Jake Disco na turystyke 4x4 ?

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Zbowid

Re: Jake Disco na turystyke 4x4 ?

Post autor: Zbowid » sob wrz 10, 2016 9:16 pm

krytek pisze:jak nic wiekszosc wypowiadajacych sie 45 lat w gore .... "a pan tu czego" ..... zero merytorycznej rozmowy .... , ?

temat nie pasuje ?... nie wypowiadam SIE proste .... :) :lol:

a tu przyklad kolejnego parcha sprzeda sie pewnie za ok 5000:
http://www.ebay.co.uk/itm/land-rover-di ... 2214037777
Ja bym wchodził w temat...szczególnie misiępodoba ta zagroda dla kucyków...jak C&J mawia: "warzywniok" - będzie można opycić jak się znudzi. Szadeli tyż są popularne na granicy i we kraju, ba i dzieci będą zadowolone z zabudowy - dorosły przeca się tam nie zmieści :)21
Zbowid

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » sob wrz 10, 2016 9:18 pm

Fak.
Dopiero zajarzyłem że ta przyczepka zawiera w uj części do tej Dychoteki.
Tak więc Hajnes jest jak najbardziej na miejscu :)2 :)2 .

Teraz ja przepraszam, za szybko.

marcin125p

Post autor: marcin125p » ndz wrz 11, 2016 9:02 am

krytek pisze:ok zostawmy temat wygladu ... i ile kasy chce w to wlozyc...

Jak ciezko sie dogadac na forum.... :)11

to prosze napisac czy jako wlasciciele DISCO uwazacie ze jest to auto jest ok na inwestycje w turystyke off road ? czy lepiej faktycznie wydac te 40 tys na NISSANA Patrola ?
Kup co Ci pasuje,metodą prób i błędów dojdziesz co i jak.Super znafćów z forum nie słuchaj :wink: objadą Cię jak gówniarza i nic nie doradzą....z zazdrosci :)21
Jest sporo ludzi którzy wożą takich młodych zapalenców jak ty na wyjazdy tzw płatne.Podzwon popytaj,przejedz się z rodziną.wydasz połowe kasy co masz na auto,ale będziesz wiedział co i jak.Ja miałem długiego y60,przygotowanego w 80% do turystyki,i nie wykorzystałem nawet 10% tego co potrafi.Teraz jezdze cywilem Gallopem i też daje rade....
Im więcej będziesz siedział na forum i zadawał pytania,tym mniej się dowiesz...nie dlatego że homo sapiens złosliwi :)21 tylko dlatego że to wszystko już było...w setkach postów.
Udanego zakupu,a jak kupisz nie chwal się tutaj,chyba że masz duży dystans i nie łapiesz ciśnienia.
Ja osobiście wziąłbym Patrola...
Jest-Galloper 99 3d 3.0v6 plus podtlenek LPg
Był-Y60 95 long 2.8td

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz wrz 11, 2016 9:27 am

Dobra wiadomość jest taka, że za 40 kpln można już spokojnie kupić i przygotować auto lub kupić już przygotowane.
Pewnie nie będzie to suprepatolsuper, ani supertoyotasuper, ale chyba nie o to chodzi, no chyba , że Tobie właśnie o to chodzi.
Zła wiadomość jest taka, że rodzina niekoniecznie będzie podzielać Twoją pasję, zwłaszcza dzieci będą się nudzić, więc jeżeli chcesz to robić to rób to dla siebie.

powodzenia i nie upieraj się na tą Dyskotekę
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz wrz 11, 2016 12:05 pm

jradek pisze:1 A masz tyle kasy?
2 Czy Twoja rodzina też chce jechać do Rumunii? (możesz się zdziwić)
3 Czy wiesz, że istnieją inne auta terenowe, które też jeżdżą w terenie? Ty akurat celujesz w to co jest najbardziej kapryśne?
te ekspert...
internetowy
pohamuj żądze
daleko Ci jeszcze do biegania za eksperta :)21
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz wrz 11, 2016 12:08 pm

jradek pisze:
krytek pisze:...
2. zona na tak :) dzieci raczej tak :)
...
A wytłumaczyłeś im, że cały dzień w fotelu (foteliku), będzie trzęsło, tablety nie będą miały zasięgu. Będziesz stał przed lub za jakąś kałużą i czekał aż ten przed Tobą, lub ten za tobą przejedzie. Nie będzie kiedy odgrzać zupki, ręce będziecie myli w strumieniu, albo nie będziecie myli po robieniu kupy w krzakach. W czasie gdy będziecie robić kupę 30 osób będzie na Was czekać i się wkurwiać.
Przy pokonywaniu trzeciej kałuży woda wchlapie się do środka przez niedomknięte okno, na piątej kałuży stracisz ładowanie, na ósmej zauważysz, że dywaniki są mokre, bo podłoga czasem ma jakieś otwory technologiczne. Na kamieniach powyginasz wydech, który zacznie głośno terkotać i wkurwiać wszystkich z Tobą na czele, będziesz to próbował naprawić patykiem i trytyką, przy okazji się skaleczysz, poparzysz i usyfisz. Po 3 dniach mokre dywaniki zacną śmierdzieć, dziecko dostanie ataku kataru siennego. Żona w końcu nie wytrzyma i zażąda natychmiastowego powrotu do domu, zresztą Ty też będziesz miał dość, tylko nie będziesz chciał się do tego przyznać. Wrócisz do domu i po pół roku sprzedasz auto ze sporą stratą. Tak mniej więcej będą wyglądały najdroższe wakacje Twojego życia.
Naprawdę tego chcesz?
zaraz tam taki dramat... nie u wszystkich jest tak... profi :)21
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » ndz wrz 11, 2016 12:17 pm

krytek pisze:no tak nic nie wiem o Landroverach przyznaje sie ....

]
powiedziałbym więcej, nic nie wiesz o ofrołdach w tym i o turystyce. Ostatecznie nie ma w tym nic złego, każdy kiedyś się uczył na swoich (najczęściej) błędach.
Do turystyki nawet w Rumunii wystarczy Ci w zasadzie fabryczna DII, załóż wyciagarkę i jedź, (podłącz się do kogoś kto wie o co w tej zabawie chodzi) Pomniki będziesz budował później jeśli uznasz, że lepiej budować niż wędrować, ja tam uważam, że l;piej wędrować niż budować a wygląd ma najmniejsze znaczenie, znaczenie ma to co możesz zobaczyć dzięki swojemu wehikułowi

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » ndz wrz 11, 2016 2:11 pm

bert pisze:
krytek pisze:no tak nic nie wiem o Landroverach przyznaje sie ....

]
powiedziałbym więcej, nic nie wiesz o ofrołdach w tym i o turystyce. Ostatecznie nie ma w tym nic złego, każdy kiedyś się uczył na swoich (najczęściej) błędach.
Do turystyki nawet w Rumunii wystarczy Ci w zasadzie fabryczna DII, załóż wyciagarkę i jedź, (podłącz się do kogoś kto wie o co w tej zabawie chodzi) Pomniki będziesz budował później jeśli uznasz, że lepiej budować niż wędrować, ja tam uważam, że l;piej wędrować niż budować a wygląd ma najmniejsze znaczenie, znaczenie ma to co możesz zobaczyć dzięki swojemu wehikułowi
I to jest kwintesencja :)2
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » ndz wrz 11, 2016 7:22 pm

I ja sie pod tym podpisze, choc o turystyce autem mam marne pojecie. Jednak jezdze juz sporo I wyscig zbrojen to jest nie dla mnie, seria, troche blachy I jazda. Seria objezdzilem znacznie wiecej niz po przerobkach...
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » ndz wrz 11, 2016 7:30 pm

Ja ostatnio najbardziej turystuje sie w pracy. Co niestety oznacza, ze bez rodziny. Francja to juz mi bokiem wylazi. Jak ktos mi powie, ze kuchnia francuska jest dobra to go wysmieje.

