Land Rover Discovery zakup i wrażenia

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

wolwo740
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Land Rover Discovery zakup i wrażenia

Post autor: wolwo740 » ndz mar 13, 2016 8:51 am

Witam , dzięki za odpowiedź co do sprężyn to już byłem zdecydowany zakupić zestaw na allegro za jakieś 500zł ale gość coś zaczął kręcić z kosztami przesyłki [bardzo wysokie] .,ale kolega powiedział mi że na OLX gość wystawia wszystkie graty do LR i w mojej miejscowości. Oczywiście za sprężyny z podkładkami i śrubkami zapłaciłem 100 zł a następną stówę wziął kolega za montaż i uszczelnienie układu ACE . Ja na razie zostawiłem to pewnie do przyszłej awarii . Kolego przerabiałeś to na zwykłe łączniki ,z tyłu chyba drążek stabilizatora zostaje ten same ? tylko łączniki trzeba zmienić ? a jak wygląda sprawa zestawu przedniej osi ? a i zmiana paska na jaki rozmiar? Jeśli będziesz mógł mi odpowiedzieć to byłbym wdzięczny , jak zachowuje się auto po zmianie ACE na zwykłe ? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Caliph

Post autor: Caliph » ndz mar 13, 2016 2:32 pm

Regeneracja - uszczelnienie ACE to ciężka i droga sprawa. Jak już coś tam dłubałeś to jak sam piszesz zostaw to do kolejnej usterki, a potem wywal :)21 Jazda bez tego ustrojstwa chyba nie jest jakimś dramatycznym przeżyciem, DII na sprężynach bez ACE jeździ bardzo fajnie.
Zrób po prostu zawiechę na jakimś przyzwoitym zestawie i ciesz się brakiem kilku elementów które mogą się wysypać.
Fortune favours the brave

Awatar użytkownika
Koni

Post autor: Koni » ndz mar 13, 2016 6:25 pm

wolwo740 pisze:Witam , dzięki za odpowiedź co do sprężyn to już byłem zdecydowany zakupić zestaw na allegro za jakieś 500zł ale gość coś zaczął kręcić z kosztami przesyłki [bardzo wysokie] .,ale kolega powiedział mi że na OLX gość wystawia wszystkie graty do LR i w mojej miejscowości. Oczywiście za sprężyny z podkładkami i śrubkami zapłaciłem 100 zł a następną stówę wziął kolega za montaż i uszczelnienie układu ACE . Ja na razie zostawiłem to pewnie do przyszłej awarii . Kolego przerabiałeś to na zwykłe łączniki ,z tyłu chyba drążek stabilizatora zostaje ten same ? tylko łączniki trzeba zmienić ? a jak wygląda sprawa zestawu przedniej osi ? a i zmiana paska na jaki rozmiar? Jeśli będziesz mógł mi odpowiedzieć to byłbym wdzięczny , jak zachowuje się auto po zmianie ACE na zwykłe ? Pozdrawiam

Oba drążki trzeba wywalić bo ten z tyłu też ma siłownik i nie da się ich zaadaptować (drążków) do wersji bez ACE. Zestaw na obie osie jest dokładnie identyczny, stabilizator, łączniki, nowe gumy przy okazji. Wywalasz pompę od tego ustrojstwa, wkładasz w to miejsce rolkę wraz jej mocowaniem, która występuje w wersji bez ACE i do takiej wersji kupujesz pasek. Potem komputer i gotowe. Auto jeździ lepiej gdyż : siłowników nie masz nowych i albo ciekną albo się przycinają, nowe zestawy drogie a używki przeważnie leżą na złomie bo nikt tego nie chce.
gg 3041301

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”