dlaczego mi nikt nie powiedział
Moderator: Jerry
Re: dlaczego mi nikt nie powiedział
ale waz was nakrecil swoimi bredniami ...

to teraz trzeba mu skręcić ... drutaLR_Olek pisze:ale waz was nakrecil swoimi bredniami ...

LR Rendzi stajla 

jak chcesz możesz mi odkręcić odboje od ramy, bo mi się nie chce gdy tak piździ 

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

jakie piździ, worek z wydmuszkami na święta będzie, a nie piździWąż pisze:piździ

LR Rendzi stajla 

Pan naprawnik wymienił końcóweczki we wtryskach chyba 80zł szt (tego nie robiłem sam oddałem dla szpeca od wtrysków)Wąż pisze:@PIENIO
jak u ciebie regeneracja wtrysków wyglądała?
LAND ROVER DISCOVERY 200 alias "POKRAK"
LAND ROVER DISCOVERY 300 alias "ROBUR"
sys-kom pisze:TRAWOLT pisze:to napisz nam o ilu zatartych silnikach słyszałeś i jaki jest to odsetek do jeźdżących?sys-kom pisze:jak sie zatrze silnik bo pompa oleju padnie to tez powiesz ze to nie wina silnika tylko osprzętu![]()
mów co chcesz lr i tak jest jednym z najbardziej zawodnych aut terenowych , nie słyszałem zeby komuś silnik sie popsuł w pajero , czy w jeepie
To mało jeszcze słyszałeś

A jak taki niedobry i psujny to po co spobie kupiłeś

i jest kalr?PIENIO pisze:Pan naprawnik wymienił końcóweczki we wtryskach chyba 80zł szt (tego nie robiłem sam oddałem dla szpeca od wtrysków)Wąż pisze:@PIENIO
bo wedle katalogu są to wtryski nie rozbieralne i kosztują pińcet szuka

po to wywalam wisko żeby w zimie dodatkowych i niepotrzebnych oporów nie robiło
leszek torbicki pisze:po to wywalam wisko żeby w zimie dodatkowych i niepotrzebnych oporów nie robiło
no tu juz dowaliles,ostro ...

wywal tez alternator,wspomaganie kierownicy ...i pompe wody
w 200? ja tam się nie znamWąż pisze:bo wedle katalogu są to wtryski nie rozbieralne i kosztują pińcet szuka
ale jak wół kiedyś stały końcówki w katalogu Bosha po 205 PLN/szt
nie wiem po wiele teraz, ale te 80 pln? hmmm
LR Rendzi stajla 

katalog LS/Britshit miałem na mysli 

Wiem mi tez pan w land serwisie powiedział ze fabryka nie przewidujeWąż pisze:i jest kalr?PIENIO pisze:Pan naprawnik wymienił końcóweczki we wtryskach chyba 80zł szt (tego nie robiłem sam oddałem dla szpeca od wtrysków)Wąż pisze:@PIENIO
bo wedle katalogu są to wtryski nie rozbieralne i kosztują pińcet szuka

PIENIO pisze: To mało jeszcze słyszałeś![]()
A jak taki niedobry i psujny to po co spobie kupiłeśMASOCHISTA czy co
![]()
Bo wole żeby się zepsuło niż mam badziewiem jeździć , a jak się juz zepsuje to sobie go sam naprawie ,
jak pokażesz mi inne auto po za maluchem do którego uszczelka pod głowice kosztuje 35 zł a klocki hamulcowe 40 , krzyżak wału 25 , to może zmienię
do uaza miałem droższe części niż do LR wiec dlatego mam LR , a to że czasami się zepsuje , cóż taka natura samochodów starych i to na dodatek modyfikowanych 4x4
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
teraz pińcet, podaj gdzie robiłeś te wtryski, ewentualnie numer katalogowy tych końcówek co maszPIENIO pisze: Wiem mi tez pan w land serwisie powiedział ze fabryka nie przewidujetylko inną cene podał bo do 200 kosztuja 880 zł nr katalogowy to ETC8412 wiec albo mnie oszukali albo zaczarowali bo przestał dymic jak ikarus

