wspomaganie- robi a czasem nie robi

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

BartekM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

wspomaganie- robi a czasem nie robi

Post autor: BartekM » sob sty 15, 2011 10:03 pm

Witam. Miałem dzisiaj taki przypadek. Zapaliłem grata przejechałem 300 m i wjechałem w kałużę. Po wjechaniu w kałużę skończyło się wspomaganie. Po przejechaniu niedługiego odcinka znowu zaczęło robić. Czy jest możliwe, że pasek napędzający pompę wspomagania na tyle się ślizgał, że pompa przestała robić? Sprawdziłem płyn- jest, kręciłem później kierą i nie słyszałem podejrzanych odgłosów (wg mnie). Przy maksymalnym skręcie kierownicy słychać pracę pompy dość wyraźnie obciążenie silnika ale w plaskaczu mam tak samo więc się tym ie za bardzo martwię. Napiszcie czy dobrze zakumałem woda+pasek= problem ze wspomaganiem, podajcie jakie są objawy padającej pompy wspomagania.
SUZUKI SAMURAI - EWOLUCJA - DISCOVERY 300 TDI 1997

Awatar użytkownika
nils
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: wspomaganie- robi a czasem nie robi

Post autor: nils » sob sty 15, 2011 11:06 pm

czas na nowy pasek a rolki tez juz pewnie niezle wyslizgane
samurai 88 >xj90> discovery 300 tdi 98

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: wspomaganie- robi a czasem nie robi

Post autor: LR_Olek » wt sty 18, 2011 10:07 am

BartekM pisze:Witam. Miałem dzisiaj taki przypadek. Zapaliłem grata przejechałem 300 m i wjechałem w kałużę. Po wjechaniu w kałużę skończyło się wspomaganie. Po przejechaniu niedługiego odcinka znowu zaczęło robić. Czy jest możliwe, że pasek napędzający pompę wspomagania na tyle się ślizgał, że pompa przestała robić? Sprawdziłem płyn- jest, kręciłem później kierą i nie słyszałem podejrzanych odgłosów (wg mnie). Przy maksymalnym skręcie kierownicy słychać pracę pompy dość wyraźnie obciążenie silnika ale w plaskaczu mam tak samo więc się tym ie za bardzo martwię. Napiszcie czy dobrze zakumałem woda+pasek= problem ze wspomaganiem, podajcie jakie są objawy padającej pompy wspomagania.
o ludzie... :)21

sprawdz jeszcze czy silnik dobrze napedza pompe i czy paliwo jest odpowiedniej jakosci,bo moze jego wartosc energetyczna jest spaba i dlatego wspomaganie kierownicy slabnie.

aha,mozliwe ze to nei pasek,tylko przez okno chlapnelo ci na kierownice i dlonie slizgaly sie po niej wydajac z siebie milutki pisk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”