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » ndz wrz 11, 2016 8:15 pm

To zalezy w ktorym rejonie tej Francyji sie obracasz. Jak sa silne wplywy algiersko marokanskie, to jest calkiem niezle :)21

Dobrze jest tez, tam gdzie zimna woda I turystow nie ma, czyli polnocne brzegi Zatoki Biskajskiej...
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz wrz 11, 2016 8:41 pm

12 lat temu bylem w Normandii i bardzo dobrze wspominam plaze, zwlaszcza w Etrocie i klify. Zarcie raczej nie w moim typie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » ndz wrz 11, 2016 8:53 pm

Najczesciej Angers, dwa razy w tygodniu Chateroux, no i niemal codziennie Nicea. Problem z Nicea dla mnie jest taki, ze nie lubie wysokich temperatur.
Nie powiem, jest ladnie, tylko ludzi trzeba by wymienic (z wyjatkiem Nicei, tam sa sympatyczni).

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » ndz wrz 11, 2016 9:21 pm

marcin125p pisze:

to prosze napisac czy jako wlasciciele DISCO uwazacie ze jest to auto jest ok na inwestycje w turystyke off road ? czy lepiej faktycznie wydac te 40 tys na NISSANA Patrola ?
Kup co Ci pasuje,metodą prób i błędów dojdziesz co i jak.Super znafćów z forum nie słuchaj :wink: objadą Cię jak gówniarza i nic nie doradzą....z zazdrosci :)21
Jest sporo ludzi którzy wożą takich młodych zapalenców jak ty na wyjazdy tzw płatne.Podzwon popytaj,przejedz się z rodziną.wydasz połowe kasy co masz na auto,ale będziesz wiedział co i jak.Ja miałem długiego y60,przygotowanego w 80% do turystyki,i nie wykorzystałem nawet 10% tego co potrafi.Teraz jezdze cywilem Gallopem i też daje rade....
Im więcej będziesz siedział na forum i zadawał pytania,tym mniej się dowiesz...nie dlatego że homo sapiens złosliwi :)21 tylko dlatego że to wszystko już było...w setkach postów.
Udanego zakupu,a jak kupisz nie chwal się tutaj,chyba że masz duży dystans i nie łapiesz ciśnienia.
Rozumiem żeby to była piąta strona tematu. Ale tak :)3 .
To forum upadnie.

A i jeszcze jedno - jak wpadnie na pomysł zakupu Musso to co wtedy ?? . Z tym byle co to bym się tak daleko nie zapuszczał. Poznaliśmy jednego użytkownika takiego auta na mazurach. kupił za 8000zł taki wehikuł. Dołożył nowe kapcie AT 32 cale, zrobił lift i założył namiot dachowy co kosztował chyba niecałe pińćset złotych mniej niż ten samochód. Objebali Albanię i kawałek Grecji, to było w zeszłym roku. Latoś byli dwa tygodnie na Ukrainie, ale za cholerę nie wiem gdzie ale wszyscy co słuchali i oglądali zdjęcia mówili Łał :)21 .
Tak więc ja bym mu bardziej polecał tą Dyskotekę, bo takim Musso jeszcze mu się zdarzy że pojedzie i wróci i uj wielki z przygody :)3 .

PS: ja Patrola bym nie polecał. Coś w stylu 90, Pajero III ze zrobionym układem paliwowym. Coś czymś można popizgać trochę szybciej jak zwykłą terenówką. Zresztą z linków i zdjęć od razu widać w czym kolega "gustuje", ujebie z takiego Patrola pomnik jak ten ze Skandynawi z wielgaśnymi kołami co się sprzedawał pół roku i ani nigdzie nie pojedzie, ani nie wiem co.

Awatar użytkownika
sebastian2357

Post autor: sebastian2357 » pn wrz 12, 2016 7:34 am

40 koła to jest spokojnie budżet z którym można już coś zdziałać. Pod warunkiem zakupu samochodu za kwote poniżej 30 tyś, reszta na przygotowanie i drobne naprawy. Ale auto musi byc z pewnych rąk i naprawdę zadbane. Najlepiej z górnej półki cenowej danego modelu.

Byle za tą kwotę nie iść w "legendarne" terenówki. Lepszy zadbany hyundai za kilkanaście tysięcy niż zmeczony "niezniszczalny" patrol w tej samej kasie.
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem

marcin125p

Post autor: marcin125p » pn wrz 12, 2016 8:04 pm

Marcingalloper pisze:
marcin125p pisze:

Rozumiem żeby to była piąta strona tematu. Ale tak :)3 .
To forum upadnie.

A i jeszcze jedno - jak wpadnie na pomysł zakupu Musso to co wtedy ?? . Z tym byle co to bym się tak daleko nie zapuszczał. Poznaliśmy jednego użytkownika takiego auta na mazurach. kupił za 8000zł taki wehikuł. Dołożył nowe kapcie AT 32 cale, zrobił lift i założył namiot dachowy co kosztował chyba niecałe pińćset złotych mniej niż ten samochód. Objebali Albanię i kawałek Grecji, to było w zeszłym roku. Latoś byli dwa tygodnie na Ukrainie, ale za cholerę nie wiem gdzie ale wszyscy co słuchali i oglądali zdjęcia mówili Łał :)21 .
Tak więc ja bym mu bardziej polecał tą Dyskotekę, bo takim Musso jeszcze mu się zdarzy że pojedzie i wróci i uj wielki z przygody :)3 .

PS: ja Patrola bym nie polecał. Coś w stylu 90, Pajero III ze zrobionym układem paliwowym. Coś czymś można popizgać trochę szybciej jak zwykłą terenówką. Zresztą z linków i zdjęć od razu widać w czym kolega "gustuje", ujebie z takiego Patrola pomnik jak ten ze Skandynawi z wielgaśnymi kołami co się sprzedawał pół roku i ani nigdzie nie pojedzie, ani nie wiem co.
Nie upadnie Marcinku,nie...Tylu zapaleńców tu pisze że nie ma szans zeby upadło...A jak sobie kupi Musso to będzie jeżdził.Jego cyrk jego małpy.Na razie to gościu poszedł sobie w pizdu jak mu HAHAHA na całą stronę wywaliłes :)21
Był-Y60 95 long 2.8td

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn wrz 12, 2016 8:49 pm

marcin125p pisze: Na razie to gościu poszedł sobie w pizdu jak mu HAHAHA na całą stronę wywaliłes :)21
No i całe szczęście że se w te pizdu poszedł to może jakie fure znajdzie. A tak to tylko będzie wypisywane przez niektórych głupoty czytał.

:)21

Awatar użytkownika
nissterr

Post autor: nissterr » wt wrz 13, 2016 9:49 am

Każdym _przygotowanym technicznie_ - a nie wjebanym xxxpln w "renomowanym serwisie 4x4" - autem 4x4 z reduktorem pojedzie turystycznie gdzie chce i wróci. Śmieszna jest ta gloryfikacja legend i pizganie po każdym, kto ośmieli się pojechać gdzieś dalej autem bez należytej renomy w środowisku 4x4...
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie

krytek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krytek » wt wrz 13, 2016 3:46 pm

...
Marcingalloper pisze:
marcin125p pisze: Na razie to gościu poszedł sobie w pizdu jak mu HAHAHA na całą stronę wywaliłes :)21
No i całe szczęście że se w te pizdu poszedł to może jakie fure znajdzie. A tak to tylko będzie wypisywane przez niektórych głupoty czytał.

tak Panowie przestraszylem sie troche tych kosztow i niechcianych niespodzianek typu USTERKI...

Odpuszczam sobie decyzje o zakupie do czasu kieedy pojade jako pasazer z kims gdzies na pare dni i wtedy zadecyduje....co zrobie .

pozdr

marcin125p

Post autor: marcin125p » wt wrz 13, 2016 5:50 pm

Marcingalloper pisze:

tak Panowie przestraszylem sie troche tych kosztow i niechcianych niespodzianek typu USTERKI...

Odpuszczam sobie decyzje o zakupie do czasu kieedy pojade jako pasazer z kims gdzies na pare dni i wtedy zadecyduje....co zrobie .

pozdr
Wg mnie najrozsądniejsza decyzja.A, i nie zrażaj się do forum tylko daj zną co postanowiłeś/kupiłeś.Powodzenia
Był-Y60 95 long 2.8td

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » wt wrz 13, 2016 8:03 pm

nissterr pisze:Każdym _przygotowanym technicznie_ - a nie wjebanym xxxpln w "renomowanym serwisie 4x4" - autem 4x4 z reduktorem pojedzie turystycznie gdzie chce i wróci. Śmieszna jest ta gloryfikacja legend i pizganie po każdym, kto ośmieli się pojechać gdzieś dalej autem bez należytej renomy w środowisku 4x4...

Ale Ty nie widzisz co on chce ?? .
Gustuje w pomnikach, więc albo przypadkiem, albo ktoś go musiał nakierować - bo do pomników Land Rover nadaje się chyba najlepiej :)2 .

marcin125p pisze:
Marcingalloper pisze:

pozdr
Wg mnie najrozsądniejsza decyzja.A, i nie zrażaj się do forum tylko daj zną co postanowiłeś/kupiłeś.Powodzenia
No pewnie :)2 , nawet jeśli to będzie Duster.

Awatar użytkownika
petercapri

Post autor: petercapri » sob wrz 17, 2016 9:28 pm

krytek pisze:czyli o co chodzi ?

bo nie kumam wiem ze jestescie super doswiadczeni ale chyba nie jestescie tak zdumani w sobie aby nie napisac cos konkretnego ?

mam ok 40 zl tys do wydania na auto aby zaczac "bawic sie" cieszyc turystyka 4x4 wiec pytam doswiadczonyh co i jak ?

pozdr

za 40tys mozesz kupic przyzwoite auto, przygotowac je (do turystyki niewiele potrzeba) i jeszcze zrobic pare wyjazdow.

Kup sobie auto ktore Ci sie podoba i pasuje, marka i model ma drugorzedne znaczenie bo TOBIE ma ono odpowiadac i byc wygodne. Wybierz egzemplarz za nieduza cene, stan moze byc taki sobie. Pojezdzij nim przez rok na grzyby, do lasu i na jakies male wycieczki typu Albania, i sam bedziesz dokladnie wiedzial w co pojsc na powaznie i jakich gratow na aucie potrzebujesz.

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » ndz wrz 18, 2016 7:17 am

Albania...pomnikiem...Duuuże wyzwanie. Wybrałbym grzyby i nie dalej jak 20 km od chałupy...żeby piechotą można było wrócić :)21
Zbowid

kwiatkowawies

Post autor: kwiatkowawies » czw wrz 22, 2016 7:33 pm

A ty kuźwa gdzie byłeś kolego? w ciechocinku tym swoim wiesniackim lansowozem? Żenada, [cenzura] s twojej strony jak i z gallopera. WIEŚNIAKI NA MAXA. Chłopak pytał czy td5 jest ok, ja wam powiem ze jest ok. zjeździłem trochę LR II i powiem wam że w waszych baniach się nie mieści gdzie i w jakim Ciężkim terenie auto było, ale to dla was nie do pojęcia znawcy kuźwa jego mać :)3
PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » czw wrz 22, 2016 8:01 pm

kwiatkowawies pisze:A ty kuźwa gdzie byłeś kolego? w ciechocinku tym swoim wiesniackim lansowozem? Żenada, [cenzura] s twojej strony jak i z gallopera. WIEŚNIAKI NA MAXA. Chłopak pytał czy td5 jest ok, ja wam powiem ze jest ok. zjeździłem trochę LR II i powiem wam że w waszych baniach się nie mieści gdzie i w jakim Ciężkim terenie auto było, ale to dla was nie do pojęcia znawcy kuźwa jego mać :)3

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”