Disco II - kilka pytań
Moderator: Jerry
Disco II - kilka pytań
Witam
Mam kilka pytań odnośnie Disco 2. Jest to autko które od dawna bardzo mi się podoba. Wstrzymywałem się z zakupem jednak przez tą opinię która krąży iż jest awaryjne...
Miałem jakiś czas temu przyjemność przewieźć się tym autem z automatyczną skrzynią biegów i nie byłem zadowolony, auto wydawało się bardzo "zamulone" i wiem że jeśli już to tylko manual.
Jest też inna sprawa która nie bardzo mi się spodobała... Może to głupota ? ale chyba nie...
Mam 188cm wzrostu i fotel w LR jest na skrzyni i generalnie przy najniższej (chyba) pozycji głowę miałem praktycznie na suficie - nie bardzo czułem się komfortowo...
Czy ktoś z Was ma podobne uczucia przy takim wzroście, czy jednak da się fotel ustawić niżej i jest dobrze ?
Ps. Bardzo bym chciał kupić 2 po lifcie z nowymi lampami - ale czy poza nimi są jakieś szczególne różnice ? Bo same światła to też chyba można bez problemu przełożyć do wersji przed liftem ?
Czy tapicerka skóra/alcantara - wyciera i mechaci się z czasem ?
Mam kilka pytań odnośnie Disco 2. Jest to autko które od dawna bardzo mi się podoba. Wstrzymywałem się z zakupem jednak przez tą opinię która krąży iż jest awaryjne...
Miałem jakiś czas temu przyjemność przewieźć się tym autem z automatyczną skrzynią biegów i nie byłem zadowolony, auto wydawało się bardzo "zamulone" i wiem że jeśli już to tylko manual.
Jest też inna sprawa która nie bardzo mi się spodobała... Może to głupota ? ale chyba nie...
Mam 188cm wzrostu i fotel w LR jest na skrzyni i generalnie przy najniższej (chyba) pozycji głowę miałem praktycznie na suficie - nie bardzo czułem się komfortowo...
Czy ktoś z Was ma podobne uczucia przy takim wzroście, czy jednak da się fotel ustawić niżej i jest dobrze ?
Ps. Bardzo bym chciał kupić 2 po lifcie z nowymi lampami - ale czy poza nimi są jakieś szczególne różnice ? Bo same światła to też chyba można bez problemu przełożyć do wersji przed liftem ?
Czy tapicerka skóra/alcantara - wyciera i mechaci się z czasem ?
Discovery II
"Jeśli coś jest za trudne, to znaczy że Ty jesteś za słaby"
Re: Disco II - kilka pytań
kup jeepa
lub pajero
rantlowery się psujom
a - świateł nie przełożysz
manual
? ASB jest the best from the best
pewnie bujanie umarło
taicerka - jak wszędzie
lub pajero

rantlowery się psujom
a - świateł nie przełożysz
manual

pewnie bujanie umarło
taicerka - jak wszędzie
Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
i zaraz Cię Moderator zakasuje, albo wykasujeemkg pisze: a - świateł nie przełożysz

a co, nie merytoryczny byłemtomquat pisze: Moderator zakasuje, albo wykasuje

edyta :
oczywiście, jeśli założymy, że przełożenie świateł za pomocą flexy jest proste - to jak najbardziej tak
tylko po co

- brodafidela
-
Od tego zacznij - pomacaj inne opcje samochodów.Daarekk pisze: Mam 188cm wzrostu i fotel w LR jest na skrzyni i generalnie przy najniższej (chyba) pozycji głowę miałem praktycznie na suficie - nie bardzo czułem się komfortowo...
Jak masz szurać głową po podsufitce przez 800 km - to nie wiem czy bedziesz zadowolony z samochodu.
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
nie śledziłeś pewnego wątku, na pewnym forumemkg pisze:a co, nie merytoryczny byłemtomquat pisze: Moderator zakasuje, albo wykasuje![]()
edyta :
oczywiście, jeśli założymy, że przełożenie świateł za pomocą flexy jest proste - to jak najbardziej tak
tylko po co![]()

No wlasnie, dlatego pytam czy tak jest w Disco że siedzi sie wysoko...
Co do lamp to na allegro widzialem rok 2000 i nowe lampy wiec myslalem ze sie da
pewnoe fachowiec jakis hehe.
Manual ma jakies wady?
Co do lamp to na allegro widzialem rok 2000 i nowe lampy wiec myslalem ze sie da

Manual ma jakies wady?
Discovery II
- brodafidela
-
ma ...Daarekk pisze:No wlasnie, dlatego pytam czy tak jest w Disco że siedzi sie wysoko...
Co do lamp to na allegro widzialem rok 2000 i nowe lampy wiec myslalem ze sie dapewnoe fachowiec jakis hehe.
Manual ma jakies wady?
trzeba wachlować

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
Ano ... Czasem występuje tylko w PDF ieDaarekk pisze:
Manual ma jakies wady?

