jpi pisze:
qrczę to co ja mam na wyposażeniu?????![]()
Masz jeszcze dziwny podwyzszony dach w tylnej czesci i mega dziwny czerwony grill
Moderator: Jerry
Nie do końca - brak blokady rozkłada moment po równo (dlatego auto nie jedzie jak jedna oś "na lodzie" bo druga przenosi taki sam moment jak ta na lodzie), a przy blokadzie - równo bez poślizgu, a po przekroszeniu przyczepności jednego z kół, nawet 100% na jedną oś.kondziu pisze:Mnie się wydawało że blokada daje stały rozdział momentu 50 na 50 a bez blokady moment idzie na nie ociążone koło
LR_Olek pisze:jpi pisze:
qrczę to co ja mam na wyposażeniu?????![]()
Masz jeszcze dziwny podwyzszony dach w tylnej czesci i mega dziwny czerwony grill
jasne, moze jeszcze do podziemia zejdziemy...Artur Kamiński pisze:Koledzy rozwinęli się merytorzycznie jak strajkujący nauczyciele. Z rozmachem, ale bezowocnie. A ty po tej kupe wektorów sił, procentów i poślizgów zeznajesz, że "w sumie to dosyć jasno i przystępnie wytłumaczone".
Gdybyś jednak chciał tę teorię wprawić w ruch swoich czterech kółek (no, przynajmniej dwóch, skoro mówimy o blokadach), to poszperaj w archiwum forum albo pisz na pw.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość