gir szifting H&L
Moderator: Jerry
Re: gir szifting H&L
Trochę się boję odzywać, ale nie jest przypadkiem tak:czesław&jarząbek pisze:robiłem porządki w papierach i znalazłem coś co z niemałym trudem opracował ajreneusz L kiedyś,
czyli wartości przełożeń poszczególnych biegów na reduktorze i bez narastająco.
na kartce mam to w formie graficznej bo chcielismy takie stylowe tabliczki do przynitowania w syfach zrobić, tutaj przepisze poprostu w kolejności dla podniesienia uzytkowników świadomości ogólnej
jest tak:
1L > 2L > 1H > 3L > 2H > 4L > 5L > 3H > 4H > 5H
no.
dotyczy wszystkich syfów ze skrzyniami lt i R
1L > 2L > 3L > 1H > 4L > 2H > 5L > 3H > 4H > 5H
1H to wg Haynesa przełożenie 15.9 a 3L to 16.4. O czym nie wiem ?
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 4:24 pm przez ArturM, łącznie zmieniany 2 razy.
Disco 300TDi MY98
Stąd własnie moja nieśmiałość w odzywaniu się - kartkowałem se Haynesa i tak mnie naszło - więc pytam - bo na 90% o czymś nie wiem (więc się chętnie dowiem)LR_Olek pisze:to pisal ajreniusz l, wieki lat temu,wiec to jest prawda... zwazywszy ze czeslaw to potwierdzil
Ostatnio zmieniony sob sty 03, 2009 12:58 pm przez ArturM, łącznie zmieniany 1 raz.
Disco 300TDi MY98
[quotef0="ArturM"][quotef0="LR_Olek"]to pisal ajreniusz l, wieki lat temu,wiec to jest prawda... zwazywszy ze czeslaw to potwierdzil
[/quotef0]
Stąd własnie moja nieśmiałość w odzywaniu się - kartkowałem se Haynesa i tak mnie naszło - więc pytam - bo na 90% o czymś nie wiem (więc się chętnie dowiem)[/quotef0]
a wiesz kto to ajreniusz l?

Stąd własnie moja nieśmiałość w odzywaniu się - kartkowałem se Haynesa i tak mnie naszło - więc pytam - bo na 90% o czymś nie wiem (więc się chętnie dowiem)[/quotef0]

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Ja jestem kot młody - nie znam nikogo. Szybki Gógiel po powiązaniach CJota daje tylko Irka Le....uka z By...ia, tel. 602...... i tu bym dochodzenie rozpoczął gdybym chciał dochodzićLR_Olek pisze: a wiesz kto to ajreniusz l?

@C&J:
Na szybko i wg. Haynesa to tak może:

Ale to powinien ktoś kto ma pojęcie zaprojektować

Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 4:29 pm przez ArturM, łącznie zmieniany 2 razy.
Disco 300TDi MY98
[quotee7="ArturM"][quotee7="LR_Olek"]
[/quotee7]
Ja jestem kot młody - nie znam nikogo. Szybki Gógiel po powiązaniach CJota daje tylko Irka Le....uka z By...ia, tel. 602...... i tu bym dochodzenie rozpoczął gdybym chciał dochodzić
Ale to pierwszy strzał i może być w płot 
[/quotee7]
no nie moge...
zgadles

Ja jestem kot młody - nie znam nikogo. Szybki Gógiel po powiązaniach CJota daje tylko Irka Le....uka z By...ia, tel. 602...... i tu bym dochodzenie rozpoczął gdybym chciał dochodzić

[/quotee7]

no nie moge...
zgadles

OK wszystko jasne bieg plażowy i z fajką wypasik ale jak to jest w przypadku automatu dzwignia jest tylko w opcjach H-N-L i moje pytanie wiem że H to jak sie wozę po asfaltach a L to jak w terenie i teraz pyatnie jak już jadę i się zakopię to se mam to przełożyć i to coś pomoże czy odrazu, a jak się zakopię to znaczy że dupa jestem i tyle łopata w łapę i po kumpla co ma malucha mam dzwonić by mnie wyciągnał 

bez szansPabloGda pisze:OK wszystko jasne bieg plażowy i z fajką wypasik ale jak to jest w przypadku automatu dzwignia jest tylko w opcjach H-N-L i moje pytanie wiem że H to jak sie wozę po asfaltach a L to jak w terenie i teraz pyatnie jak już jadę i się zakopię to se mam to przełożyć i to coś pomoże czy odrazu,
Wiem wiem dziś se porobiłem testy górka nad jeziorem lekkie błoto i okobongo i pod górę i hmmmm opony BF godrich czy jakoś tak TC się swieci i czy L czy H to i tak dupa teraz mam jeszcze jeden dylemat czy gdybym miał możliwość zblokowania mostu to moim zdaniem bez opon typu MT i tak nie ma szans ale może się mylę ? I tak w zasadzie się zastanawiam do czego i kiedy się używa biegów L ?
-
ten tekst pisal uczen podstawowki czy pijany gimnazjalista?Land_rowerek pisze:http://www.auto-swiat.pl/1-jak-dziala-reduktor

Nie wiem kto pisał ale prosto i na temat chyba że koleś bzdury tam pisał ale to się wypowiedzą koledzy specjaliści zapewne 

Nie liczyłem ząbków, ale jedno wiem:ArturM pisze:Trochę się boję odzywać, ale nie jest przypadkiem tak:czesław&jarząbek pisze: 1L > 2L > 1H > 3L
1L > 2L > 3L > 1H
z 3L łatwiej ruszyć pod górę niż z 1H.
Więc pewnie Artura wesja prawdziwiejsza jest.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Zimne kotlety niedobre.
Ale odgrzewane...
mogą być
Ale odgrzewane...
mogą być

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: