Disco 200 - ograniczenie skrętu -
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Disco 200 - ograniczenie skrętu -
Cześć,
kupiłem kilka dni temu Disco 200 2.5 Tdi, mam na nim opony 245/75 R16 AT i przycierają na maksymalnym skręcie o wahacze + tylni błotnik obciera przy maksymalnym skoku koła.
Auto jest podwyższone o 5 lub 10 cm, w każdym bądź razie wyraźnie wyżej stoi i tak tez twierdził poprzedni właściciel.
Gdzie dokładnie można przykręcić ograniczniki? Czy to skomplikowana operacja?
kupiłem kilka dni temu Disco 200 2.5 Tdi, mam na nim opony 245/75 R16 AT i przycierają na maksymalnym skręcie o wahacze + tylni błotnik obciera przy maksymalnym skoku koła.
Auto jest podwyższone o 5 lub 10 cm, w każdym bądź razie wyraźnie wyżej stoi i tak tez twierdził poprzedni właściciel.
Re: Disco 200 - ograniczenie skrętu -
a na grzyba chcesz kręcić ogranicznik, pamiętasz, że koła większe i "se" sterem ograniczasz. Jak się uprzesz ogranicznikiem to kręć dotąd aż przestanie trzeć. Nic się nie dzieje złego jak sobie zmniejszysz skręt.zielony700 pisze:Cześć,
Tył pewnie będziesz musiał podciąć
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
do 245/75 przy podniesionym aucie nic nie trzeba podcinać.
przy zdrowym standardzie tez nie.
#noichuj
-
- jestem tu nowy...
czesław&jarząbek pisze:do 245/75 przy podniesionym aucie nic nie trzeba podcinać.
a jednak przyciera, jeździłem po górkach i tarło :/
gdzie ten ogranicznik jest? Jak będzie dużo z tym roboty to odpuszczę..
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Wsadź kogoś za kółko niech kręci a sam patrz
na bank znajdziesz. Śruba zwykła to jest o którą się opiera zwrotnica przy max skręcie.

miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
-
- jestem tu nowy...
dzięki!!rus_one pisze:Wsadź kogoś za kółko niech kręci a sam patrzna bank znajdziesz. Śruba zwykła to jest o którą się opiera zwrotnica przy max skręcie.
http://landklinika.pl/index.php?option= ... Itemid=131
przedostatnie foto
czerwona strzałka
tylko jest tak, ze sruba przy prawym kole ogranicza lub zwiększa ocieractwo koła po lewej i odwrotnie - żebys tyle nie biegał od kiery do kół
przedostatnie foto
czerwona strzałka
tylko jest tak, ze sruba przy prawym kole ogranicza lub zwiększa ocieractwo koła po lewej i odwrotnie - żebys tyle nie biegał od kiery do kół

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony