Regeneracja pompy paliwa

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Regeneracja pompy paliwa

Post autor: Salvator » śr mar 27, 2013 12:28 pm

zamroziłem se paliwo w baku (Dis II TD5) ot taki kaprys (-21) ;) skończyło się wymianą pompki paliwa ;)

czy wymontowaną pompę która została mi po naprawie da się zregenerować jako zapas, mam jakieś mętne info że się da, że to wina zacinającego się w takich sytuacjach zaworka który nie chce się po rozmrożeniu z powrotem zamknąć. Co o tym sądzicie (Cena praca wskazówki)

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Re: Regeneracja pompy paliwa

Post autor: czesław&jarząbek » śr mar 27, 2013 3:23 pm

można ją poddać procedurze na re...

recyclingowi.

u mnie do tego służy kontener z firmy alba :)21
#noichuj

Ingrid

Post autor: Ingrid » śr mar 27, 2013 10:06 pm

Coraz więcej osób zachowuje się jak klient przychodzący do piekarza z własną mąką, i wydrukiem z netu co i jak zrobić, stoi nad piekarzem, a potem daje 2 zł za chleb którego cena jest ustalona na 2.40... Następnie to opisuje w necie.. że się dało... idzie to w Świat i później takie pytania.... z tym że w tym przypadku do tego wszystkiego mąka byłaby skisła, zawilgocona i z larwami moli czy innym robactwem...

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Salvator » śr mar 27, 2013 10:49 pm

:) czesław i jarzabek ;P no na bogato pewnie ;)

mamy już takich cfaniaków w serwisach nissana :D 6 tyśków cała część nowa a wystarczy przylutować jeden spalony sterownik ;D ( ale jak to? nie wolno bo wybuchnie!)

nie sztuką jest wywalić na złom rzecz która po prostej naprawie może być w 100% sprawna (tak samo jak naprawiają ja w centrali) ;P wiem że to trudne do zrozumienia, zwłaszcza jak zostawiasz w serwisie a potem masz do kupienia części REGENEROWANE ;p pewnie są poddane procedurze szamańskiej i modlitwie w synagodze ;D

Gadałem luźno z mechem mówił że przy zamarznięciu wywala zawór który normalnie nie chodzi i nie chce sie cofnąć do pozycji wyjściowej.
poza tym mówię o części jako zapasowej własnie na czas zimy aby nie czekać aż serwis zciągnie po 2 dniach.

Jeździłem kawał czasu Vitarą takie pytanie dla userów suzuki jest normalne bo skoro da sie pomajstrować to czemu nie :P na dziale Landa gdzie bez tytułu lorda lepiej nie wchodzić takie pytania budzą bulwers zupełnie nie zrozumiały :P, acha może suzukowcy potrafią sami grzebać? a landy tylko w serwach można naprawiać :P ?

Ingrid

Dziwne podejście czy piekarz robi to wszystko z pistoletem przy skroni ? Większość z nas ma swoich mechaników "kolegów" z którymi sączy browara po robocie a nie utrzymuje sztywne relacje klient-kupiec i jak cos knuje klient z piekarzem to na specjalne zamówienia mają swoje ceny.

Ingrid

Post autor: Ingrid » śr mar 27, 2013 10:58 pm

Nie bierz tego do siebie... Nie przesadnie... po prostu przypomniało mi się że każdy Polak zna się na medycynie, polityce i motoryzacji, co w czasach powszechnej komunikacji internetowej głupków (czyli większości społeczeństwa) generuje takie pomysły... Ogólnie rynek jest zjebany i tyle :wink: A picie piwa z klientami/kolegami wierz mi nie rozwiązuje problemu... Wiesz jak to jest jak Ci znajomy ujowo położy glazurę ? Jak spierd.. to nie możesz opieprzyć za zbytnio, a jak nie zapłacisz uczciwie to obgada żeś sknera... Mimo wszystko jestem za tym że jak kogoś cenię i szanuję, to daje mu napiwek, a nie piję z nim piwo by było "lepiej" i "taniej"... Są oczywiście ludzie którzy to szanują, i mimo że się napijemy, to tego nie wykorzystują, ale to są wyjątki wśród gównozjadów i mędrców internetowych..

