problem ze skrzynia
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
dodatki molibdenowe są spoko.
popieram.
w jednym z poprzednich wcieleń oleje z dodatkami molibdenowymi stosowałem w ciężarówkach-robiły bardzo fajnie.
lane do "naszych syfów" wyraznie zmieniały kulturę pracy mechanizmów.
jedynie mam kiepskie doświadczenie z olejem silnikowym fuchs z dodatkiem molibdenowym właśnie-starzeje się w motórze znacznie szybciej niż każdy inny olej.
ale ćwiczyłem to na wi-ejcie także mógł go wykanczać proces przetwarzania paliwa w ciepło...

popieram.
w jednym z poprzednich wcieleń oleje z dodatkami molibdenowymi stosowałem w ciężarówkach-robiły bardzo fajnie.
jedynie mam kiepskie doświadczenie z olejem silnikowym fuchs z dodatkiem molibdenowym właśnie-starzeje się w motórze znacznie szybciej niż każdy inny olej.
ale ćwiczyłem to na wi-ejcie także mógł go wykanczać proces przetwarzania paliwa w ciepło...

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
Fuchs to bardzo dobra marka, jeden z nieliczych producentów olejów i smarów. Zgadzam się z tym co napisał Ptak.czesław&jarząbek pisze:dodatki molibdenowe są spoko.
popieram.
Reanimowanie przekładni dodatkami to kieliszek przed krzesłem. Moge polecić zdecydowanie oleje Mobila (zwłaszcza silnikowe) a dla extra Wagantów Motula (choć to już przerost formy nad treścią). Poza tym za nim bezmyślnie coś dodamy warto zasięgnąć opinii u źródła, jedyny problem to tylko do niego trafić.
A propos Alfy (gwarancja), stało w papierach z serwisu jak drut.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
a ile tego wlales ?kondziu pisze:Ostatnio dodałem do reduktora i skrzyni dodatek moli z dwusiarczkiem
jak w ogole to sie dawkuje,bo wyczytalem gdzies w otchlani sieci ze taka tuba za przeszlo 20 zyli to starczy na litr oleju, co przy ilosciach hurtowych jakie wlewa sie do lr to troszke duzawo keszu ...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
mobil jest bardzo często podrabiany. tak jak i pozostałe z "topowych" marek.Elwood pisze:Fuchs to bardzo dobra marka, jeden z nieliczych producentów olejów i smarów. Zgadzam się z tym co napisał Ptak.czesław&jarząbek pisze:dodatki molibdenowe są spoko.
popieram.
Reanimowanie przekładni dodatkami to kieliszek przed krzesłem. Moge polecić zdecydowanie oleje Mobila (zwłaszcza silnikowe) a dla extra Wagantów Motula (choć to już przerost formy nad treścią). Poza tym za nim bezmyślnie coś dodamy warto zasięgnąć opinii u źródła, jedyny problem to tylko do niego trafić.
A propos Alfy (gwarancja), stało w papierach z serwisu jak drut.
miałem też sceny z atf'em mobila w beczkach 20litrowych-automaty nie robiły zimą.
na atf shella nie robiły ostatnio nawet latem...
#noichuj
na poludniu zaplacilem 15 zl/szt. - dalem 3 szt.LR_Olek pisze:a ile tego wlales ?kondziu pisze:Ostatnio dodałem do reduktora i skrzyni dodatek moli z dwusiarczkiem
jak w ogole to sie dawkuje,bo wyczytalem gdzies w otchlani sieci ze taka tuba za przeszlo 20 zyli to starczy na litr oleju, co przy ilosciach hurtowych jakie wlewa sie do lr to troszke duzawo keszu ...
Mistrzow uprasza sie o spokoj