Napisz co dzisiaj padło w twoim Disco 1
Moderator: Jerry
Re: Napisz co dzisiaj padło w twoim Disco 1
a mi padł tylny dyfer. pękł sworzen satelit i juz nowy sie zaklada
-
-
oj tam odrazu padło, normalne zużycie 

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
http://www.free-clinic.org/
A nam wypadla ostatnio sprezyna z gniazda w tylu. podobno sie zdarza. Sprezyna prkatycznie nowa, nie pamietam jakiejs firmy, ale markowa. Idzie to jakos przymocowac tak,zeby nie wypadalo? Sa jakies rekawy podobno czy cus.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
dyslokatory so
-
-
- Kontaktowanie:
http://www.rayo4x4sklep.pl/11/product.p ... oduct=1446Wojtek_W pisze:A nam wypadla ostatnio sprezyna z gniazda w tylu. podobno sie zdarza. Sprezyna prkatycznie nowa, nie pamietam jakiejs firmy, ale markowa. Idzie to jakos przymocowac tak,zeby nie wypadalo? Sa jakies rekawy podobno czy cus.
tu kupowałem i bylem bardzo bardzo zadowolony...
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Z podziekowaniem...
NIe wiedzialem,ze to sie tak nazywa.
Zmotamy samemu chyba, bo drogie.
BTW Znalazlem
http://landklinika.pl/index.php?option= ... Itemid=129
Na dole jest Disco I na 37` kapciach.
Jakim cudem mosty to wytrzymuja? Bo u nas ukrecamy jakis wal/wybuchujemy most srednio co 2 rajdy.

BTW Znalazlem
Na dole jest Disco I na 37` kapciach.

Jakim cudem mosty to wytrzymuja? Bo u nas ukrecamy jakis wal/wybuchujemy most srednio co 2 rajdy.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
-
-
- Kontaktowanie:
350 za komplet tył to nie jest drogo.. sam się napierdzielisz, narobisz i sama materiałówka wyjdzie ci 200.Wojtek_W pisze:Z podziekowaniem...![]()
BTW Znalazlem
Na dole jest Disco I na 37` kapciach.![]()
Bez sens
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Masz pewnie racje.. 

- Damian
-
- Kontaktowanie:
bebechy zmieńcie i zdejmijcie nogę z gazuWojtek_W pisze:Na dole jest Disco I na 37` kapciach.![]()
elerem nie jeździ się zero-jedynkowo, to auto tego nie lubi i nie potrzebuje
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
No nikt mi tu pewnie nie uwierzy, ale to jest naprawde spokojny gosc. Jak jezdzimy to zawsze w turystyku i delikatnie. Na serwisie nie jest oszczedzane. Ba! Przez rok chyba zostalo wpompowane drugie tyle. Zakladane w najbardziej znanych (celowo nie pisze najlepszych) serwisach w kraju. Z tylu most chyba drugi. Waly byly tez 2 - tera jest od 200sety. Z przodu tez na WOSPie poszedl drugi wal (mial byc hardmadafaka od Defa czy cus) . Polosie oprocz tego i reduktor.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
sorry, albo zakłada używane bebechy z przechodzonych gratów z rozbiórki albo nie umi powozić
ja przez 80 tys. eksploatacji wymieniłem z grubszych rzeczy jedynie reduktor, a to i tak tylko dlatego że trochę głośny był a nie że się rozpadł
ja przez 80 tys. eksploatacji wymieniłem z grubszych rzeczy jedynie reduktor, a to i tak tylko dlatego że trochę głośny był a nie że się rozpadł
LR
LR
- adas bombowiec
Albo woda idzie w mosty. Dyfry w disco, jak wiadomo, nie są mistrzostwem świata w wytrzymałości
ale jak się jeździ bez nadmiernego ciśnienia, to trzymają.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
mogą być też błędy w montażu
jeśli jest to Posen i pewien serwis, któremu od pewnego czasu nie szefuje ten, który nim szefował
to stawiałbym na fuszerę w robocie
kolega nie byłby pierwszy...
jeśli jest to Posen i pewien serwis, któremu od pewnego czasu nie szefuje ten, który nim szefował

LR
LR
Tak, to posen...
Straszliwa kasa tam poszla w to. Ale dla rownowagi powiem,ze i w dolnoslaskim tez byl.
Ale glownie posen.

Straszliwa kasa tam poszla w to. Ale dla rownowagi powiem,ze i w dolnoslaskim tez byl.

Ale glownie posen.
- rafanti
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Witam,
Widzę wątek zmarł - się rozleciały samochody do końca, czy juz nie ma nic nowego, co może sie popsuć? Ja mam aktualnie awarię przedniej szyby pasażera - odpowiedni profil aluminiowy po konsultacji w LK kupiony i czeka, aż czas będzie. Mam równiez urwane obydwie zewnętrzne klamki po lewej stronie - szukam na pewnym portalu aukcyjnym, bezskutecznie jak na razie, oraz niemożność mam wyjęcia reflektora lewego przedniego. I tu pytanie - jak ten reflektor się wyjma niby, bo nie chcę połamać za dużo - nie żeby szkło nie było rozbite, i owszem, ale jednak jeszcze jest. Wodę jeno ze środka chciałbym wylać, bo co wybój to ona chlapie na żarówkę i ta pęke, nie wiedzieć czemu... Wylać muszę i wstawić żarówkę, bo znowu Panowie Policjanci pouczą moją Panią, żeby jak dojedzie do domu to zmieniła żarówkę i woziła ze sobą dokumenty, no.
Więc: jak się ten reflektor wyjmuje? Help, any one?
Widzę wątek zmarł - się rozleciały samochody do końca, czy juz nie ma nic nowego, co może sie popsuć? Ja mam aktualnie awarię przedniej szyby pasażera - odpowiedni profil aluminiowy po konsultacji w LK kupiony i czeka, aż czas będzie. Mam równiez urwane obydwie zewnętrzne klamki po lewej stronie - szukam na pewnym portalu aukcyjnym, bezskutecznie jak na razie, oraz niemożność mam wyjęcia reflektora lewego przedniego. I tu pytanie - jak ten reflektor się wyjma niby, bo nie chcę połamać za dużo - nie żeby szkło nie było rozbite, i owszem, ale jednak jeszcze jest. Wodę jeno ze środka chciałbym wylać, bo co wybój to ona chlapie na żarówkę i ta pęke, nie wiedzieć czemu... Wylać muszę i wstawić żarówkę, bo znowu Panowie Policjanci pouczą moją Panią, żeby jak dojedzie do domu to zmieniła żarówkę i woziła ze sobą dokumenty, no.
LR 200 Tdi '94
centralny przestał otwierać wszystkie drzwi
myślałem ze to kwestia wody i mrozu ale kilka dnia na plusie i dalej to samo.
sprawdzał coś czy w siłownikach prowadnice są plastikowe czy metalowe??

I’d rather push my Land Rover than drive another car.
kiedyś gimli, ale hasła zapomniałem
kiedyś gimli, ale hasła zapomniałem

-
-
Metalowe ale sprawdź sprężynki.forek pisze:centralny przestał otwierać wszystkie drzwimyślałem ze to kwestia wody i mrozu ale kilka dnia na plusie i dalej to samo.
http://landklinika.pl/index.php?option= ... Itemid=181
kinetykiemrafanti pisze:Witam,
- rafanti
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Otóż nie mając kinetyka znalazłem inny sposób - zdjąłem te pomarańczowe cosie od regulacji świateł, ponieważ zimno jest, plastiki pod nimi a na śrubkach od reflektora siedzące pękły same i gotowe - reflektor wyjęty. Woda wylana, wypłukany czystą, żarówka wmontowana i świeci.
Szyba od strony pasażera też już sie podnosi i opuszcza jak należy - patent z LK z profilem aluminiowym okazał się rewelacyjny. 30zł, pół godziny zabawy i gotowe. Pozostaje kwestia połamanych klamek, nieotwieralnych drzwi tylnych lewych. No, może jeszcze siłowniki od centralnego? Ale to jak już zakwitną jabłonie.
I have spoken.
Szyba od strony pasażera też już sie podnosi i opuszcza jak należy - patent z LK z profilem aluminiowym okazał się rewelacyjny. 30zł, pół godziny zabawy i gotowe. Pozostaje kwestia połamanych klamek, nieotwieralnych drzwi tylnych lewych. No, może jeszcze siłowniki od centralnego? Ale to jak już zakwitną jabłonie.
I have spoken.
LR 200 Tdi '94
...a u mnie łożysko alternatora, pompka paliwa (króciec na wchodzie popękał i lało się że hej).
Wiosna w pełni może jeszcze coś się wydarzy

Wiosna w pełni może jeszcze coś się wydarzy

Junak m-10 '62 Triumph b-200 '32 Ural m-67 '80 Land Rover 300 Tdi '97
- rafanti
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
powrót wody do reflektora - dziurę chyba wywiercę od spodu, bo inaczej zbankrutuję kupując żarówki.
LR 200 Tdi '94
- magnes
- jestem tu nowy...
Ty, to może jak masz przed sobą rzekę i most to jedź górą, a nie dołem?rafanti pisze:powrót wody do reflektora - dziurę chyba wywiercę od spodu, bo inaczej zbankrutuję kupując żarówki.

D3 i motury
- magnes
- jestem tu nowy...
A jakoś bardziej konkretnie można? (może być na PW)Damian pisze:mogą być też błędy w montażu
jeśli jest to Posen i pewien serwis, któremu od pewnego czasu nie szefuje ten, który nim szefowałto stawiałbym na fuszerę w robocie
Bom bym powoli z jakimś warsztatem co w tych wynalazkach potrafi dłubać musiał się zaprzyjaźnić...

D3 i motury
-
-
Masz pw na temat sytuacji warsztatowej w Pz 

- rafanti
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
No tak robię, tak robię. Za żonę nie ręczę - przepytam na okoliczność po powrocie do domu.magnes pisze:Ty, to może jak masz przed sobą rzekę i most to jedź górą, a nie dołem?rafanti pisze:powrót wody do reflektora - dziurę chyba wywiercę od spodu, bo inaczej zbankrutuję kupując żarówki.
LR 200 Tdi '94