anglik co i jak

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Re: anglik co i jak

Post autor: TRAWOLT » ndz kwie 24, 2011 11:14 am

DamnIt! pisze:Natomiast jestem ciekawy ile koledzy widzieli straszliwych wypadków w naszym kraju z udziałem samochodów RHD.
a ja jestem ciekawy, np. ile straszliwych wypadków F16 widziałeś w bolandzie? przecież kilka mamy prawda?
a jak już podasz ta liczę, to powiedz co z niej wynika w skali całego lotnictwa w pl, ok? :roll: :D
LR Rendzi stajla :)

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » ndz kwie 24, 2011 11:17 am

Hahhah... F16?! Przeciez to wogole nie lata, koluja na pas i spowrotem bo awaria elektroniki a jak juz wystartuja to zaraz laduja awaryjnie. Slabo, slabo walisz przykladami :)21

http://www.youtube.com/watch?v=hWcmJxAzNSQ
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

dikson17

Post autor: dikson17 » ndz kwie 24, 2011 2:32 pm

ja uwazam, ze problemem z rhd jest nasza mentalnosc. spora grupa naszych rodakow jest nieodpowiedzialna. najpierw coniektorzy niech sie naucza jezdzic lhd. respektowac pewnych zasad, przede wszystkim zasad fizyki. Jak ktos jezdzi po Europie, towie jaki problem maja polacy z jazda. No i ba, oprocz fizyki sa pewne zasady kultury osobistej za kolkiem, ale to juz inna historia. Ja nikogo nie oskarzam i krytukuje, chcialem tylko zaznaczyc pewien zauwazalnyproblem, za ktory plaicmy wszyscy jako narod, czy jako spoleczenstow, ktore regulowane jest pewnymi normami w postaci pogietych paragrafow i urzednikow.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz kwie 24, 2011 2:33 pm

tyż prawda..

jak zacząłem wozić dziecko to dopiero zauważyłem ile kretynów jest na drogach..

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » ndz kwie 24, 2011 2:59 pm

Adamek pisze:Slabo, slabo walisz przykladami :)21
hmmm
ok mogę uprościć ynteligentne pytanie: jak się ma awaryjność naszych F16 do spadających tupolewów? :roll: :D

dikson17

Post autor: dikson17 » ndz kwie 24, 2011 3:00 pm

ja jezdzilem jako pasazer w polszy, bardzo duzo na rowerze, wyczynowo kolarstwo przez kilka lat.
zaczalem smigac autem po irl - po 700-1000km tygodniowo. po dwoch pierwszych latach pojechalem do polski autem na wakacje. jest zle. pojechalem do wawy i spowrotem.
karwa ludzie to debile. jechalem w "konwoju". moze 40 aut sprzodu. z 10 dekli grzalo na czolowke, aby wyprzedzic kilka aut, narazajac spokoj normalnych ludzi, o klockach samochodowych....
ale, ze ja jestem "kozak" z zachodzu. to trzymalem sobie odstep kilka metrow co by nie hamowac co chwila jak ulom, tylko puszczalem sobie z lekka gazu.
wyobrazcie sobie, ze co jakis czas ludzie mnie wyprzedzali, bo widzieli luke w "konwoju", wyprzedzli tylko mnie, a jechali tak przedemna do konca...?
gdzie tu logika?

w gorzowie, za wpuszczenie kogos z podporzadkowanej mozna dostac wpierdol....albo cie obtrabia i zwyzywaja.
teraz jade po 6 latach znowu. hmmm dobre tabletki i kij od bejzola? :)21

aha.

ojciec wyjezdzal z parkingu tylem na malym placu w centrum miasta, gdzie parkuje 15 aut. ze wyjezdzal pod katem i nic nie wiedziala, wlaczyl kierunek i wyjezdzal pomalem tylem lekko ujmujac sprzegla , i tak sie slimaczyl delikatnie do tylu.
jakis idiota, postanowil go nie wpuscic tylko podjecak i zaczal trabic i cos belkotac. ojsciec otworzyl okno i mu pokazuje nic nie widze, mam kierunek, o co komon. gnida zaczela rzucac miesem wiec musialem wyjsc i go delikatnie uspokoic... pomoglo.

takie sytuacje sa naprawde przykre. :-?

dikson17

Post autor: dikson17 » ndz kwie 24, 2011 3:01 pm

TRAWOLT pisze:
Adamek pisze:Slabo, slabo walisz przykladami :)21
hmmm
ok mogę uprościć ynteligentne pytanie: jak się ma awaryjność naszych F16 do spadających tupolewów? :roll: :D
chlopaki dajcie spokoj z tym syfem, wystarczy, ze robia sceny juz w kosciele na swieta. dramat

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » ndz kwie 24, 2011 3:05 pm

Jak to w kosciele - szopka musi byc :)21

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » ndz kwie 24, 2011 3:08 pm

dikson17 pisze:chlopaki dajcie spokoj z tym syfem, wystarczy, ze robia sceny juz w kosciele na swieta. dramat
za dużo jecie i piejcie w te święta, bo coś słabo łapiecie "przesłanie" :roll: :D