Wężu nie 500zł a 880zł panu najpierw w katalogu pokazało 500zł ale jak zaczoł zgłebiac temat to poprawił sie na 880 zł i trzeba zamawiac bo nima
do 300 kosztuja ok 350zł i pan powiedział ze mam najgorsza opcje jaka tylko jest
a co do nr katalogowego końcówki dowiem sie i ci powiem bo nie interesowałem sie tym zaprowadził zapłacił i odebrał a wątpie by w ciula ze mna polecieli bo robie wtryski w Tirolotach u nich

to dawaj namiar na zakład, takie rzeczy trzeba podawać do wiadomości publicznej, dla dobra landroveryzmu polskiego 

zajs jutro do pracy poszukac faktura i podac telefon
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
to nie są końcówki w tradycyjnym rozumieniu tylko tzw sety naprawcze do dwusprężynowych boschowskich wtrysków. i faktycznie serwisy boscha czasem je miewają, ale generalnie problem z dostępnością jest duży i powracający.
#noichuj
-
-
Sys a już zaczynałem Cię lubićsys-kom pisze:mów co chcesz lr i tak jest jednym z najbardziej zawodnych aut terenowych , nie słyszałem zeby komuś silnik sie popsuł w pajero , czy w jeepie

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
piotr borowiec pisze:Sys a już zaczynałem Cię lubićsys-kom pisze:mów co chcesz lr i tak jest jednym z najbardziej zawodnych aut terenowych , nie słyszałem zeby komuś silnik sie popsuł w pajero , czy w jeepie![]()
![]()
![]()
a nieprawda,

http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=4&t=58265
LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
-
-
ale to dotyczy badziewności tego Jeepa a nie mojego rodzącego się uczucia

Chamstwo należy zwalczać napalmem
drogi OLKU alternator ,pompa wody i wspomagania to osprzęt bez którego nie pojedziesz a zapierdalający wentylator w zimie akurat jest najmniej potrzebny, no i powiedz mi że taki wiatrak przy 2500 obr nie robi żadnych oporów , że to tak za darmo się kręci
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
drogi leszku...
a jak się zacipisz w kopnym śniegu na jakimś podjezdzie na trzy godziny ostrej walki to jak chcesz silnik wychłodzić bez wiatraka?
albo jak utkniesz w korku na nieodśnieżonej drodze na szesnaście godzin, to jak się będziesz grzał a kabinie żeby przeżyć nie chłodząc silnika?
a jak się zacipisz w kopnym śniegu na jakimś podjezdzie na trzy godziny ostrej walki to jak chcesz silnik wychłodzić bez wiatraka?
albo jak utkniesz w korku na nieodśnieżonej drodze na szesnaście godzin, to jak się będziesz grzał a kabinie żeby przeżyć nie chłodząc silnika?
#noichuj
leszek torbicki pisze:drogi OLKU alternator ,pompa wody i wspomagania to osprzęt bez którego nie pojedziesz a zapierdalający wentylator w zimie akurat jest najmniej potrzebny, no i powiedz mi że taki wiatrak przy 2500 obr nie robi żadnych oporów , że to tak za darmo się kręci
drogi leszku
smiem twierdzic,ze bez alternatora pojedziesz
bez wspomagania tez
a przy sprawnej wiskozie,to wiatrak robi zero oporow ...,a jak jest cieplo,to sie darmo nie kreci tylko zapierdala ciezko aby schlodzic motor...
a elektryczny by ci zjadal prad i obciazal dodatkowo alternator,ktory to na skutek wiekszego poboru pradu powodowal by wiekszy opor na pasku napedowym i tez obciazal silnik

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: