LR 110 do oceny. Kupic ?
Moderator: Jerry
Wy tu pierdu pierdu a ja szukam czesci do przekladki.
Zacialem sie na przekladni (Power Steering Boxes), bo nie wiem czemu sa 3 rodzaje w tej samej cenie http://tiny.pl/4hzm roznia sie iloscia srub. Akurat ten sprzedawca proponuje wersje 3, 4 i 6 srubowe.
W czym roznica i co wybrac ?
Zacialem sie na przekladni (Power Steering Boxes), bo nie wiem czemu sa 3 rodzaje w tej samej cenie http://tiny.pl/4hzm roznia sie iloscia srub. Akurat ten sprzedawca proponuje wersje 3, 4 i 6 srubowe.
W czym roznica i co wybrac ?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
1202 z vatem i przesyłką wg przelicznikow z przed 2 tygodni.
ale czy aby im szrota na wymiane oddac nie trzeba?
ale czy aby im szrota na wymiane oddac nie trzeba?
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 12:43 pm przez Roch, łącznie zmieniany 1 raz.
Landrąver Discovęry 200tdi
- robert_smoldzino
- Kontaktowanie:
Duzego myslenia tu nie ma. Pomiedzy podmiotami w UE poslugujacymi sie numerami VAT UE, np PL xxx-xx-xx-xxx i UK xxx-xxxx-xx, stosuje sie stawke podatku zw. (zwolniony).Roch pisze:hehe, uzyskanie europejskiego nipu i mozliwosc odliczania/unikania imperialnego vatu mysle zglebic.
a opor na nowa wiedze ksiegową mam duzy, to zanosi sie wieksza rozkmina ;]
Czyli zero - nic.
pod warunkiem, ze strona UK ma również europejski NIP. Puki co poproś o fakture podaj namiar swój tylko nipa poprzedź literkami "PL". (angliki przecież nie sprawdzą czy złożyłeś wniosek o euro NIP:))stasieks pisze:Duzego myslenia tu nie ma. Pomiedzy podmiotami w UE poslugujacymi sie numerami VAT UE, np PL xxx-xx-xx-xxx i UK xxx-xxxx-xx, stosuje sie stawke podatku zw. (zwolniony).Roch pisze:hehe, uzyskanie europejskiego nipu i mozliwosc odliczania/unikania imperialnego vatu mysle zglebic.
a opor na nowa wiedze ksiegową mam duzy, to zanosi sie wieksza rozkmina ;]
Czyli zero - nic.
W pierwszy wolny dzień idź do US z wnioskiem. Dla mnie 16.50 netto za poradę

"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
ale 16.50 pln czy Ł, bo to dla mnie zasadnicza roznica ;]
i rozumiem, ze cena jest naliczana bez vat, wrzucam to najnormalniej w koszty i juz. czy jakas rzezba jest dalej z naszym 22% vatem?
a przy ksiegowaniu po jakim kursie sie przelicza imperialne tiurliki na pln - wg aktualnego kursu nbp czy faktycznie tyle ile z karty zeszlo?
i rozumiem, ze cena jest naliczana bez vat, wrzucam to najnormalniej w koszty i juz. czy jakas rzezba jest dalej z naszym 22% vatem?
a przy ksiegowaniu po jakim kursie sie przelicza imperialne tiurliki na pln - wg aktualnego kursu nbp czy faktycznie tyle ile z karty zeszlo?
Landrąver Discovęry 200tdi
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
No dobrze, skoro ma kosztowac to ciekawy jestem co ?
Kolejne spawanie ? Nowe elementy ? Nowa rama ?
Przeciez to bez sensu, dopoki nie grozi jakas katastrofa (a wg mojej marnej wiedzy nie grozi, MOT tez bedzie) nie ma sensu inwestowac tylko po to zeby ponad 20 letnie auto wygladalo jak nowe.
Prawda ?
Kolejne spawanie ? Nowe elementy ? Nowa rama ?
Przeciez to bez sensu, dopoki nie grozi jakas katastrofa (a wg mojej marnej wiedzy nie grozi, MOT tez bedzie) nie ma sensu inwestowac tylko po to zeby ponad 20 letnie auto wygladalo jak nowe.
Prawda ?
Mam nadzieje ze przeglad techniczny takie ciekawostki wylapie. A tak jakby coFlor pisze:jak ci amorki lub sprężyny wejdą do środka w trakcie jazdy to nie będzie przecież katastrofastasieks pisze: Nowa rama ?
Przeciez to bez sensu, dopoki nie grozi jakas katastrofa (a wg mojej marnej wiedzy nie grozi, MOT tez bedzie) nie ma sensu inwestowaca żeby łatać trzeba mieć do czego

A tak btw jak wy to widzicie na takich malych zdjeciach ? Czy moze troche czarnowidztwa w ramach prewencji ?
Jestem wyczulony na punkcie bezpieczenstwa wiec wole nie serwowac sobie ciekawostek typu wizyta amorow w kabinie i zainwestowac (oby nie x 10