Muszę podłączyć pod fotelem urządzenie ciągnące w szczycie około 15A (ma własny bezpiecznik). Mogę podlutować się pod gniazdo zapalniczki, ale bardziej eleganckim rozwiązaniem byłoby wykorzystanie istniejących instalacji. Pod fotelem pasażera znalazłem gniazdo na kablu, najprawdopodobniej jest to instalacja do podłączenia podgrzewania fotela (podgrzewania nie mam). Czy ktoś z was wie, jak dużym natężeniem można ten przewód obciążyć?
Drugie pytanie - bo zapalniczka jest chroniona bezpiecznikiem 15A i użycie paru urządzeń jednocześnie może go przepalić. Więc może rozwiązaniem jest wpięcie się bezpośrednio do akumulatora lub pośrednio, do kabla łączącego akumulator z wewnętrzną skrzynką bezpiecznikową. I teraz pytanie - który kabel doprowadza prąd do skrzynki bezpiecznikowej?
Dla ciekawych: chodzi o podłączenie do prądu 50 watowej krótkofalówki i współpracującego z nią GPSa.
Kable pod fotelem pasażera - Disco II / 2002
Moderator: Jerry
Re: Kable pod fotelem pasażera - Disco II / 2002
w softdashu do elektrowni fotelowej i grzanych zydli idzie kabelek główny bodajże 4 - wyraźnie grubszy od innych
i jest to zabezpieczone bezpiecznikiem 30A, jak mnie pamięć nie myli - oczywiście załączane przekaźnikiem
lepiej puścić osobno, nie mieszając w oryginalnej instalacji i zabezpieczyć przekaźnikiem

i jest to zabezpieczone bezpiecznikiem 30A, jak mnie pamięć nie myli - oczywiście załączane przekaźnikiem
lepiej puścić osobno, nie mieszając w oryginalnej instalacji i zabezpieczyć przekaźnikiem

LR Rendzi stajla 

nie podłączaj nic do niego...
osobna linia z bezpiecznikiem
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
- jestem tu nowy...
Tak też się stanie. Dzięki za radygri74 pisze:nie podłączaj nic do niego...

ł.