LR Discovery 2_ V8 4,0L.
kurna, podlinkuj - może i coś przegapiłemtomquat pisze: nie śledziłeś pewnego wątku, na pewnym forum

-
- jestem tu nowy...
Ja mam 185 i nie szuram łbem po suficie. Auto jest doskonałe jesli chodzi o komfort jazdy. W terenie też hula (nawet seryjne), ale trzeba go wyczuć i nie wpieprzać w bagno, bo utonie. Awaryjność - jak każde inne nie nowe. Ma swoje standardowe przypadłości - do opanowania. Trzeba mieć pod ręką dedykowany komputer, bo byle kto nie ogarnie.
I nie słuchaj pierdół, że sie pieprzy cały czas. Jak będzie dbał i lał dobre paliwo - to posłuży. Jesli mogę doradzić - staraj sie nie kupować egzemplarza z pneumatycznym zawieszeniem (tylnym) i opcją "kontroli przechyłów oraz z szyberdachem (to jest porażka). Dobrej fury taniej jak 20 tysięcy - nie staraj się znaleźć, bo raczej nie znajdziesz (chyba, że moją;);)).
I nie słuchaj pierdół, że sie pieprzy cały czas. Jak będzie dbał i lał dobre paliwo - to posłuży. Jesli mogę doradzić - staraj sie nie kupować egzemplarza z pneumatycznym zawieszeniem (tylnym) i opcją "kontroli przechyłów oraz z szyberdachem (to jest porażka). Dobrej fury taniej jak 20 tysięcy - nie staraj się znaleźć, bo raczej nie znajdziesz (chyba, że moją;);)).
Witam,
a ja uważam, że w tym aucie tylko automat, bo:
1. manual R380 jest za słaby i pada
2. automat w przeciwieństwie do manualu w tym auciej jest niezajeby...ny - sprawdzone na własnej skórze
3. to jest autobus a nie rajdówka, więc jak zrobisz lift, itp. to i tak się ścigać tym autem nie będziesz, więc co z tego, że automat jest lekko przymulony
4. automat daje Ci w terenie płynność przeniesienia napędu na koła, którą w manualu tracisz podczas zmiany biegu, gdy np. wpadłeś w bardziej grząski teren lub zapomniałeś zredukować pod stromą górkę
5. D2 TD5 z automatem pojeździłem sporo po ukrainie, rumunii i w koło komina w bardzo różnych warunkach z bardzo różnym obciążeniem i nigdy mnie nie zawiódł podczas gdy każdy z moich kolegó z manualem R380 miał conajmniej jedną większą naprawę w porównywalnym czasie i przebiegu
6. teraz od blisko 4 lat ujeżdżam D3 w automacie i to jest poezja ale już pod D2 z automatem wiedziałem, że automat to jest to co mi odpowiada najbardziej
7. w terenie po wciśnięciu przycisku przy lewarku jak bardzo chcesz masz możliwość manualnej zmiany przełożeń
Co do wygody - to jest to bardzo wygodne auto, niezlaeżnie od wielkości brzucha i wzrostu - sam wielkoludem jeśli o wzrost nie jestem (180) ale mam kilku zaprzyjaźnionych wielkoludów 190cm o postórze konkretnego vikinga i mieszczą się bez bulu nawet w myśliwskim kapeluszu i niczym nie szurają.
Co do wsiadania na tylne siedzenia no to tutaj mistrzostwa nie ma jeśli chodzi o samo wsiadanie, ale jak już się usiądzie to petarda.
KArolek
a ja uważam, że w tym aucie tylko automat, bo:
1. manual R380 jest za słaby i pada
2. automat w przeciwieństwie do manualu w tym auciej jest niezajeby...ny - sprawdzone na własnej skórze
3. to jest autobus a nie rajdówka, więc jak zrobisz lift, itp. to i tak się ścigać tym autem nie będziesz, więc co z tego, że automat jest lekko przymulony
4. automat daje Ci w terenie płynność przeniesienia napędu na koła, którą w manualu tracisz podczas zmiany biegu, gdy np. wpadłeś w bardziej grząski teren lub zapomniałeś zredukować pod stromą górkę
5. D2 TD5 z automatem pojeździłem sporo po ukrainie, rumunii i w koło komina w bardzo różnych warunkach z bardzo różnym obciążeniem i nigdy mnie nie zawiódł podczas gdy każdy z moich kolegó z manualem R380 miał conajmniej jedną większą naprawę w porównywalnym czasie i przebiegu
6. teraz od blisko 4 lat ujeżdżam D3 w automacie i to jest poezja ale już pod D2 z automatem wiedziałem, że automat to jest to co mi odpowiada najbardziej
7. w terenie po wciśnięciu przycisku przy lewarku jak bardzo chcesz masz możliwość manualnej zmiany przełożeń
Co do wygody - to jest to bardzo wygodne auto, niezlaeżnie od wielkości brzucha i wzrostu - sam wielkoludem jeśli o wzrost nie jestem (180) ale mam kilku zaprzyjaźnionych wielkoludów 190cm o postórze konkretnego vikinga i mieszczą się bez bulu nawet w myśliwskim kapeluszu i niczym nie szurają.
Co do wsiadania na tylne siedzenia no to tutaj mistrzostwa nie ma jeśli chodzi o samo wsiadanie, ale jak już się usiądzie to petarda.
KArolek
-------------
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Disco II było, Disco III było, Terrano II było, teraz Freelander 2 2.2 automat
Ktoś kiedyś coś sprzedawałemkg pisze:kurna, podlinkuj - może i coś przegapiłemtomquat pisze: nie śledziłeś pewnego wątku, na pewnym forum

...
tja, wiemy, wiemyand_y pisze:Ktoś kiedyś coś sprzedawałemkg pisze:kurna, podlinkuj - może i coś przegapiłemtomquat pisze: nie śledziłeś pewnego wątku, na pewnym forum