klimatyzacja do Discovery 200Tdi
Moderator: Jerry
klimatyzacja do Discovery 200Tdi
Że się tak nieśmiało zapytam,
ilo może kosztować kompletna klima do Discovery 200Tdi.
I czy jest sens coś takiego montować jak się już ma
2 szybry.
Znojomy woła sobie za całość (sprawne bo sprawdzałem) 3500 zł.
Co Wy na to??
2 szybry.
Co Wy na to??
LR DISCOVERY '91 200 Tdi
- dyskotekatd5
-
3,5? to troche duzo.. moj sasiad, ktory zyje z robienia klimy i lodowki powiedzial mi kiedys ze klima to wydatek rzedu tysiaca... oczywiscie nie nowka sztuka. No a wlasnie..jak jest w lato z dwoma otwartymi przeciagmi? da sie przezyc?
Disco 200tdi->Sunseeker->gdyby nie '93 w dowodzie byłby rocznik bieżący
Ad1. Klima w 200? uważam że to nieetyczne, webasto lepiej! To i dobrze brzmi i do czegos się może przydać i nie trzeba sie wywnętrzać w dziale o termostatach i ukladzie ocieplania. "Pan Autotraper" zauważył kiedyś, że jak sie po afryce jeździ z klimą i potem śpi pod baobabem albo w innej szopie murzyńskiej to zasnąć trudno, bo w nocy dużo (20st. różnicy)cieplej niż w dzień. Coś w tym jest - takie popularne sa wypady do Tunezji i Maroka...
Ad2. Z dwoma otwartymi daszkami nic nie wieje, ale ma się zdrowe uczucie jakby świeżego powietrza a i kabina nie wali podczas dłuższego wypadu jak w byleplasku. Tegotamtego lata było raczej gorąco a w trasie żadnych szyb nie trzeba było odmykać. Z przodu akwarium ma słusznie strome wzniosy i nie puszcza wiele słonka w zenicie na kolanka + Zegary daja cien.
Ad2. Z dwoma otwartymi daszkami nic nie wieje, ale ma się zdrowe uczucie jakby świeżego powietrza a i kabina nie wali podczas dłuższego wypadu jak w byleplasku. Tegotamtego lata było raczej gorąco a w trasie żadnych szyb nie trzeba było odmykać. Z przodu akwarium ma słusznie strome wzniosy i nie puszcza wiele słonka w zenicie na kolanka + Zegary daja cien.
landklinika... jakby kto pytał
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
Gerard pisze:3,5? to troche duzo.. moj sasiad, ktory zyje z robienia klimy i lodowki powiedzial mi kiedys ze klima to wydatek rzedu tysiaca... oczywiscie nie nowka sztuka. No a wlasnie..jak jest w lato z dwoma otwartymi przeciagmi? da sie przezyc?
zesrała się bieda i płacze

daj namiary na priv twojego znajomego i przywalę go robotą na dwadziescia lat za taką kasę , całkiem bezinteresownie

ta.. z klimy zyję ale to nie ma być reklama po prosu cisnienie mi skacze jak widzę pierdoły w temacie na którym ciut się znam

bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...
jo też mom i baardzo se chwale ... i ten niebieski guziczek na pilocie robi mi ciepło zanim wylezę z chałupy ... wot tiechnikaGerard pisze:nom..webasto lepiej.. a jakbys chcial..to na PW
a zlot 200tek - wchodzę / proponuje loco Eulengebirge Silver Mountain u sołtysa klasa ekonomiczna lub w przystojnym dobrzeżywiącym lokalohotelu "pod mułem"... kiedy?
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
andziasss pisze:jo też mom i baardzo se chwale ... i ten niebieski guziczek na pilocie robi mi ciepło zanim wylezę z chałupy ... wot tiechnikaGerard pisze:nom..webasto lepiej.. a jakbys chcial..to na PW
a zlot 200tek - wchodzę / proponuje loco Eulengebirge Silver Mountain u sołtysa klasa ekonomiczna lub w przystojnym dobrzeżywiącym lokalohotelu "pod mułem"... kiedy?
osz dzizas

ja bym gdzies po gorkach posmigal

no masz, a było o klimie czy coś tam, hehehe...
Zanim rozwiążemy kalamburek polecam posłuchać taki kawałek: "The man on the Silver Mountain" performowany przez zespół "Rainbow" zanim jeszcze chłopcy wpadli na pomysł założenia kapeli Zeppelinów. Kawałek na pewno odda przewidywany charakter imprezy. Gerard, z tego lasu twojego masz mniej niż 200 km do SilverMountain, a jak sama nazwa wskazuje góry są w standardzie.
precyzyjna podpowiedź:
N = 50°34'34,4'' = 50,57624°
E = 16°39'45,7'' = 16,66271°
Zanim rozwiążemy kalamburek polecam posłuchać taki kawałek: "The man on the Silver Mountain" performowany przez zespół "Rainbow" zanim jeszcze chłopcy wpadli na pomysł założenia kapeli Zeppelinów. Kawałek na pewno odda przewidywany charakter imprezy. Gerard, z tego lasu twojego masz mniej niż 200 km do SilverMountain, a jak sama nazwa wskazuje góry są w standardzie.
precyzyjna podpowiedź:

andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
sie nie smiej z bezrobotnegosuzus pisze:gdzieś ty był człowiku
chyba rozrządu do tej pory nie zmieniałeś?

- dyskotekatd5
-
Faktycznie.. az tak daleko nie jest.. a tereny fajne.. wiem..bo bylem w Bielawie na zlocie motocyklów jakos w czerwcu chybaandziasss pisze:no masz, a było o klimie czy coś tam, hehehe...
precyzyjna podpowiedź:

Re: klimatyzacja do Discovery 200Tdi
Taniej kupic trzysetke z klima,a dwusetke w calosci sprzedacbast pisze:Że się tak nieśmiało zapytam,
2 szybry.
Co Wy na to??

Bywam, bywam i polecamandziasss pisze:no masz, a było o klimie czy coś tam, hehehe...
precyzyjna podpowiedź:

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
...nono, to się kroi może jakiś mały wypoczynek jakiś takiś FORUMZLOT szyderców wiosenny trip te sprawy...Pepek pisze:Bywam, bywam i polecamandziasss pisze:no masz, a było o klimie czy coś tam, hehehe...
precyzyjna podpowiedź:
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl
W Silverach prędzej się zsuniesz niż wkleisz, porfirowe błoto jest raczej gęste i trudnozmywalne. Fajny terenik jest za wiszącym mostkiem koło górnej stacji kolejki zębatej i chyba legalnie można tam wjechać od Żdanowa, bo przez wiszący mostek to nie. Permanentny potok płynie środkiem drogi leśnej... no i gastronomia blisko. Lobbujmy dalej.MichalK pisze:Ja bym też nie pogardził, szczególnie, że dwusetą dysponuję, a w Silverowe Mountainy nie mam daleko.
Fakt, faktem, ze opony na siose, ale w razie wklejenia koledzy pomogą chyba, nie?
andziasss@landklinika.pl
andziasss@landklinika.pl