto, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na następujące pytanie, więc może ktoś będzie tak miły i coś doradzi.
Czy za 15,000 zł mogę kupić zarejestrowanego w polsce Discovery w dobrym stanie? Chciałbym 2,5 TD, bo benzynowego silnika w takim aucie raczej nie chcę. Ceny w ogłoszeniach sa bardzo zróżnicowane, więc nie wiem czy za tą kwotę mogę kupic przyzwoite auto czy tylko paździocha.
Rocznik jest dla mnie aż tak ważny, chyba, że wiecie, iż np. we wcześniejszych rocznikach coś tam było złe, co w późniejszych naprawiono. Czy przebieg 250 tys. dla tego samochodu to dużo czy mało (mówię o przebiegu szacowanym a nie licznikowym fałszowanym)?
Czy za tą kwotę lepiej kupić dobrą I czy można znaleźć dobrą II z poczatku produkcji?
Do tej pory jeżdżę tylko hondami i mazdami, więc nie jestem przyzwyczajony do częstych wizyt w warsztacie, ani do tego, że auto z przebiegiem 250 tys. jest już do niczego, no i chciałbym w podobnej sytuacji pozostać, a na LC mnie póki co nie stać

Dziękuję z góry za podpowiedzi.