Czy kupię dobre Disco za 15kzł i czy I czy II?
Moderator: Jerry
Re: Czy kupię dobre Disco za 15kzł i czy I czy II?
Odpala?
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Tomek-o pisze:jak kupi jeepa bedzie miał to samoCzosnek niedźwiedzi pisze:![]()
A w temacie:
większość dyskotek w ofertach to szroty z zawyżoną ceną. Za 15 tys. można kupić dobre disco 300 co nie znaczy, że łatwo je znaleźć. I zależy jak definiujesz słowo "dobre" bo w 12-15 letnim aucie spodziewaj się zgniłej podłogi, wycieków, usyfionego wnętrza, wybitego zawieszenia, itd...
Po kupnie inwestycje nie skończą się na wymianie rozrządu i płynów, jeżeli wydasz cały budżet na auto zabraknie kasy na naprawy. A zaczną padać kolejne elementy, które pozwolą Ci poznać dogłębnie budowę land rovera. Ciągłe awarie i wizyty w warsztacie zrujnują Twoje finanse i pozwolą nawiązać nowe przyjaźnie. Jeśli masz mało wyrozumiałą żonę Twoje małżeństwo podupadnie, jeśli masz słabą psychę ogarnie Cię frustracja. W pewnym momencie stwierdzisz, że wpakowałeś się w gówniany samochód i trzeba wrócić do japończyków.
Dlatego też jesteś przestrzegany w tak podły i szyderczy sposób. Jeżeli na tym etapie wymiękasz znaczy, że szkoda Twoich nerwów na to auto.
Mnie się Moje Disco nie dupcy jakoś szczególnie, jak mu nie pomagam, ale 200 kosztowała mnie razem z wszelkim badziewiem tyle co wypasiona DII po lifcie

a żone utrzymuje w nieświadomości...
Pepek, Albert_N, Czosnek - dzięki za odpowiedź!
Co do wątku o range roverze, to autor nie ten sam.
igort pisze:
ale logike macie taka sama

Tutaj masz odpowiedzi na wszystkie swoje wątpliwości: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=24706
igort pisze: Dziękuję z góry za podpowiedzi.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Nowy, szukający disco - ale świadomy praw i obowiązków
jestem w trakcie szukania
za 15 tys - jak wczesniej napisano, mozesz trafic dobry egzemplarz, ale to baaardzo trudne. W zasadzie przy tym aucie to nie kwestia za ile kupisz, ale ile potem będzie kosztował początek przyjaźni i czy wystarczy tylko "pakiet startowy" nazwijmy podstawowy, czy na Twoim zakupie zarobi rowniez blacharz, lakiernik, lekarz, bank ...
D2 w tej cenie - nie chce myslec, jak bedzie wygladalo technicznie (chyba ze anglik
)
D1 - milego szukania
i nie sugeruj się ceną ani rocznikiem - nie ma sensu. wczoraj i dzisiaj przeszly mi przez "łapy" 3 szt.
1994 r - 13 tys PLN , 300 tys najechane
1995 r - 14,5 tys PLN - 171 tys najechane
1996 r - 15 tys PLN - 230 tys najechane
przebiegi dla 95 i 96 należy traktować poglądowo
rokuje na przyszłość tylko ten najstarszy (po rozmowie z właścicielem i ogledzinach wstępnych wiem co jest do zrobienia, ile mniej więcej spuści na cenie i ile mniej wiecej muszę wsadzić w auto), pozostałe szkoda gadać - na początek odwszanie, potem blacharz, lakiernik, tapicer, mechanik, gumiarz ... a po drodze pewnie bank i psycholog, zeby czlowiek sie nie zalamal
prawdopodobnie robota na 8-10 tys PLN jak nie wiecej
Jeżeli nie jeździłeś do tej pory terenówką, zastanów się po co ci ona i czy świadomie chcesz nabyć takie auto
pozdrawiam
gb
PS. Linki do aukcji dla '95 i '96 podam na PW, jak chcesz wiedzieć, czego nie oglądać
'94 narazie zostawię dla siebie 

jestem w trakcie szukania
Czosnek niedźwiedzi pisze:A w temacie:
większość dyskotek w ofertach to szroty z zawyżoną ceną. Za 15 tys. można kupić dobre disco 300 co nie znaczy, że łatwo je znaleźć. I zależy jak definiujesz słowo "dobre" bo w 12-15 letnim aucie spodziewaj się zgniłej podłogi, wycieków, usyfionego wnętrza, wybitego zawieszenia, itd...
Po kupnie inwestycje nie skończą się na wymianie rozrządu i płynów, jeżeli wydasz cały budżet na auto zabraknie kasy na naprawy.
za 15 tys - jak wczesniej napisano, mozesz trafic dobry egzemplarz, ale to baaardzo trudne. W zasadzie przy tym aucie to nie kwestia za ile kupisz, ale ile potem będzie kosztował początek przyjaźni i czy wystarczy tylko "pakiet startowy" nazwijmy podstawowy, czy na Twoim zakupie zarobi rowniez blacharz, lakiernik, lekarz, bank ...