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Salvator » śr mar 27, 2013 11:07 pm

Dobra :P bo się gubimy:

gadałem sobie luźno co powoduje awarie i czy się DA
chce sobie SAM tam pogrzebać w pompie która leży w garażu
widziałem w necie opisy że się dawało
pytam więc szanowne gremium czy coś wie.

nie wiem o co z tą kasą chodzi u obcych płace ile każą
u swojego płace ile każe ale nie muszę odrazu.

więc :P mam nadzieję że rozjaśniłem sytuację.

Ingrid

Post autor: Ingrid » śr mar 27, 2013 11:22 pm

Ale nie muszę od razu... :)2 i se sam pogrzebie w... :)2 Wiesz gdzie se powinieneś pogrzebać.

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Salvator » śr mar 27, 2013 11:48 pm

boli cie mój partnerski związek :P z mechanikiem :P lol ... nie wiem czemu ale tu chyba nie można pogadać merytorycznie ;p eh eh to była zawsze zaleta fanów suzuki ;)

Ingrid

Post autor: Ingrid » śr mar 27, 2013 11:57 pm

Boli to mnie du... jak mi klient powie że po raz kolejny zapłaci później :D A z suzuki to masz pełną rację - to jest poziom finansowania sprzętu na którym być może powinieneś pozostać :)2

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Salvator » czw mar 28, 2013 12:05 am

:)9 :P Ciekawe co mechanika boli że korzysta z usług mojej firmy ;P i mojego sprzętu ;)
skoro znamy się x lat to chyba również nie musisz występować w jego imieniu i bronić go przede mną :P jak sie umawiamy to nasza sprawa ?

och och :D jednak chyba nie dorosłem właściwie nie zgorzkniałem na tyle żeby tak zrzędzić ;D chyba zadzwonię i ściągnę sobie 2 oryginalną pompę i będę zapas woził w specjalnej skrzynce na dachu z napisem "zacne elementy zapasowe - only ordżinal parts"

Ingrid

Post autor: Ingrid » czw mar 28, 2013 12:16 am

Napisałem na samym początku - nie musisz tego brać do siebie, tak samo jak ja nie muszę znać na wylot Twoich stosunków z Twoim mechanikiem - jeśli Wam pasuje to git ! :)2 Dlaczego Ci nie zreanimował tej starej pompy ? Za słabo go obsługujesz ? :wink:

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Salvator » czw mar 28, 2013 12:24 am

gdyż pompa mi zamarzła kilkaset km od domu a ja miałem chęć wrócić bo czekały obowiązki a mechanik który robił całą tę wymianę był jedynym dostępnym i instruowanym trochę przez komórkę :)21, ale mimo to bardzo spoko gościem świadomym że nie zna fury.

Ingrid

Post autor: Ingrid » czw mar 28, 2013 12:29 am

Zamarzła... A może się po prostu skończyła ? Jak paliwo gęstnieje to jest jej ciężej..To zanieś ją swemu mechaniku... Albo pojmij że się tego nie naprawia, i że jeśli chcesz mieć zapas na czarną godzinę , to właśnie nówkę w pudełku - co opisałeś jako żart.

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Salvator » czw mar 28, 2013 12:42 am

żeby dowiedzieć czy się skończyła trza rozebrać ;P ... a czy ja sie upieram że muszę? pytam czy ktoś w tym grzebał ... mam nówkę wstawioną w końcu? pytam czy się da większość usterek jest usuwalna mimo tendencji "trzeba wyrzucić". Rozbierzemy to i zobaczymy wtedy dam znać. Niestety takie są uroki gnojówy poniżej - 20 ;/

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw mar 28, 2013 9:42 am

Salvator pisze: nie sztuką jest wywalić na złom rzecz która po prostej naprawie może być w 100% sprawna (tak samo jak naprawiają ja w centrali) ;P wiem że to trudne do zrozumienia, .
Ale wiem gdzie to zrozumieją. LK.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Salvator
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Salvator » czw mar 28, 2013 10:17 am

:wink: :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”