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » ndz kwie 24, 2011 4:37 pm

TRAWOLT pisze:
DamnIt! pisze:Natomiast jestem ciekawy ile koledzy widzieli straszliwych wypadków w naszym kraju z udziałem samochodów RHD.
a ja jestem ciekawy, np. ile straszliwych wypadków F16 widziałeś w bolandzie? przecież kilka mamy prawda?
a jak już podasz ta liczę, to powiedz co z niej wynika w skali całego lotnictwa w pl, ok? :roll: :D
No skoro w Twojej okolicy latają wyłącznie F16 LHD - to pewnie masz powody być uprzedzony do "anglików" F16. 8)
Adamek pisze:Co ?! Prawda w oczy kole ?
wśród moich znajomych nie ma żadnego który pasowałby do opisu. Zatem nie wiem o czym piszesz. 8) :)21
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » ndz kwie 24, 2011 6:31 pm

DamnIt! pisze:No skoro w Twojej okolicy latają wyłącznie F16 LHD
raczej domniemam, iż w "ok. krakał" jeżdżą same RHD i w przeciwieństwie do LHD nie spowodowały żadnego wypadku
zatem traktujesz to jako dowód w sprawie ... :roll: :D
DamnIt! pisze:to pewnie masz powody być uprzedzony do "anglików" F16. 8)
ja tam do niczego uprzedzony nie jestem, za to kręcą mnie argumenty z ... :roll: :D

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » ndz kwie 24, 2011 7:00 pm

DamnIt! pisze:O ile pamiętam to w finlandii listonosze jeżdżą samochodami RHD i jakoś nie ma pogromu żadnego.
nie tylko w suomi,ale jesli nei zauwazyles,to te auta jezdza od skrzynki do szkrynki w obrebie powiedzmy jednej dzielnicy ... i nie musza nikogo wyprzedzac,ani wykonywac innych dziwnych manewrow :)21

swoja droga ciagniki rolnicze maja kierownice po srodku i tez jakos nikt z tego problemu nie robi ... :)21

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » ndz kwie 24, 2011 8:51 pm

dikson17 pisze:w gorzowie, za wpuszczenie kogos z podporzadkowanej mozna dostac wpierdol....albo cie obtrabia i zwyzywaja.
Jak by Ci to powiedzieć hmmm..........?
Widzisz, prawo o ruchu drogowym, piszę PRAWO nie kodeks, wyjaśnia wyraźnie, co to znaczy PODPORZĄDKOWANA i jak powinien zachować się kierowca znajdujący na niej :wink:
Nie sądzę, żeby w Gorzowie były tak straszne korki jak w Wawie, Krakowie czy Wrocku i kierowca czekający na wjazd na GŁÓWNĄ z PODPORZĄDKOWANEJ będzie stał tam wieczność. Taka uprzejmość, może zostać przez jadącą za tobą drogówkę, uznana za stwarzanie zagrożenia na drodze (coś o tym wiem z autopsji :wink: )
Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/

Awatar użytkownika
DamnIt!

Post autor: DamnIt! » ndz kwie 24, 2011 8:54 pm

TRAWOLT pisze:
DamnIt! pisze:No skoro w Twojej okolicy latają wyłącznie F16 LHD
raczej domniemam, iż w "ok. krakał" jeżdżą same RHD i w przeciwieństwie do LHD nie spowodowały żadnego wypadku
zatem traktujesz to jako dowód w sprawie ... :roll: :D
DamnIt! pisze:to pewnie masz powody być uprzedzony do "anglików" F16. 8)
ja tam do niczego uprzedzony nie jestem, za to kręcą mnie argumenty z ... :roll: :D
to po co takie właśnie dygresje wtrącasz pisząc o samolotach? Kleju się obwąchałeś model klejąc? :)21
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » ndz kwie 24, 2011 10:21 pm

DamnIt! pisze:
Adamek pisze:Co ?! Prawda w oczy kole ?
wśród moich znajomych nie ma żadnego który pasowałby do opisu. Zatem nie wiem o czym piszesz. 8) :)21

Zaprawde powiadam Ci - ukrywaja sie (znaczy maskuja) :)21

Awatar użytkownika
TRAWOLT

Post autor: TRAWOLT » ndz kwie 24, 2011 11:30 pm

DamnIt! pisze:Kleju się obwąchałeś model klejąc? :)21
a po co wąchać, skoro wystarczy niektóre posty przeczytać, by nirwanę osiągnąć :roll: :D

evs
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: evs » pn kwie 25, 2011 10:49 pm

to ciekawe w sumie :) we Władywostoku gdzie kontenerowcami auta z Niponu jak grona na winorośli płyną wystarczy lejce na łańcuchu przełożyć i świstek na brzozowej korze wypisać żeby było ok. U nas nie wiadomo jakie cuda trzeba wyczyniać żeby RHD zarejestrować a przecież przepis ten sam dla wszystkich. Nie ma różnicy jak jeździsz ważne żebyś jeździł zgodnie z przepisami (tak do ruchu Cię dopuszczę obojętnie czy LHD czy RHD) ale zarejestrują tylko LHD. Napoleon namieszał a teraz takie swary ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”