poranne nieodpalanie w czystej
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
casus Dakaru o niczym nie swiadczy...
Bin Laden ma na terenie UAE swoje interesy, wiec zgodnie z zasada, ze nie s.ra sie swoje gnizado mozemy zalozyc, ze nic takiego sie nie zdazy...
Zreszta obgadamy sczegoly na PW albo prywatnie, bo zdaje sie ze watek kolegi efraima rozwinal byl sie w kierunku zupelnie niezamierzonym...

Bin Laden ma na terenie UAE swoje interesy, wiec zgodnie z zasada, ze nie s.ra sie swoje gnizado mozemy zalozyc, ze nic takiego sie nie zdazy...
Zreszta obgadamy sczegoly na PW albo prywatnie, bo zdaje sie ze watek kolegi efraima rozwinal byl sie w kierunku zupelnie niezamierzonym...

Toyka Prado - autobus wycieczkowy 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
clasic. W odroznieniu od druciaka ten jest "na chodzie".
ale to nie jest ten sam chalange co druciok w 50C i piachu...
ale to nie jest ten sam chalange co druciok w 50C i piachu...

Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2008 12:20 pm przez Japan, łącznie zmieniany 1 raz.
Toyka Prado - autobus wycieczkowy 

Re: poranne nieodpalanie w czystej
sprawdź czy podczas grzania świec masz na nich napięcie - u mnie było ok 1,5V - czyli "trochę" za mało - jak nie będzie prundu to znaczy, że poszedł się walić jedyny w cystece fusible linkefraim pisze:Wsioho dobroho z Novym Hodom na wstępie. A tak konkretnie - zima jest zimno, ostatnio nawet bardzo. Im jest zimniej, ty po długiej (tj. całonocnej) przerwie w użytkowaniu panzera trudniej go odpalić. Dzisiaj (-12 gradusów) kręcony na trzy razy, tak po 7-10 sekund. Zaskoczył po tym, jak przed trzecim kręceniem dostał pedał w podłogę.
Czy ktoś miał taki objaw? Czy myle się sądząc że pompa albo układ paliwowy gdzieś puszcza? Czy opcja palenia z wcisniętym pedałem, tudzież pompowania tymże przed kreceniem ma w ogóele sens?
Co do pytań o sprężanie - nie nie sprawdzałem, ale mocy mu nie brakuje, nie kopci, oleju bierze nie więcej niż 2 litry na zmianę (10 k) z czego i tak większość pewnie wykapie.
wymień go na bezpiecznik
jak bezpiecznik się będzie przepalał to znaczy, że masz zwarcie, na którejś świecy wtedy wymień je i powinno juz być OK
pisane na podstawie doświadczeń własnych autora

wypraszam sobie insynuacje... Seria pali, zawszeczesław&jarząbek pisze:w UAE i cieple to nawet tasiemcowy druciok odpalałby z rana

przez święta stala pod warsztatem, mrozy bywały, więc prąd z układu odciąłem... i po dwóch tygodniach, po pięciu minutach chechłania... odpaliła

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

- Grzegorz G.
- Grzegorz G.
to może Ci jakiegoś shirta wysłać ? biedo Ty, uzywkę w dobrym stanie, bo nowy szperaczek koło mnie otworzyli, hę ? a ten se do prania oddasz, co ?Japan pisze:stoi taki krociok w Dhaid od 3 lat i czeka na Ciebie coby go odpalic.czesław&jarząbek pisze:w UAE i cieple to nawet tasiemcowy druciok odpalałby z rana
wzialbym go, ale nie mam garazu...
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
- Grzegorz G.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Grzegorz G.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Grzegorz G.
- czesław&jarząbek