D2 w tej cenie - nie chce myslec, jak bedzie wygladalo technicznie (chyba ze anglik

D1 - milego szukania
i nie sugeruj się ceną ani rocznikiem - nie ma sensu. wczoraj i dzisiaj przeszly mi przez "łapy" 3 szt.
1994 r - 13 tys PLN , 300 tys najechane
1995 r - 14,5 tys PLN - 171 tys najechane
1996 r - 15 tys PLN - 230 tys najechane
przebiegi dla 95 i 96 należy traktować poglądowo

rokuje na przyszłość tylko ten najstarszy (po rozmowie z właścicielem i ogledzinach wstępnych wiem co jest do zrobienia, ile mniej więcej spuści na cenie i ile mniej wiecej muszę wsadzić w auto), pozostałe szkoda gadać - na początek odwszanie, potem blacharz, lakiernik, tapicer, mechanik, gumiarz ... a po drodze pewnie bank i psycholog, zeby czlowiek sie nie zalamal

Jeżeli nie jeździłeś do tej pory terenówką, zastanów się po co ci ona i czy świadomie chcesz nabyć takie auto

pozdrawiam
gb
PS. Linki do aukcji dla '95 i '96 podam na PW, jak chcesz wiedzieć, czego nie oglądać

Disco nie cieknie - Disco znaczy teren 
Do zabawy D1 300 +2" i troche żelastwa

Dobra, weź już... idź. Jest po dzienniku.LR_Olek pisze:igort pisze:
igort pisze:Dobra, weź już... idź. Jest po dzienniku.LR_Olek pisze:igort pisze:
dziennika to juz nie ma od dobrych 15 lat ....albo i lepiej ....

O, to masz dobry i aktualny przegląd rynku, dzięki za informacje. Na razie linków nie potrzebuję, zbieram wstępne dane, potem przetworzę, potem dopiero będzie decyzja.gbear pisze:Nowy, szukający disco - ale świadomy praw i obowiązków![]()
(...)
(...)
PS. Linki do aukcji dla '95 i '96 podam na PW, jak chcesz wiedzieć, czego nie oglądać'94 narazie zostawię dla siebie
Jeździłem terenówką, wiem co mniej więcej chcę i w jakim celu, jest to świadome i w tych kwestiach sobie sam radzę.

pozdr.
igort
samolubgbear pisze: PS. Linki do aukcji dla '95 i '96 podam na PW, jak chcesz wiedzieć, czego nie oglądać'94 narazie zostawię dla siebie

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

to moze freelander 

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
- cordoba_2004
-
tym gościem Lr_olek to się nie przejmuj zawsze głupoty pisze do tego jest hamski
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Ale kto ma sie nie przejmować, Olek

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
sbb pisze:samolubgbear pisze: PS. Linki do aukcji dla '95 i '96 podam na PW, jak chcesz wiedzieć, czego nie oglądać'94 narazie zostawię dla siebie

Disco nie cieknie - Disco znaczy teren 

A co to znaczy hamski?cordoba_2004 pisze:tym gościem Lr_olek to się nie przejmuj zawsze głupoty pisze do tego jest hamski
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
z gramatyką i ortografią jak zwykle na bakiercordoba_2004 pisze:tym gościem Lr_olek to się nie przejmuj zawsze głupoty pisze do tego jest hamski

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

- cordoba_2004
-
Każdy musi mieć swój urok jak widze posty Lr_Olek to mną tak telepie że nawet nie wiem jak mam na imię....
Moja , żona żyje w świadomościmelon76 pisze:Mnie się Moje Disco nie dupcy jakoś szczególnie, jak mu nie pomagam, ale 200 kosztowała mnie razem z wszelkim badziewiem tyle co wypasiona DII po lifcie
a żone utrzymuje w nieświadomości...

‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
Dżek pisze:A co to znaczy hamski?cordoba_2004 pisze:tym gościem Lr_olek to się nie przejmuj zawsze głupoty pisze do tego jest hamski
ham - szynka
czyli
hamski - szynkowy

O tym też pomyślałem, ale jak kolega nie zna polskiego to myślisz że zna angielski?LR_Olek pisze:ham - szynkaDżek pisze:A co to znaczy hamski?cordoba_2004 pisze:tym gościem Lr_olek to się nie przejmuj zawsze głupoty pisze do tego jest hamski
czyli
hamski - szynkowy
toc kiedys sie onanizowal na forum,ze ma taki gadzet-translator i sie ze wszystkimi dogada
i ze to jest przyszlosc swiata

i ze to jest przyszlosc swiata

za 15 kpln można, ale
baardzo długo będziesz szukał
paru znajomych szukało i trochę im czasu zajęło
jeden co ma td5 już się nią znudził - powiedziałbym, że w bardzo dobrym stanie
u drugiego się okazało, że rama troszku naprawiana po dzwonie i po pół roku uszczelkę wypierdziało pod głowicą - wytrzymałość połowicy na skraju
200 traktor
300 ujdzie
baardzo długo będziesz szukał
paru znajomych szukało i trochę im czasu zajęło
jeden co ma td5 już się nią znudził - powiedziałbym, że w bardzo dobrym stanie
u drugiego się okazało, że rama troszku naprawiana po dzwonie i po pół roku uszczelkę wypierdziało pod głowicą - wytrzymałość połowicy na skraju

200 traktor
300 ujdzie

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
o , tu się z przedmówcą nie zgodzęjpi pisze:jeden co ma td5 już się nią znudził - powiedziałbym, że w bardzo dobrym stanie
autko jest mechanicznie igiełeczka
a powodem sprzedaży nie jest bynajmniej znudzenie

Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było
Jak psyche klęka już na forum i strzelasz takie fochy, to nie kupuj LR'a kup jeep'a albo inną "kordobę". No chyba, że będziesz wątek ciągnął dalej i celem Twoim jest dostać zaszczytny tytuł "Focha Roku 2010" -> ale to jeszcze musisz popracowaćigort pisze:(...)
Dobra, weź już... idź. Jest po dzienniku.

A golfcośtam jak zwykle

Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
- cordoba_2004
-
DO autora wątku masz tyle fajnych forów landklinka.pl http://www.forumsamochodowe.pl/ poszukaj w necie naprawdę jest mnóstwo tu nie pytaj nic nikt CI tu nie powie, jak pewnie zauważyłeś sam.