sprężyny def 110
Moderator: Jerry
sprężyny def 110
witam, ostatnio rozkminiam opcje jaskie sprężyny najwygodniej dobrać do swojej 110tki.
to jest 3 drzwiowa wersja, raczej częściej jeżdżę na dachu z kurnikiem ok 60kg, i windą, hi-liftem, narzędziówką itd... więc specjalnie dużej dodatkowej wagi nie ma.
w kupnie miał założone żółte springi na heavy weight, wiec jest cholernie twardy, te z tyłu mają z tego co wiem +500, przód pewnie podobnie.
naszło mnie na kombinowanie i w zeszłym roku wsadziłem na tył terrafirme +150 (najlżejsze), bo miałem bez dachu i że na pustym to se pomyślałem że będzie ok, ale już na pustym aucie widać było że trochę siadły / są dociążone, a co dopiero już po założeniu dachu i kurnika do zapakowania pasażerów i klamotów na wyjazd włącznie.
wróciłem zatem parę dni temu do starych +500 no i martwię się że znowu będzie twardo - co prawda na wyprawę jest ok, ale trzeba zapakować +4 osoby i masę klunkrów żeby to miało sens.
jest fany lift, ale z tego się wyleczyłem bo szkoda mi gum i krzyżaków dla chwili frajdy....
do czego zmierzam
1. czy ktoś może testował zestawienie z kompletem medium (+300)?
2. odsprzedam roczne terrafirmy +150 na tył bo raczej z nich użytku mieć nie będę
3. chętnie się pożyczę / wypróbuję jakby miał ktoś inne wagi a nie kupować w ciemno...
tyle
zdrówko.
to jest 3 drzwiowa wersja, raczej częściej jeżdżę na dachu z kurnikiem ok 60kg, i windą, hi-liftem, narzędziówką itd... więc specjalnie dużej dodatkowej wagi nie ma.
w kupnie miał założone żółte springi na heavy weight, wiec jest cholernie twardy, te z tyłu mają z tego co wiem +500, przód pewnie podobnie.
naszło mnie na kombinowanie i w zeszłym roku wsadziłem na tył terrafirme +150 (najlżejsze), bo miałem bez dachu i że na pustym to se pomyślałem że będzie ok, ale już na pustym aucie widać było że trochę siadły / są dociążone, a co dopiero już po założeniu dachu i kurnika do zapakowania pasażerów i klamotów na wyjazd włącznie.
wróciłem zatem parę dni temu do starych +500 no i martwię się że znowu będzie twardo - co prawda na wyprawę jest ok, ale trzeba zapakować +4 osoby i masę klunkrów żeby to miało sens.
jest fany lift, ale z tego się wyleczyłem bo szkoda mi gum i krzyżaków dla chwili frajdy....
do czego zmierzam
1. czy ktoś może testował zestawienie z kompletem medium (+300)?
2. odsprzedam roczne terrafirmy +150 na tył bo raczej z nich użytku mieć nie będę
3. chętnie się pożyczę / wypróbuję jakby miał ktoś inne wagi a nie kupować w ciemno...
tyle
zdrówko.
lr-lr-lr-xtz-e350
Re: sprężyny def 110
KOlego
Nazwami sprężyn nigdy zawieszenia nie dobierzesz. Skoro masz już dwie pary to najlepiej porównaj jaki mają symbol rate ( w lbs/inch) lub w kg na cm i na tej podstawie coś wyśrodkuj
Nazwami sprężyn nigdy zawieszenia nie dobierzesz. Skoro masz już dwie pary to najlepiej porównaj jaki mają symbol rate ( w lbs/inch) lub w kg na cm i na tej podstawie coś wyśrodkuj
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
Zibi pisze:KOlego
tia, tylko tych starych to se nie bardzo mam skąd odczytać, wiem że wtedy dawali jako żółte te hd które teraz maja opisane +500, na tył mam tylko parę a nie chce kupować od razu kompletu który nadal może nie załatwić sprawy.
zastanawiam się nad kompletem medium czyli jakieś +300, ale chciałem jeszcze zaczerpnąć opinii.
jak jest u Was?
lr-lr-lr-xtz-e350
terrafirma najlzejsza to 270 lbs/inch. medium lovellsa to 495 lbs/inch. takie springi + 500 maja około 600 lbs/inch.
tel. 509700949
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
kombinujesz grzesiu bez sensu...tak generalnie 
zajedź jak będziesz gdzieś na południe się przemieszczał, zrobimy deal...
ty wrzucisz na stronę zaległe zdjęcia z różnych eventów tak przynajmniej z czasoprzestrzeni dwuletniej
ja pójdę do piwnicy i...obudzę pokraka
fair enough?
ps: może też być tak, że wracając z wyżej wzmiankowanej piwnicy przyniosę ze sobą sprężyny do 110 które mi zalegają.
no.

ty wrzucisz na stronę zaległe zdjęcia z różnych eventów tak przynajmniej z czasoprzestrzeni dwuletniej

fair enough?
ps: może też być tak, że wracając z wyżej wzmiankowanej piwnicy przyniosę ze sobą sprężyny do 110 które mi zalegają.
no.

#noichuj
kusisz diabole kusisz, tylko ze za taki trip paliwem to na komplet springow by starczyloczesław&jarząbek pisze:kombinujesz grzesiu bez sensu...tak generalnie
fair enough?
no.

chyba ze jakims ekonowozem...
ale szukajta co tam masz, pewnie niejedno bym przygarnal

bede myslal bo i nie wiem czy na krakow sie nie wybiore niebawem.
lr-lr-lr-xtz-e350
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie zmienia faktu ze potrzeba czegos miekciejszego, wsadzilem na pake caly most od 110 i nadal auto podskakuje jak taczka, nawet troche nie usiadl...
lr-lr-lr-xtz-e350
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: