Bagażnik do Disco
Moderator: Jerry
- Pawel L
- jestem tu nowy...
Może teraz podyskutujemy o tym jak rozplanować tą olbrzymia przestrzeń, jaka się pojawia się na dachu po założeniu bagażnika?
Może na początku podnośnik, przy takim bagażniku to gdzie byście go umieścili, żeby był pod ręką a jednocześnie nie ograniczał dostępu?
Moja propozycja na zdjęciu poniżej.
http://www.fototy.pl/pawell/fotka/39726
Może na początku podnośnik, przy takim bagażniku to gdzie byście go umieścili, żeby był pod ręką a jednocześnie nie ograniczał dostępu?
Moja propozycja na zdjęciu poniżej.
http://www.fototy.pl/pawell/fotka/39726
LR Discovery 98r. 300TdI "HIPCIO" (Przekazany w dobre ręce)
Witam
Ja również postanowłem zabrać się za dach mojego disco. Kręciłem się wokół tego z pół roku, aż wlazłem tu na forum i benc nie jestem sam
Chce go zrobić razem ze znajomym od podstaw, wymiary zdjęte, niedługo jade po materiały, sprzęt jest, ale ległem na szczękach... tego raczej sam nie zrobię.
Zrobiłem dziś rundkę po wawie, ale wszędzie ludzie robią wielkie gały gdy mowię czego potrzebuję
Czy ma ktoś namiar na miejce gdzie można dostać takie uchwyty/
A co do podnośnika to umieściłbym go nad głową kierownka
stając na progu sięgniesz bez problemu, tylko przymocować trzeba mocno bo jak dasz po heblach to zamienisz disco w katapultę

Chce go zrobić razem ze znajomym od podstaw, wymiary zdjęte, niedługo jade po materiały, sprzęt jest, ale ległem na szczękach... tego raczej sam nie zrobię.
Zrobiłem dziś rundkę po wawie, ale wszędzie ludzie robią wielkie gały gdy mowię czego potrzebuję

Czy ma ktoś namiar na miejce gdzie można dostać takie uchwyty/

A co do podnośnika to umieściłbym go nad głową kierownka
stając na progu sięgniesz bez problemu, tylko przymocować trzeba mocno bo jak dasz po heblach to zamienisz disco w katapultę

- Pawel L
- jestem tu nowy...
A co myślicie o podnośniku w poprzek dachu w miejscu gdzie zaczyna się podniesiona tylna część? Jest wtedy daleko od szyb tylko czy łatwo go zdjąć?
P.S.
Trochę człowiek pokasztani i od razu nie jest nowy dostaje gwiazdkę i zaczyna się prawdziwe życie. Może lepiej nie zapeszać, bo Czesław zrobi czyszczenie niepotrzebnych informacji i wszystko trzeba będzie od nowa zaczynać.
P.S.
Trochę człowiek pokasztani i od razu nie jest nowy dostaje gwiazdkę i zaczyna się prawdziwe życie. Może lepiej nie zapeszać, bo Czesław zrobi czyszczenie niepotrzebnych informacji i wszystko trzeba będzie od nowa zaczynać.

A jeszcze a propos bagaznikow i uchwytow:
w Legendach Motoryzacji pokazano troche migawek z archiwalnych filmow o LR - i na jednym widac jak do uchwytu na tylnym zderzaku wstawia sie duzy kanister, z napisem WHISKY
Niezbedne wyposazenie w dalsze trasy
w Legendach Motoryzacji pokazano troche migawek z archiwalnych filmow o LR - i na jednym widac jak do uchwytu na tylnym zderzaku wstawia sie duzy kanister, z napisem WHISKY

Niezbedne wyposazenie w dalsze trasy

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Pawel L
- jestem tu nowy...
Ja ten fragment wziąłem sobie bardzo do serca i zamierzam wdrażać go w życie na zimowym rajdzie LS. 

Ostatnio zmieniony śr lut 22, 2006 10:25 pm przez Pawel L, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pawel L
- jestem tu nowy...
Karnistry, uchwyty, bagażnik, Wrocław...mudder pisze:apropos uchwytów to muszę sprawdzić bo miałem takowe przy defie może by spasowały to nie jest ogłoszenie bo oddam za darmo
czesław będzie wiedział jaki bagażnik bo z wrocławia brany to może się wypowie
Czesław!!!!!
Czy ja będę zainteresowany????
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:

Upload Pictures With PicTiger
tak to wygląda ale niestety wydają się zbyt słabe jak na bagażnik wyprawowy
w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
Re: Witam
no wiec mozesz zrobić to dwojako:Tapeworm pisze:Czy ma ktoś namiar na miejce gdzie można dostać takie uchwyty/![]()
abo jedziesz do sklepu pt od garbusa do lexusa i kupujesz belki ( takie do dostawczaków bo disco ma wysoki dach no i od dostawczaków nosność mają wiekrzą) i na tych belkach coś motasz
abo idziesz do spawacza magika któren robic ci takowe mocowania z blachy w sobie znany tylko sposób (a ty siedz nad nim i pilnuj co by ładne to przy okazji bylo)
Oto co żeśmy z magikiem wymodzili wytrzymałe,czarne, ładowne i pasuje do moich pofalowanych rynienek
Mam nadzieje że ten link zadziała
http://public.fotki.com/Tapeworm/baganik/

Mam nadzieje że ten link zadziała

http://public.fotki.com/Tapeworm/baganik/
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos
Spoko Herros wybrałem tylko te na których widać mój bagażnik
Nie bój się twoje wyczyny w świat niepójdą(cenzura)
Zdradze tylko rombek tajemnicy...Herros jechał ze złożonym lusterkiem aż do Puławskiej
Łapy robine przez mojego magika, zresztą Herros ma takie same
Więc te zdjęcia to jest też przedsmak tego co Herros nam wkrótce zaprezentuje, mam rację

Nie bój się twoje wyczyny w świat niepójdą(cenzura)

Zdradze tylko rombek tajemnicy...Herros jechał ze złożonym lusterkiem aż do Puławskiej

Łapy robine przez mojego magika, zresztą Herros ma takie same

Więc te zdjęcia to jest też przedsmak tego co Herros nam wkrótce zaprezentuje, mam rację

SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos