Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
Re: Jak kupować Disco
Może zastanów się nad P38 4,6 z końca produkcji.

hmmmm powiem Ci, ze podobie mi sie nawet bardziejN2O pisze:Może zastanów się nad P38 4,6 z końca produkcji.

tylko gdzie jest haczyk

PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

prawdziwi landrowerowcy o spalaniu nie rozmawiająsbst pisze:emkg widze, ze sam posiadasz viejta i sie nie chwalisz, ale wiekszego
jak sam samochod?
nie chodzi mi o onanizm nad marką, tylko realną ocenę, o ile to na forum możliwe

a na poważnie :
mój jest zgazowany - średnie 19-20 trasa, 27-30 miasto
w benzynie nawet nie wiem
ceny części nie powalają, mocy ma w cholerę i jeszcze trochę,
generalnie poza zdechniętym termostatem (wypieprzyło cały płyn) zawsze wrócił do domu / warstatu

wrażliwy na przegrzanie ale zarazem dość stabilny - znaczy z moich obserwacji trudno go przegrzać ale jak już to głowice do roboty ...
mechanicznie ok, zf (automat) bez zarzutu, reduktor - standard, piasty - mam i nie narzekam, choć przy ew wymianie będzie boleć

zawieszenie - w zasadzie jak d1,
jak na dupowóz - aż nadto - jak dla mnie wygodny, nie jest ciasno - choć mały nie jestem.
a i w trawie jakoś sobie radzi.
generalnie - polecam, jak ktoś nie ma wstrętu do gazu lub nadmiar kasy na paliwo - bo tanio nie jest ...
a na gazie - nie da się zauważyć różnicy w jeżdżeniu (może dlatego, że nie skrobię dupy szkłem i pali te 20-30 zamiast 18-26) ale to i tak lepiej, niż 16/22 benzyny

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Moim zdaniem upierdliwość wcale nie jest większa niż w D2, egzemplarze z końca produkcji(2001-2002) są najbardziej dopracowane ze wszystkich P38.sbst pisze:hmmmm powiem Ci, ze podobie mi sie nawet bardziejN2O pisze:Może zastanów się nad P38 4,6 z końca produkcji.
tylko gdzie jest haczyk
Jak ogarniesz zawieszenie i podstawowy serwis, to będzie to jeździło bezawaryjnie.

-
-
- Kontaktowanie:
Odchodzi się od manualaWowos pisze:Do tej pory myślałem, że wiejty były tylko z automatami parowane. Z wyglądu całkiem fajny, ale pewnie zaraz przyjdzie Czesław i powie, że bity, i znowu nie będę wiedział dlaczego...

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Witam!
Mam pytanie co do znawców tego auta. Mam okazję kupić Disco rocznik od 90-98 czyli tą tzw. "jedynkę" ale kierownicę po prawej stronie. Moje pytanie brzmi czy opłaca się przerabiać?
Z góry dziękuję za opowiedz.
Mam pytanie co do znawców tego auta. Mam okazję kupić Disco rocznik od 90-98 czyli tą tzw. "jedynkę" ale kierownicę po prawej stronie. Moje pytanie brzmi czy opłaca się przerabiać?
Jasiu pociągnął Małgosie za lewy warkoczyk. Znając plan lekcji Małgosi, oblicz średnicę planetoidy xr17439/56. Tak nam tu dane podałeś 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
nieZdzihu pisze:Witam!
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

A mógłbyś rozwinąć wypowiedź?sbb pisze:nieZdzihu pisze:Witam!
- Magnoom
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Kilka razy natrafiłem na informację, że samochody od początku budowane były na konkretne rynki i "przekładka" nie wchodziła w grę. Co jednak nie oznacza, że się nie da, bo takie okazy też się trafiają na rynku. Ale ja cienki bolek jestem i niewiele wiem.Zdzihu pisze:Mam pytanie co do znawców tego auta. Mam okazję kupić Disco rocznik od 90-98 czyli tą tzw. "jedynkę" ale kierownicę po prawej stronie. Moje pytanie brzmi czy opłaca się przerabiać?
Edit:
Patrząc na Angielskie strony internetowe a patrząc na Polskie strony internetowe tzn. (Allegro) to można kupić w Anglii w lepszym stanie niż w PL za te same pieniądze.
Patrząc na Angielskie strony internetowe a patrząc na Polskie strony internetowe tzn. (Allegro) to można kupić w Anglii w lepszym stanie niż w PL za te same pieniądze.
Ostatnio zmieniony czw lut 28, 2013 9:06 pm przez Zdzihu, łącznie zmieniany 1 raz.
a teraz napisz po polskuZdzihu pisze:Patrząc na ang strony internetowe a w Polsce to można kupić w lepszym stanie niż w PL za te same pieniądze.

Nie patrząc tak czy opłaca się czy nie ale czy takim autem "przerobionym" w dobrym zakładzie da się "bezpiecznie" jeździć po drogach i w terenie?
Nie patrząc tak czy opłaca się czy nie ale czy takim autem "przerobionym" w dobrym zakładzie da się "bezpiecznie" jeździć po drogach i w terenie?
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
I mówisz, że nie znajdziesz nigdzie w cywilizowanej europie dyskoteki I w porządnym stanie ?
y60 autobus, czerwony.
wysyłam cię z tym dylematem tu:Zdzihu pisze:Patrząc na Angielskie strony internetowe a patrząc na Polskie strony internetowe tzn. (Allegro) to można kupić w Anglii w lepszym stanie niż w PL za te same pieniądze.
www.landklinika.pl do gościa o nicku vertix-irecki
se pogadaj, skoro się uparłeś na przekładkę
a może frelka kupisz już po przekładce ?

Szczerze to nie patrzyłem w innych krajach oprócz Polski, Niemiec i Anglii gdyż nie chce za bardzo jechać w "ciemno"... A w Anglii mam rodzinę, która może "podjechać i pooglądać w razie "W"" Zadałem pytanie gdyż za około 700 funtów w ich okolicy jest ładne Disco z blacharką w bardzo dobrym stanie i przebiegiem coś ponad 170 tys. mil. I po przeliczeniu kosztu zjazdu, przekładki ~5 tyś zł. rejestracji to zmieściłbym się do 10 tyś.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Dyskoteka w cenie beczki z zylionem kilosów
Kupuj, niechaj się coś dzieje na tym forumie 

y60 autobus, czerwony.
Ja tam lubię robić coś przy aucie, dlatego chce auto takie które ma prawie zero elektroniki gdyż pociąga mnie radziecka myśl technologiczna "To czego nie ma to się nie popsuje" i miał być UAZ lecz auto zbyt bardzo nie nadaje się w dłuższe trasy więc wybór padł na disco z 1 serii. I myślę, że to był dobry wybór...
to dobry wybór ale akurat nie to auto

A jakie auto byś mi polecił? 

DI ale z kierą po właściwej stronie

Ma ktoś może info w jakich wersjach wyposażenia było oferowane pierwsze disco?
- wojtek-w17
- jestem tu nowy...
Witam Wszystkich przyszłych i teraźniejszych nabywców LR oraz uwikłanych właścicieli LR (pomiędzy 2004-2010 byłem uwikłany w I-mam nadzieje, że jescze śmiga w Warszawie)
Wracajac do tematu
Mam na uwadze takie cudo
http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 82753.html
czy ktoś może zna ten wspaniały egzemplarz?
Jeśli znajdzie się taka osoba to proszę o ocenę
lub pomoc osoby z Bielska, która może rzetelnie to ocenić
dziękuję za oceny oraz ewentualna pomoc Wojtek
Wracajac do tematu
Mam na uwadze takie cudo
http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 82753.html
czy ktoś może zna ten wspaniały egzemplarz?
Jeśli znajdzie się taka osoba to proszę o ocenę

dziękuję za oceny oraz ewentualna pomoc Wojtek